21 °C Rethymno, GR
07/10/2022

ΧΑΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΜΑΡΙ

Τα καλύτερα «Μαράκεια» ήταν τα «13α»!

Πέρασαν δύο χρόνια αλλά εν τέλει τα «13α Μαράκεια» τελέστηκαν με επιτυχία στο Αμάρι. Το σημαντικότερο δε, ήταν ότι οι αγώνες κατάφεραν να συγκεντρώσουν πλήθος κόσμου αλλά και αθλητών διαφόρων ηλικιών μέσα στο κατακαλόκαιρο οι οποίοι έκαναν ρίψεις αλλά κι έτρεξαν σε μικρές αποστάσεις αλλά και στον «Μαράκειο» δρόμο (3.5χλμ).. Βλέπετε, η πανδημία αποτέλεσε παρένθεση στη διοργάνωση η οποία τιμά τον σπουδαίο Αμαριώτη αθλητή Μιχάλη Μαράκη.


Ήταν μια εκδήλωση με εορταστική ατμόσφαιρα που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Στάδιο που φέρει την επωνυμία του τιμώμενου άνδρα, του αείμνηστου Μιχάλη Μαράκη,


Μετά το τέλος της αγωνιστικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία από τον κ. Γεώργιο Λέκκα, ενώ ξεχωριστές στιγμές στην εκδήλωση προσέφερε ο σχολιασμός των αγώνων από τον έμπειρο εκφωνητή αθλητικών διοργανώσεων κ. Βαγγέλη Στούπη.

Π. Μουρτζανός: «Διπλά χαρούμενος»
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι δούλεψαν ή συμμετείχαν σ’ αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση έστελνε ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, ο οποίος τόνισε τα παρακάτω λόγια κατά τον χαιρετισμό του:
«Oι αξίες που συνόδευαν τον Μιχάλη Μαράκη, αλλά και η σεμνότητα και το ήθος που τον χαρακτήριζαν ως αθλητή, αλλά κυρίως ως άνθρωπο, καθιστούν όσα αντιπροσώπευε και μετουσίωνε, ως ένα υγιές πρότυπο για όλα τα νέα παιδιά που ασχολούνται ενεργά ή σκέφτονται να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
Αυτή τη φορά λοιπόν, είμαι διπλά χαρούμενος. Πρώτον, γιατί τιμούμε την μνήμη του Μιχάλη Μαράκη, εδώ στο Φουρφουρά, τον τόπο που ανδρώθηκε, αγάπησε, αγαπήθηκε και προσέφερε πάρα πολλά, ιδιαίτερα στον αθλητισμό. Κυρίως όμως, γιατί είμαι σίγουρος ότι από εκεί ψηλά που βρίσκεται, είναι και ο ίδιος χαρούμενος, βλέποντας πως η παρακαταθήκη και η υστεροφημία του, συνεχίζει να φέρνει, μέσα από ένα αθλητικό γεγονός που φέρει το όνομα του, μικρούς και μεγάλους δίπλα στον αθλητισμό, στις αξίες και στα ιδανικά που ο ίδιος πρέσβευε».

Αθλητικές υποδομές ύψους 1.3 εκ.ευρώ στον Φουρφουρά
Παράλληλα, ο κ. Μουρτζανός σημείωσε ότι ο Δήμος Αμαρίου: «Έχει εκτελέσει, εκτελεί και αναμένεται να εκτελέσει άμεσα έργα αναβάθμισης αθλητικών υποδομών που ξεπερνούν το 1.300.000 €, από τα οποία το ποσό των 600.000 €, δηλαδή περίπου το μισό ποσό, αφορά αποκλειστικά την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου «Μιχάλης Μαράκης».
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των κυπέλλων, μεταλλίων και τιμητικών διπλωμάτων στους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν.
* Οι αγώνες εντάσσονται στις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρίου για το φετινό καλοκαίρι και υλοποιήθηκαν, όπως κάθε φορά, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Ψηλορείτη και τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού Αρκάδι σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της κουλτούρας της ευγενούς άμιλλας και της ενθάρρυνσης της ενασχόλησης μικρών και μεγάλων με τον αθλητισμό.

Ακολουθούν οι πρώτοι σε κάθε αγώνισμα:
Μπαλάκι κοριτσιών
1η Παυλίνα Κουρκουλού
2η Μαρία Γαβαλάκη
3η Νίκη Αντωνομανωλάκη

Μπαλάκι αγοριών:
1ος Μάριος Δεληδάκης
2ος Ανδρέας Παγκράτης
3ος Στέφανος Γαβαλάκης

Δρόμος 50 μ. κοριτσιών εντός σταδίου:
1η Μαρία Αρχιμανδρίτη
2η Βαρβάρα Γιακουμάκη
3η Καδιανή Διαμαντάκη

Δρόμος 50 μ. αγοριών εντός σταδίου:
1ος Μιχαήλ Μαράκης
2ος Περικλής Ζαμπετάκης
3ος Μιχαήλ Μουρτζανός

Δρόμος 1500 μ. κοριτσιών
1η Ιφιγένεια Περακάκη
2η Αγγελική Διαμαντάκη

Δρόμος 1500 μ. αγοριών:
1ος Μιχαήλ Χατζημαρκάκης
2ος Γεώργιος Πίτσης

Δρόμος 3500 μ. γυναικών:
1η Αλεξάνδρα Βραβορίτη
2η Σαμπρίνα Κολλέ
3η Αφροδίτη Λαμπρινού

Δρόμος 3500 μ. ανδρών:
1ος Εμμανουήλ Σηφάκης
2ος Θωμάς Παπαδάκης
3ος Γαβριήλ Συριανόγλου

Κρητικό Βόλι ανδρών:
1ος Ιωάννης Βασιλόπουλος
2ος Κώστας Μαράκης
3ος Γεώργιος Μαρινάκης