20 °C Rethymno, GR
07/10/2022

Η ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗ "ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ" ΤΟΝ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ένα στολίδι στην περιοχή του Τσεσμέ

Όταν υπάρχει όραμα, θέληση και φυσικά συνεργασία, το αποτέλεσμα συνήθως είναι εξαιρετικό. Το Ρέθυμνο πια, έστω και αν χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2022, διαθέτει δύο γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα! Το πρώτο είναι στο ΔΑΚ Γάλλου και το δεύτερο στον πανέμορφο χώρο (μοιάζει σαν πάρκο) στην περιοχή του Τσεσμέ.


Μια έκταση 120Χ110 μέτρων έχει στρωθεί από ένα φυσικό καταπράσινο χαλί που κοσμεί την περιοχή και φυσικά διαφημίζει την προσπάθεια της Επισκοπής να «σπάσει» τα δεσμά του «παντέρμου» Ρεθύμνου σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για μία προσπάθεια που, ως ιδέα είχε πέσει στο τραπέζι των «γυπαετών» πριν από τρία χρόνια και που προκρίθηκε έναντι άλλων περιοχών. Στην ιδέα αυτή πίστεψε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Επισκοπής κ. Μιχάλης Νικολιδάκης ο οποίος με αφορμή την κατακόρυφη άνοδο της ομάδας του σε επαγγελματικό επίπεδο (από το Α’ τοπικό το 2017-18 βρέθηκε στην Super League2 το 2021) θέλησε να διερευνήσει την κατάσταση εις βάθος.
Αυτή την ευκαιρία δεν την άφησε να πάει χαμένη. Με ιδία έξοδα, με την αμέριστη συνεργασία σε πολλά επίπεδα που είχε με τους ανθρώπους της Δόξας οι οποίοι οραματίζονταν κι εκείνοι τον συγκεκριμένο χώρο να αποτελεί τη φυσική τους έδρα (εκεί θα στεγάζονται άλλωστε και οι ακαδημίες της ομάδας) και φυσικά με την αμέριστη συνεισφορά δήμου Ρεθύμνου και Περιφέρειας Κρήτης, δημιουργήθηκε ένας πανέμορφος ποδοσφαιρικός χώρος που θα ζήλευαν πολλές ομάδες επαγγελματικού επιπέδου.
Η 7η Σεπτεμβρίου είναι μια ιστορική μέρα για το γήπεδο του Τσεσμέ αλλά και για την Επισκοπή η οποία θα μπορεί να δουλεύει όπως θέλει προκειμένου να δημιουργήσει ένα οικοδόμημα πάνω σε στέρεες βάσεις. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη Δόξα Πλατανέ.

Ανέσεις
Όλοι όσοι αντίκρισαν για πρώτη φορά το αποτέλεσμα έμειναν με ανοικτό το στόμα καθώς μιλάμε για μία ολοκαίνουρια αθλητική εγκατάσταση με ολοκαίνουριο φυσικό χλοοτάπητα, με προϋποθέσεις δομής για πάρκινγκ, με ανακαινισμένα αποδυτήρια που διαθέτουν ολοκαίνουρια μπάνια αλλά και για περαιτέρω δημιουργία αθλοχώρων κατά την είσοδο (υπάρχει ένας χώρος 90μΧ40μ) αλλά και για δυνατότητες ανάπτυξης κάποιων άλλων δραστηριοτήτων.
Οι ποδοσφαιριστές είχαν κάθε λόγο να νιώθουν ικανοποιημένοι από τις συνθήκες εξ ου και στο γεγονός ότι όλοι δούλεψαν με άλλη διάθεση.
Εκεί, εκτός του προέδρου της Επισκοπής ήταν οι δύο αντιπρόεδροι της ΠΑΕ Επισκοπή, οι κ.κ. Νίκος Τσιλεδάκης, Ανδρέας Παπαδάκης, ο υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος κ. Τάσος Τριαντάφυλλος, πρόσωπα που διατέλεσαν επί χρόνια γενικοί αρχηγοί οι οποίοι ακολουθούν από κοντά την ομάδα όπως οι, κ.κ. Βελονάκης, Ξυνομηλάκης αλλά και λοιποί φίλοι της ομάδας.

Μ. Νικολιδάκης: «Μια νέα ημέρα, μία ημέρα χαρμόσυνη»
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, ο κ. Νικολιδάκης είχε να πει για μία νέα, χαρμόσυνη μέρα που θα κάνει πιο ευτυχή την καθημερινότητα όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο…
«Είναι μια μέρα που η ομάδα μας μπαίνει σ ένα ολοκαίνουριο γήπεδο το οποίο θα ωφελήσει την εξέλιξη και την πρόοδο που θα πρέπει να έχουμε ως οργανισμός.
Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και που σ’ αυτό συνέβαλαν καθοριστικά, ο δήμος Ρεθύμνου, η Περιφέρεια Κρήτης με την αμέριστη συνεργασία της Δόξας Πλατανέ. Είναι μια νέα μέρα, απόλυτα χαρμόσυνη που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτό που βλέπουμε. Είναι ένας πανέμορφος τόπος κι αυτό φαίνεται. Τα παιδιά της Επισκοπής δείχνουν ευτυχισμένα… Κι εμείς το ίδιο και θέλουμε αυτή η ευτυχία να γίνει καθημερινότητα για όλους μας κάτι, που θα μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για να προσπαθήσουμε για περισσότερα πράγματα στη συνέχεια.»

Το βάρος στην ενότητα της ομάδας – Φιλικό με ΠΟΑ
Αγωνιστικά, όλοι φαίνεται πως ρίχνουν το βάρος στην ενότητα και την ομοψυχία, στοιχεία πάνω στα οποία επένδυσε και… κέρδισε από την περσινή σεζόν η ομάδα των «γυπαετών». Ταλέντο υπάρχει ωστόσο, η Επισκοπή δείχνει ότι της λείπει κάτι ακόμα στο κέντρο… Ο Ντάριλ Γουίλαρντ το γνωρίζει γι’ αυτό και έχει ένα «κρατούμενο» για… μεταγραφή.
Στο μεταξύ, ο Μπερικάκης ένιωσε ένα τράβηγμα στον δικέφαλο και αποχώρησε από την προπόνηση. Επίσης ο στρατεύσιμος Σταθόπουλος παρέμεινε στην μονάδα του στα Χανιά.
Υπενθυμίζουμε ότι οι «γυπαετοί» θα προπονηθούν και σήμερα στον Τσεσμέ και αύριο Σάββατο θα δώσουν νέο φιλικό αγώνα με τον ΠΟΑ στο γήπεδο του Ατσαλένιου. Το γήπεδο είναι με πλαστικό χλοοτάπητα και καταβάλλονται προσπάθειες μήπως και αλλάξει η έδρα με πιο πιθανή αυτή του βοηθητικού του Παγκρητίου σταδίου.