Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Ρέθυμνο

Στους δρόμους για την υγεία – Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο

Newsroom Από Newsroom
27/11/2025 - 6:46 μμ
στην κατηγορία Ρέθυμνο

Για το δικαίωμα σε μία δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου και ένα δημόσιο νοσοκομείο επαρκώς στελεχωμένο και λειτουργικό ένωσαν τις φωνές τους χθες το απόγευμα όλοι όσοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης: υγειονομικοί, φοιτητές, συνταξιούχοι, γονείς μαθητών, συλλογικότητες και φορείς της πόλης. Μαζί τους και αυτοδιοικητικοί, άνθρωποι της εκκλησίας. Ήταν όλοι εκεί για να διεκδικήσουν δημόσιες, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία  στους δρόμους του Ρεθύμνου, με τους διαδηλωτές να κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα, διαμαρτυρόμενοι για τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια υγεία του τόπου.

Όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους σωματείων, ομάδων και συλλογικοτήτων που έδωσαν το παρών, η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει το σύνολο της κοινωνίας και οι μοναδικοί λόγοι που το νοσοκομείο δεν έχει καταρρεύσει ακόμα είναι οι προσπάθειες και οι θυσίες του εργαζόμενου προσωπικού. Οι εκπρόσωποι απηύθυναν ομιλίες στο συγκεντρωμένο πλήθος, επικοινωνώντας εκ νέου όλα τα μηνύματα που στέλνουν οι γιατροί και το προσωπικό εδώ και μήνες: την ανάγκη για στελέχωση του Νοσοκομείου με προσωπικό και μόνιμους γιατρούς, τη διακοπή της υπερεφημέρευσης και της υπερξάντλησης των γιατρών, τη στήριξη του τμήματος επειγόντων περιστατικών και τη διαμόρφωση ενός οργανωμένου σχεδίου ενίσχυσης του νοσοκομείου. Όπως επεσήμαναν, τίθενται ζητήματα ασφάλειας τόσο για τους γιατρούς, όσο και για τους ασθενείς και το πρόβλημα όσο περνάει ο καιρός επιδεινώνεται. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση στο Νοσοκομείο, όπου όταν έφτασαν, έκαναν δύο στάσεις, πρώτα μπροστά από τη βόρεια είσοδο του Νοσοκομείου και στη συνέχεια έξω από την είσοδο στο ΤΕΠ. Εκεί, τραγούδησαν όλοι μαζί «Πότε θα κάνει ξαστεριά».

Το παρών μεταξύ άλλων στη συγκέντρωση έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ρεθύμνου, Μιχάλης Σαρρής, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ, Χρήστος Σουρουλής, η Πέλλα Νεονάκη, πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, η Αναστασία Καπελέρη, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Σκορδίλης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Νεκτάριος Παπαδογιάννης και Πολιτισμού, Μάνος Τσάκωνας, ο Πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου, Γιάννης Μαρινάτος, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ρεθύμνης, Ρένα Κουτσαλεδάκη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Ρεθύμνης, Μανούσος Μανουσογιάννης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κώστας Νικολιδάκης, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων μαθητών Ρεθύμνου, Ελένη Δραμιτινού, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Ρεθύμνου, Στάθης Λουκάκης και πολλοί άλλοι.

Η Πέλλα Νεονάκη, πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου σε δηλώσεις της τόνισε: «Είμαστε άλλη μια φορά εδώ να δώσουμε συνέχεια στους μεγάλους αγώνες που έχει δώσει αυτός ο τόπος για να υπερασπιστεί το Νοσοκομείο του, για να υπερασπιστεί τη δημόσια υγεία σε όλη την Κρήτη, σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε όλοι ενωμένοι, γιατί κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να σωθεί μόνο του. Τα προβλήματα του ενός ακουμπούν στα προβλήματα του άλλου και παλεύουμε όλοι μαζί για δωρεάν, δημόσια, σύγχρονη υγεία. Για μια υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό».

