To Επιμελητήριο Ρεθύμνης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ομάδα φορέων της πρωτοβουλίας «Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026», συμμετείχε στην 1η Συνάντηση Εργασίας της ”Επιτροπής Ενδιαφερομένων Μερών”, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προετοιμασία των φορέων της Περιφέρειας Κρήτης στα καθήκοντα που δημιουργεί η μεγάλη διάκριση που αποτελεί η απονομή του Βραβείου “Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026”, που οριστικοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 2024.
Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης συμμετέχει σε αυτή την πολύ σημαντική, κοινή προσπάθεια ανάδειξης του γαστρονομικού πλούτου του νησιού μας, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει ανυπολόγιστα το Brand name Κρήτη αλλά και έμμεσα την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του νησιού. Το Επιμελητήριο εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Αντιπροέδρο του κ. Εμμανουήλ Ψαρουδάκη ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις του Επιμελητηρίου για τις βέλτιστες πρακτικές ανάδειξης του γαστρονομικού θησαυρού του νησιού μας.
Η ανακήρυξη της Κρήτης ως «Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια» για το 2026 πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts & Tourism – IGCAT), και, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στοχεύει στη δημιουργία ενός σταθερού συστήματος συνεργασιών μεταξύ τοπικών αρχών, πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων, και της κοινωνίας. Η πρωτοβουλία εργάζεται με απώτερο σκοπό το να συνενώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε ένα οργανωμένο σύνολο-σύστημα για την προώθηση του Κρητικού Διατροφικού Πολιτισμού.