17 °C Rethymno, GR
02/04/2023

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη (συνεχής ανανέωση)

Η σημερινή απώλεια του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Χανίων Μανούσου Βολουδάκη,που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 57 ετών, έχει προκαλέσει θλίψη όχι μόνο στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας και στην κοινωνία των Χανίων αλλά σε όλους όσοι τον γνώρισαν ανεξάρτητα από κομματικούς χώρους.
Ακολουθούν συλλυπητήρια μηνύματα και ανακοινώσεις:

-Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, έναν άξιο πολιτικό, έναν ακέραιο άνθρωπο και έναν πολύτιμο αγωνιστή της παράταξής μας.

Με σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Εξελέγη βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, το 2012 και το 2019. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2005 έως το 2006 και Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την περίοδο 2012-2013.

Στην οικογένειά του απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η γενναιότητα και το ήθος του Μανούσου Βολουδάκη θα λείψουν από τη δημόσια ζωή. Θα αποτελούν, ωστόσο, πάντα οδηγό για όλους εμάς στην επιδίωξή μας να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για να πετύχουμε την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας.

Λόγω της απώλειας του Μανούσου Βολουδάκη, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου».

-Διοικούσα Επιτροπή Ν.Δ.Εκλογικής Περιφέρειας Χανίων:«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την απέραντη θλίψη και οδύνη που σκόρπισε η είδηση του θανάτου του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη,στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.
Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας αληθινός αγωνιστής της παράταξης ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής.
Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, επανεξελέγη το 2012, όπως και στις τελευταίες εκλογές του 2019. Διετέλεσε Γενικός
Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ συμμετείχε ενεργά σε
πολλές επιτροπές της Βουλής.
Ο Μανούσους Βολουδάκης άσκησε με ανιδιοτέλεια και πάθος τα βουλευτικά του καθήκοντα πάντα δίπλα στους Χανιώτες και Χανιώτισσες ενώ ήταν
ιδιαίτερα περήφανος για την καταγωγή του, τα Σφακιά.
Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου, στην τοπική κοινωνία, στους φίλους, στους συγγενείς και κυρίως στην οικογένεια του.
Ο Πρόεδρος, τα στελέχη και όλα τα μέλη της ΔΕΕΠ Χανίων εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην σύζυγο του Σέβη και στα παιδιά του,
Γιώργο, Σήφη και Δάφνη, και να γνωρίζουν ότι ο πατέρας τους άφησε μία λαμπρή παρακαταθήκη στην κοινωνία των Χανίων.
Αγαπητέ Μανούσο, καλοστραθιά… θα είσαι πάντα στις καρδιές μας, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!».

– Δ.Ε.Ε.Π. (Νο.Δ.Ε.) Ηρακλείου:«Η παράταξη, η τοπική κοινωνία και η χώρα, χάνουν ένα άξιο και ευυπόληπτο μέλος τους, έναν Κύριο και ένα Μαχητή που ο σύντομος βίος του αφήνει ανεξίτηλα στην μνήμη μας την εντιμότητα, το ήθος, την διάθεση προσφοράς, την ευγένεια, την ντομπροσύνη και την καλοσύνη που τον διέκριναν.Να είναι ελαφρύ το χώμα της κρητικής γης που θα τον σκεπάσει και  ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.

Στην σύζυγό του Σέβη και στα παιδιά του Γιώργο, Σήφη και Δάφνη εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

– Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:«Η είδηση του πρόωρου θανάτου του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη μας θλίβει βαθιά. Ένας πολιτικός με συνέπεια και εντιμότητα. Ένας Βουλευτής που τιμήθηκε από την κοινωνία των Χανίων, την οποία υπηρέτησε σε κάθε βήμα της πολιτικής του διαδρομής. Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα Χανιά, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στην Ελληνική Βουλή και βεβαίως στους συνεργάτες και την οικογένειά του. Η μνήμη του θα αποτελεί για όλους μας πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα τρία του παιδιά».

-Βουλευτής Ρεθύμνης της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης:«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του αγαπητού μου συναδέλφου και φίλου Μανούσου Βολουδάκη, με τον οποίο συνυπηρετήσαμε για πολλά χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Μανούσος πορεύτηκε πάντοτε με ήθος και εντιμότητα στον προσωπικό και πολιτικό του βίο και παρέμεινε αταλάντευτος στις ιδέες και τα πιστεύω του, ιδιαίτερα για τον τόπο του, τα Χανιά. Υπήρξε εξέχον στέλεχος της παράταξης μας, μα πάνω από όλα λάτρης της Κρήτης και των ανθρώπων της. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

-Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης:«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου  για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου, ενός πολιτικού άνδρα, του βουλευτή Χανίων ΝΔ, Μανούσου  Βολουδάκη,  που έφυγε νικημένος από την επάρατη νόσο, μετά από έναν άνισο αγώνα.
Ο  Μανούσος Βολουδάκης, σ΄όποια θέση κι αν βρέθηκε, διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια, την αποτελεσματικότητα, την εντιμότητά του.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Καλό ταξίδι  Μανούσο».

-Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης :«Είμαι συγκλονισμένος και συντετριμμένος, όπως όλες οι Χανιώτισσες και όλοι οι Χανιώτες, από την απρόσμενη είδηση του θανάτου του συναδέλφου Μανούσου Βολουδάκη. Τα Χανιά τίμησαν δικαίως τον Μανούσο Βολουδάκη πολλές φορές κι εκείνος, σε όλη του την πολιτική διαδρομή, φρόντισε να ανταποδώσει την τιμή και την ευθύνη, υπηρετώντας τον τόπο μας με αληθινή αγάπη, θάρρος, ευθυκρισία και συνέπεια. Η απώλεια είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη: για τα Χανιά, για τη ΝΔ, αλλά πρωτίστως για την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τα τρία τους παιδιά, και τα αγαπημένα του πρόσωπα, στους οποίους εκφράζω την οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.»

-Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης:«Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει σε όλη την Κρήτη η απροσδόκητη απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη, ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και ανθρωπιά κάθε πολιτικό αξίωμα που κατείχε.
Συνεργαστήκαμε στενά τα τελευταία τέσσερα χρόνια για κρίσιμα ζητήματα του νομού Χανίων και πάντα τον διέκριναν η ευθύτητα και η αμεσότητα. Ικανός, αποτελεσματικός και σταθερά κοντά στους ανθρώπους των Χανίων, αφήνει πίσω του ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα ουσιαστικής πολιτικής διαδρομής πολλών ετών.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, καθώς και στο σώμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τον αδόκητο θάνατο ενός άξιου μέλους του».

-Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., Άρης Παπαδογιάννης:«Η είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη, μας έχει σοκάρει όλους. Ένας νέος άνθρωπος, γεμάτος όρεξη για προσφορά στον τόπο του, «έφυγε» χτυπημένος, από το σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπιζε με γενναιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Υπήρξε ένας πολιτικός που πορεύτηκε πάντοτε με ήθος και εντιμότητα στον προσωπικό και πολιτικό του βίο, ενώ ήταν κι ένας από εκείνους, που εργάστηκαν με στοχοπροσήλωση, για την ιδέα του «μετασχηματισμού» του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στην σημερινή του μορφή.
Η απώλεια του είναι μεγάλη, όπως και το κενό που αφήνει πίσω ο θάνατος του.
Η σκέψη όλων μας συνολικά στον Ο.Α.Κ., βρίσκεται στην οικογένεια του φίλου Μανούσου και κυρίως στα τρία ανήλικα παιδιά του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

-Επιμελητήριο  Χανίων:«Η επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων, μετά τη σημερινή πρόωρη απώλεια του βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη, στερούμαστε – όπως και οι συμπολίτες μας – μια από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες των τελευταίων δεκαετιών.Ο Μανούσος Βολουδάκης με «θεμέλιο» τις εξαιρετικές Ακαδημαϊκές σπουδές του στην Πολιτική Οικονομία, σε συνδυασμό με τη μακρά επαγγελματική του καταξίωση σε διοικητικές θέσεις κορυφαίων Ελληνικών επιχειρήσεων, αποτέλεσε μέχρι σήμερα πολύτιμο και αφοσιωμένο συμπαραστάτη μας στην Αναπτυξιακή πορεία της Χανιώτικης Αγοράς και μάλιστα σε απαιτητικά χρόνια διεθνών αναταράξεων.Από κρίσιμους κυβερνητικούς ρόλους, ο Μανούσος Βολουδάκης, ως Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, συνέβαλε ουσιαστικά και στην Ανάκαμψη της εθνικής μας Οικονομίας.

Μαζί με την προσωπική μου θλίψη, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, μεταφέρω τα συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου και της επιχειρηματικής μας κοινότητας στους συγγενείς και τους οικείους του».

Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά,Ντουντουλάκης ΜανώληςΕκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον πρόωρο χαμό του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη.Ένας νέος και δημιουργικός άνθρωπος που είχε πολλά ακόμα να προσφέρει.
Σωστός οικογενειάρχης, ευγενής άνθρωπος, καταρτισμένος, με ήθος και αξιοπρέπεια.
Ξεχωριστή προσωπικότητα με πλούσια κοινοβουλευτική δράση και μαχητικότητα που προσπαθούσε μέχρι και τελευταία στιγμή για το καλό του τόπου μας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων Λευτέρης Κοπάσης –«Ο Μανούσος-Κωνσταντίνος Βολουδάκης, Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, έγραψε νωρίς τον επίλογο της σπουδαίας προσφορά του πρώτα στην πατρίδα στην οποία αφοσιώθηκε ως πολιτικός και υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όσο και στην Κρήτη όταν πέτυχε ως επισπεύδον υπουργός την δημιουργία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης με την συνένωση των Ο.Α.ΔΥ.Κ. και Ο.ΑΝ.Α.Κ. και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων των έργων και των εργαζόμενους των ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ Αποσελέμη του Υπουργείου Υποδομών συμβάλλοντας καθοριστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη.Παράλληλα τα προβλήματα των Χανίων και των Χανιωτών τον είχαν πάντα ως υπερασπιστή τους, ένα άνθρωπο εύστροφο και ανοιχτόμυαλο, δοτικό δραστήριο και αποτελεσματικό, γαλουχημένο με ιδανικά και αξίες που άντλησε από τον πατέρα του Γιώργο βουλευτή Χανίων και Μανούσο αδελφό του παππού του Βουλευτή και Υπουργού και μεταλαμπάδευσε στα παιδιά του με την αγαπημένη του Σέβη, στην Δάφνη στον Σήφη και στον Γιώργο.Δραστηριοποιήθηκε ενεργά ως Οικονομολόγος MSc κατακτώντας την επιστημονική και την επαγγελματική καταξίωση στην πολυκύμαντη σταδιοδρομία του.Αποχαιρετούμε τον Μανούσο Κωνσταντίνο Βολουδάκη με βαθύ σεβασμό για την προσφορά του, οδύνη αναλογιζόμενοι όσα μπορούσε ακόμα να προσφέρει στον τόπο μας, περήφανοι για τα ιδανικά και τους αγώνες που μοιραστήκαμε».