Η Αναστασία Καπελέρη, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου σημείωσε: «Είμαστε εδώ στη μάχη για το ΕΣΥ. Στη μάχη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που είναι η μάχη των μαχών για την κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι η μάχη για να μην έχει κανένας άνθρωπος έλλειψη βοήθειας. Σε αυτήν είμαστε όλοι μαζί γιατί πρέπει να κερδίσουμε το δικαίωμα σε δημόσια, δωρεάν υγεία, με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας γιατρών και νοσηλευτών. Το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο της κυβέρνησης που συνίσταται στην απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ πέραν του ωραρίου τους, στην είσοδο ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία και στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία δεν αποδίδει. Το 2024-25 είχαμε αρνητικό ισοζύγιο εισόδου – εξόδου γιατρών στο ΕΣΥ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το ΕΣΥ ερημώνει από ανθρώπους. Το υπουργείο Υγείας αδυνατεί να καταλάβει ότι πρέπει να φροντίσει τους ανθρώπους του ΕΣΥ που μάχονται καθημερινά, γιατρούς και νοσηλευτές. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας δεν λαμβάνει υπόψη την παντελή απουσία στήριξης από τον ιατρικό κόσμο στα μέτρα που έχει εφαρμόσει».

Ο Γιάννης Μαρινάτος, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ρεθύμνου και πρόεδρος ΝΤ ΑΔΕΔΥ από την πλευρά του τόνισε: «Η συνταγή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για την εργασία είναι υπερεργασία, είναι υπερεφημέρευση, εξάντληση, εξουθένωση. Είναι μια κυβέρνηση που έχει απίστευτη, πρωτοφανή αλλεργία απέναντι σε κάθε τι το δημόσιο. Χτυπάει συνειδητά, πολιτικά, με κυνισμό και ωμότητα κάθε έναν τομέα στο δημόσιο. Εμείς ζητάμε επιτέλους να δοθούν λύσεις ουσίας και αξιοπρέπειας στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, στην υγεία μας».

«Όλοι μαζί σήμερα για να προστατεύσουμε το νοσοκομείο μας και τη δημόσια υγεία απέναντι σε μια κυβέρνηση που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας», είπε ο Χρήστος Σουρουλής, πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ.

Στις χθεσινές κινητοποιήσεις συμμετείχαν και αυτοδιοικητικοί. Παρούσα η αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Λιονή, η οποία σε δηλώσεις της τόνισε: «Ξέρουμε όλοι ότι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά που έχει ο άνθρωπος είναι η υγεία. Και η υγεία πρέπει να είναι δημόσια. Ή τουλάχιστον και δημόσια και να προσφέρεται σε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν χρήματα για να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα. Να προσφέρεται δωρεάν όπως αξίζει στον κάθε άνθρωπο, να βοηθηθούν οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό που υπηρετεί στο νοσοκομείο γιατί ξέρω αυτή την ώρα έχουν φτάσει και πολλοί έχουν ξεπεράσει κα τα όριά τους και δεν μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους μας εδώ στο Ρέθυμνο, όπως τους αξίζει και πρέπει. Για αυτό λοιπόν πρέπει όλοι να απαιτήσουμε να στελεχωθεί το νοσοκομείο μας όπως χρειάζεται διότι ο νομός μας δεν είναι μόνο ένας νομός 85.000 ανθρώπων. Είναι και ένας νομός 10.000 φοιτητών, είναι ένας νομός που έχει τη Σχολή Αστυφυλάκων, που έχει στρατόπεδο και έχει επτά σχεδόν μήνες του χρόνου επισκέπτες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επομένως θα πρέπει η πολιτεία να σκύψει πάνω στο θέμα, να το ενισχύσει το νοσοκομείο, διότι όπως προείπα η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο και για τα παιδιά μας και εάν δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε υγεία και παιδεία τότε δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτα».

