19 °C Rethymno, GR
07/10/2022

ΣΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΤΣΕΣΜΕ ΜΠΗΚΕ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ"

Τα παιδιά της Δόξας Πλατανέ στο σπίτι τους

Οι ακαδημίες της Δόξας Πλατανέ ξεκίνησαν! Και σε ποιό μέρος! Στο νεόδμητο γήπεδο του Τσεσμέ, το νέο στολίδι ποδοσφαίρου, μια έκταση 120Χ100μ που μπορεί και φιλοξενεί την ΠΑΕ Επισκοπή αλλά και τη Δόξα Πλατανέ που ζει αυτές τις μέρες το δικό της όνειρο αποκτώντας νόημα πια, η φυσική της έδρα.


Δήμος Ρεθύμνου, Περιφέρεια Κρήτης, ΠΑΕ Επισκοπής με τον πρόεδρό της Μιχάλη Νικολιδάκη και η Δόξα Πλατανέ συνεργάστηκαν άψογα για να βγει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Και να, που ήρθε η μεγάλη στιγμή, η Δόξα να εισέλθει εντός αγωνιστικού χώρου με τα δικά της παιδιά προκειμένου να μάθουν το ποδόσφαιρο από τη βάση του…
Η πρώτη συγκέντρωση των παιδιών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (12/9) το απόγευμα (12/9/22), με την ανταπόκριση και την προσέλευση να είναι κάτι παραπάνω από θετική, βάζοντας τις βάσεις για το «αύριο» της ομάδας. Την πρώτη, αυτή, ημέρα πραγματοποιήθηκαν οι εγγραφές παρουσία του υπευθύνου της Ακαδημίας, Στέλιου Δελήμπαση (διπλωματούχος UEFA C) και των συνεργατών του, μελών της Διοίκησης και προπονητών της ανδρικής ομάδας, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το «στολίδι» της περιοχής, το νέο γήπεδο του Τσεσμέ.

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν την τρέχουσα εβδομάδα την Τετάρτη (14/9 – 18.30) και την Παρασκευή (16/9 – 18.30), ενώ για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6942209450 – 6973746275.

 

Στ. Δελήμπασης: «Η τέλεια αρχή για μας»
Ο Υπεύθυνος της ακαδημίας Δόξας Πλατανέ, Στέλιος Δελήμπασης, μίλησε για τη νέα αρχή της ακαδημίας, αλλά και για το καινούριο γήπεδο, αναφέροντας: «Τα συναισθήματα είναι πολύ όμορφα και με χαροποίησε πολύ το ενδιαφέρον που υπήρξε όλο το καλοκαίρι για την συμμετοχή στην Ακαδημία μας.
Η πρώτη μέρα έδειξε τη δυναμική που θα έχουμε, καθώς υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή στις εγγραφές. Έχει μεγάλη σημασία για τους ανθρώπους τις διοίκησης και του κόσμου τις περιοχής η δημιουργία ακαδημιών Δόξα Πλατανέ. Χρόνια τώρα ακούω και από παράγοντες και από κόσμο τις περιοχής ότι πρέπει να φτιαχτούν τμήματα υποδομών. Είναι τεράστια επιθυμία όλων μας και χαίρομαι πολύ που με εμπιστεύονται να ηγηθώ σε όλο αυτό το εγχείρημα.
Η ευθύνη για μένα είναι μεγάλη και σιγά σιγά θα φτάσει η Ακαδημία μας σε ένα επίπεδο πολύ δυνατό. Στόχος μας είναι τα παιδιά να διασκεδάζουν, να αθλούνται, να περνάνε καλά και σταδιακά να βελτιώνονται στο κομμάτι του ποδοσφαίρου.
Τα οφέλη για ένα παιδί είναι τεράστια και το γνωρίζω προσωπικά γιατί ασχολούμαι κοντά 30 χρόνια με αυτό, από μικρό παιδάκι. Πρέπει όλες οι ομάδες να επενδύσουν στις ακαδημίες και στα νέα παιδιά. Δεν είναι εύκολο σίγουρα, αλλά είναι απαραίτητο. Γιατί είναι το μέλλον όλων μας, όχι για να βγουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά πάνω απ’ όλα, να αποκτήσουν όλες αυτές τις αξίες που διέπουν τον αθλητισμό.
Είναι η τέλεια αρχή για μας. Το γήπεδο είναι όνειρο όλων μας, που γίνεται πραγματικότητα. Είναι απαραίτητο όχι μόνο για μας, αλλά για όλο τον νομό. Εγώ θέλω να πω πολλά μπράβο στην διοίκηση τις ομάδας, στην Περιφέρεια Κρήτης, στον πρόεδρο της Επισκοπής και στον Δήμο Ρεθύμνου γιατί αφιέρωσαν πολύ χρόνο και χρήματα ώστε να έχουμε αυτό το γήπεδο σήμερα. Από δω και πέρα, μόνο θα βελτιώνεται το γήπεδο και θα εξυπηρετεί πολλούς μικρούς και μεγάλους αθλητές.
Ο αρχικός στόχος μας είναι τα παιδιά να διασκεδάζουν, να φεύγουν χαρούμενα από το γήπεδο, να μπουν στον αθλητισμό και μεγαλώνοντας να πλαισιώσουν τη μεγάλη ομάδα και όσα παιδιά δείξουν ότι μπορούν να προχωρήσουν παραπάνω να τα βοηθήσουμε να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα σε μεγαλύτερους συλλόγους. Ο πιο σημαντικός στόχος μας είναι τα παιδιά να μάθουν μέσα απ’ όλη αυτήν την διαδικασία να συνεργάζονται, να πειθαρχούν, να αθλούνται, να κάνουν νέους φίλους, να μοιράζονται, να χαίρονται, να προβληματιστούν, να βελτιωθούν, να βάζουν στόχους, να μαθαίνουν τους κανόνες και πάρα πολλά άλλα θα τα συναντήσουν στη ζωή τους μεγαλώνοντας. Αυτός θα είναι ο κύριος στόχος της Ακαδημίας Δόξας Πλατανέ, η σωστή διαπαιδαγώγηση!».