Το Ρέθυμνο Cretan Kings έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου της National League2 και κέρδισε τον Αθηναϊκό με 70-62. Ταυτόχρονα, η Ηλιούπολη κράτησε χαμηλά τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου και οι Ρεθεμνιώτες στο τέλος είχαν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν μια πρόωρη παραμονή.
Από ‘δω και στο εξής, τούς δίνεται η ευκαιρία να δυναμώσουν μέσα από τα play off που χαρίζουν, εμπειρίες, πρεστίζ και το δικαίωμα να ξετυλίξουν πιο ελεύθερα το πηγαίο ταλέντο που διαθέτουν.
Ο προπονητής Γιώργος Κούμουλος θέλησε να μην κάνει δηλώσεις αυτή την ώρα γνωρίζοντας ότι η βασική δουλειά έγινε ωστόσο ξέρει επίσης καλά ότι, τώρα θα μετρήσει τη δυναμική του ρόστερ που διαθέτει.
Σε κάθε περίπτωση, κι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το Ρέθυμνο μπορεί να απολαμβάνει τα επινίκια της επικράτησης επί του Αθηναϊκού που απέφερε την πολυπόθητη παραμονή αποφεύγοντας την ψυχοφθόρο διαδικασία των play out.
Στα play offs θα συναντήσουν τους Αγίους Αναργύρους. Η ομάδα των Αγίων τερμάτισε στην 3η θέση και απέναντί τους έχουν αγωνιστεί ήδη 3 φορές (1 στο κύπελλο και 2 στο πρωτάθλημα) όπου το σκορ είναι 1-1 στην κανονική διάρκεια (στο κύπελλο το Ρέθυμνο είχε αποκλειστεί σε ένα ματς που περισσότερο είχε τα χαρακτηριστικά ενός φιλικού αγώνα ενόψει της προετοιμασίας.
Η πρόκριση για το πρωτάθλημα στην επόμενη φάση θα μετρήσει στις 3 νίκες και ο επόμενος αντίπαλος θα είναι ο 2ος της βαθμολογίας Πανναξιακός.
Κοινός παρανομαστής η μη έπαρση
Μετά το ματς, ήταν η στιγμή για κάποιες δηλώσεις. Δηλώσεις βέβαια οι οποίες είχαν τον ίδιο παρανομαστή, “να κρατηθεί χαμηλά το κεφάλι και να πάνε για να δούν πού πραγματικά μπορούν να φτάσουν”.
Τα τελευταία λόγια βγήκαν από το στόμα, τόσο του αρχηγού της ομάδας, Μάρκου Δουλγεράκη όσο και από αυτό του συνεργάτη του Γ. Κούμουλου, Μιχάλη Χατζηδάκη.
Ας δούμε λοιπόν ποιά ήταν τα συναισθήματα που είχαν αμφότεροι μετά το ροζ φύλλο αγώνα επί του Αθηναϊκού:
Μ. Δουλγεράκης:“Να τραβήξουμε την πορεία μας όσο πιο μακριά μπορούμε”
“Η γεύση που μας αφήνει στο τέλος αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ γλυκιά αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Έτσι κι αλλιώς, έχουμε τα παιγνίδια των play offs.
Θέλω να πω ότι ό,τι καταφέραμε μέχρι σήμερα το πετύχαμε όλοι μαζί, λειτουργήσαμε ως ομάδα, με καλά αποδυτήρια, με τον προπονητή μας και τώρα μένει να βγούμε μπροστά.
Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ όπως φροντίζει να το κάνει κάθε φορά γεμίζοντας το γήπεδο. Το αναφέρω αυτό γιατί δεν το συναντάμε σε άλλες έδρες που ταξιδεύουμε.
Τώρα χρειάζεται να έχουμε χαμηλά τα κεφάλια και να τραβήξουμε την πορεία της ομάδας όσο πιο μακριά μπορούμε”.
Μ. Χατζηδάκης: “Θα παίξουμε ακόμη καλύτερο μπάσκετ”
“Ήταν μια χρονιά που είχαμε τα σκαμπανεβάσματά μας. Φτάσαμε την τελευταία αγωνιστική να κυνηγάμε τον στόχο της παραμονής όπου αν και δεν ήταν ακριβώς στα χέρια μας, τα καταφέραμε. Το αναφέρω αυτό γιατί πραγματοποιήσαμε πολλές και καλές εμφανίσεις αλλά χάσαμε τη νίκη μέσα από τα χέρια μας… Την πιο κρίσιμη στιγμή όμως, τα παιδιά στήριξαν το ένα στο άλλο, στήριξαν τον προπονητή και το πλάνο του κι αυτό μας οδήγησε στην επίτευξη του στόχου μας. Οκ, έχουμε τον Μπρεντ (Πέτγουεϊ) που είναι αυτός που είναι και που ξέρουν όλοι τί μπορεί να κάνει αλλά, καλώς ή κακώς, η εμπειρία της ομάδας στη NL2 δεν ήταν πολύ μεγάλη.
Γι’ αυτό λοιπόν αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Είμαστε χαρούμενοι. Δεν παίξαμε τον καλύτερο αγώνα μας απέναντι στον Αθηναϊκό αλλά σημασία έχει ότι φτάσαμε στον αυτοσκοπό μας.
Πολλά “ευχαριστώ” φυσικά στον κόσμο. Ξέρετε, έχουμε αυτό το πλεονέκτημα ότι, εμείς είχαμε τους φιλάθλους δίπλα μας, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλα γήπεδα με αυτόν τον τρόπο.
Τώρα χρειάζεται να κρατήσουμε το κεφάλι κάτω. Έχουμε παιγνίδια να διεκδικήσουμε ακόμη καλύτερα πράγματα. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα παίξουμε ακόμα καλύτερο μπάσκετ. Κανένα παιδί δεν έχει παίξει εκεί που πραγματικά μπορεί να φτάσει και εδώ είμαστε για να δούμε τί θα συμβεί”.