Οι φορείς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση:

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Γενικών – Οικογενειακών Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, το Συνδικάτο Οικοδομών και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ρεθύμνου, το νέο Σωματείο Εργαζομένων CRETAN FARMS, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Ρεθύμνου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Τρίτεκνων νομού Ρεθύμνου, ο Σύνδεσμος Λογιστών και Υπάλληλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων ν. Ρεθύμνου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ), η Ένωση Γονέων Ρεθύμνου, το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία ν. Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Πολίτικων Συνταξιούχων Δημοσίου νομού Ρεθύμνου, το Σωματείο Εστίασης δήμου Ρεθύμνου, η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (ΕΟΠΑΕ), ο Σύλλογος Δικαστικών Υπάλληλων Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Κτηνοτροφών Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Π.Ε. Ρεθύμνου.

IMG-5acccb86be4d788f20d0a45d5f60d2d1-V

IMG-15faa1b5fcedcad9ec891e0a3f8fafeb-V

 

IMG-0b5a7ac9077f58fab6acef11be60ad2c-V

 

IMG-f902f9869906534935dbe1ff069344c9-V

 

IMG-a6eaf89c4c83712c7c2f9f17fb4150b7-V

 

IMG-594c6859f4e1db2b5253fba88c64aab2-V

 

Tags: homepage_featuredΓενικό Νοσοκομείο ΡεθύμνουΓΝΡΔημόσια ΥγείαΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΥΓΕΙΑ
Share253Tweet158Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

Κ. Mητσοτάκης: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα – Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτηση

Κ. Mητσοτάκης: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα – Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτηση

14/12/2025 - 1:09 μμ
Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 από τους 16 συλληφθέντες για το κύκλωμα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη

Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 από τους 16 συλληφθέντες για το κύκλωμα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη

14/12/2025 - 9:52 πμ
Δεσμεύσεις σε συγκεκριμένα αιτήματα ζητούν οι αγρότες – Γιατί είπαν «όχι» στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου

Δεσμεύσεις σε συγκεκριμένα αιτήματα ζητούν οι αγρότες – Γιατί είπαν «όχι» στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου

13/12/2025 - 7:26 μμ
«Όχι» των αγροτών στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

«Όχι» των αγροτών στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

13/12/2025 - 4:41 μμ
Επόμενο άρθρο
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΞΕΠΤ

Η Κρήτη θωρακίζει τα παιδιά της: Πρωτοποριακό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής και πρόληψης κακοποίησης

Τελευταία νέα

Κ. Mητσοτάκης: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα – Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτηση

Κ. Mητσοτάκης: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα – Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτηση

14/12/2025 - 1:09 μμ
Συντάξεις, επίδομα ανεργίας και δώρο Χριστουγέννων: Αναλυτικά οι πληρωμές της ερχόμενης εβδομάδας

Συντάξεις, επίδομα ανεργίας και δώρο Χριστουγέννων: Αναλυτικά οι πληρωμές της ερχόμενης εβδομάδας

14/12/2025 - 10:24 πμ
Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

14/12/2025 - 10:23 πμ
Κανένα ίχνος του 33χρονου γιατρού του Βενιζέλειου που εξαφανίστηκε – Συνεχίζονται οι έρευνες

Κανένα ίχνος του 33χρονου γιατρού του Βενιζέλειου που εξαφανίστηκε – Συνεχίζονται οι έρευνες

14/12/2025 - 10:08 πμ
Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 από τους 16 συλληφθέντες για το κύκλωμα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη

Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 από τους 16 συλληφθέντες για το κύκλωμα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη

14/12/2025 - 9:52 πμ
Γ. Κεφαλογιάννης: Προϋπολογισμός 2026 : Στρατηγική επένδυση στην πρόληψη, την ανθεκτικότητα και την ασφάλεια των πολιτών

Γ. Κεφαλογιάννης: Προϋπολογισμός 2026 : Στρατηγική επένδυση στην πρόληψη, την ανθεκτικότητα και την ασφάλεια των πολιτών

13/12/2025 - 10:44 μμ
Δεσμεύσεις σε συγκεκριμένα αιτήματα ζητούν οι αγρότες – Γιατί είπαν «όχι» στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου

Δεσμεύσεις σε συγκεκριμένα αιτήματα ζητούν οι αγρότες – Γιατί είπαν «όχι» στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου

13/12/2025 - 7:26 μμ
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr