Σε συνέχεια των μαγειρικών συναντήσεων με τίτλο «το φαγητό ενώνει τις διαλέκτους», η Ρεθεμνιώτική «Avli» φιλοξενεί σήμερα μια παρέα καταξιωμένων Ελλήνων σεφ, με επικεφαλής τον Θοδωρή Παπανικολάου, από το διάσημο εστιατόριο της Σαντορίνης «Σελήνη».
Θέμα της μαγειρικής συνάντησης είναι «Κρήτης-Θεσσαλίας το αντάμωμα» και οι σεφ θα «μεταφράσουν» στα πιάτα τους τη Θεσσαλία.
Ο Νικόλαος Σταυρακάκης, θα μαγειρέψει με τους φίλους, και συναδέλφους του απ’ όλη την Ελλάδα. Θα χρησιμοποιήσουν κρητικές πρώτες ύλες, αλλά και προϊόντα από τον τόπο καταγωγής του κάθε σεφ.
Θα δημιουργήσουν νέα, εμπνευσμένα πιάτα, στην κατεύθυνση της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.
Το μενού που θα ετοιμάσουν στην «Αυλή» περιλαμβάνει:
Καλάθι με ψωμιά-Στριφτό Φαρσάλων με φέτα, χαρουπόψωμο με σπόρους
Amuse Bouche
Κότα αυγολέμονο-Τραχανάς/αυτό ποσέ/μπισκότο με συκωτάκια μους
Πλυτό
Γεμιστά: Ντομάτα ή Πιπεριά;
Black Cod στην Κρήτη-Μπακαλιάρος/ρεβιθάδα/σταμναγκάθι/φρέσκια τρούφα
Βηλάνα Βαρέλι
Γουρουνόπουλο μαγειρεμένο για 12 ώρες-καπνιστό πράσο/ραβιόλι σελινόριζα
Syrah-Kotsifali
Χαλβάς Φαρσάλων
Αφρός ρυζόγαλο/Ξεροτήγανο/Αλμυρή καραμέλα
Malvasia
Να σημειωθεί ότι η πρώτη μαγειρική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 21 Γενάρη, στο Ηράκλειο στο Dish Bar με τον Άνταμ Κοντοβά, από το εστιατόριο Βασίλαινας στον Πειραιά και «μετάφρασαν» στα πιάτα τους την Πελοπόννησο και θα ακολουθήσουν:
Στις 4 Μαρτίου, στα Χανιά στο Παλλάς, ο Παναγιώτης Γιακαλής, σεφ του The Margi Hotel «μεταφράζουν» στα πιάτα τους το Αιγαίο.
Στις 18 Μαρτίου και πάλι στο Ρέθυμνο, στην Avli, με τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο, Δημήτρη Παμπόρη, σεφ του Ekies Αll senses Resort θα «μεταφράσουν» στα πιάτα τους τη Μακεδονία.
Στις 31 Μαρτίου στον Άγιο Νικόλαο, στα Ble Katsarolakia με τον Γρηγόρη Χέλμη, από το τσιπουράδικο Με-Ζεν-Βόλος και Λάρισα, θα «μεταφράσουν» στα πιάτα τους τη Στερεά Ελλάδα.
(Η «Avli» βρίσκεται στην οδό Ξανθουδίδου 22 και Ραδαμάνθυος-Ρέθυμνο, τηλέφωνο 2831 058250).