Με πινέλα και χρώματα δημιούργησαν τη δική τους ζωγραφιά τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, με τη βοήθεια του προσωπικού και των εθελοντών της δομής, σε έναν τοίχο της Πλατείας Μικρασιατών, ομορφαίνοντας την πόλη και αναδεικνύοντας τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη μέσω της τέχνης.
Το σύνθημα που έγραψαν είναι “See the world through autism colors” (Δες τον κόσμο με τα χρώματα του αυτισμού), με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμο απέναντι στο διαφορετικό και περνώντας μηνύματα αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό “Think Blue” που πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του μήνα Απριλίου.
Όπως μοιράστηκε με τα «Ρ.Ν.» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ειρήνη Κλάδου:
«Σήμερα κάνουμε μια δράση που την ονομάζουμε «Ζωγραφίζουμε για τον Αυτισμό». Μας παραχώρησε ο δήμος έναν τοίχο και φτιάχνουμε με τη βοήθεια της εικαστικού Κατερίνας Γιαβρίδη μια ζωγραφιά με τον δικό μας τρόπο, γιατί εμείς θέλουμε να δούμε τον κόσμο μέσα από τα χρώματα του αυτισμού. Πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να ζωγραφίσουμε τον κόσμο πολύχρωμο και διαφορετικό, γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός μέσα στην δική του διαφορετικότητα και έχει τον δικό του λόγο ύπαρξης και τον δικό του λόγο στην τέχνη. Η τέχνη θεωρούμε ότι εκφράζει το διαφορετικό, γιατί ο καθένας εμπνέεται αλλιώς, ο καθένας δημιουργεί αλλιώς, όμως η ομορφιά ανήκει στην πολυχρωμία και η αναπηρία έχει πολυχρωμία. Έχουμε εδώ τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ του Ρεθύμνου και είναι μαζί με τους εθελοντές μας, αλλά φυσικά και με το προσωπικό μας, δημιουργούν για τον αυτισμό σήμερα».
Η εικαστικός Κατερίνα Γιαβρίδη, που συνέβαλε βάζοντας τη δική της πινελιά στη ζωγραφιά, μοιράστηκε τη σκέψη της, λέγοντας:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που βοήθησα σε αυτήν τη δράση. Σκοπός μου είναι μέσω από την τέχνη να κάνουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν τη διαφορετικότητα και να δείξουμε ότι και στα διαφορετικά παιδιά υπάρχουν και ταλέντα. Ο σκοπός αυτής της δράσης ήταν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο όλα τα παιδιά και να χαρούν».