17 °C Rethymno, GR
24/03/2023

Θέματα ασφάλειας και παραβατικότητας συζήτησαν με τον αστυνομικό διευθυντή ο δήμαρχος και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο νέος αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, ταξιάρχος Εμμανουήλ Παπαδάκης, με την αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Ρεθύμνου αντίστοιχα.

Τόσο η αντιπεριφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος έθεσαν υπόψη του νέου αστυνομικού διευθυντή την ανάγκη εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στου πολίτες ενώ ο δήμαρχος ζήτησε αυστηρούς τροχονομικούς ελέγχους εντός της πόλης και στις εισόδους της.

Ειδικότερα, η κ. Λιονή, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμά της, αναφέρθηκε στην ανάγκη της κοινωνίας να νιώθει την παρουσία της Αστυνομίας στην καθημερινότητα, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς και να απομονωθούν παραβατικές συμπεριφορές, που κλονίζουν το αίσθημα ασφάλειας και αμαυρώνουν τον τόπο μας. Τόνισε, μάλιστα, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης προσβλέπει στη στενή συνεργασία τόσο με την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου με σκοπό τη διασφάλιση της έννομης τάξης και την ομαλή λειτουργία του κοινωνικού ιστού, αλλά και το συντονισμό δράσεων σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση υποδέχτηκε τον αστυνομικό διευθυντή, τον οποίο συνόδευε ο υπασπιστής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νικόλαος Παναγιωτάκης και αφού τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα απαιτητικά του καθήκοντα, έθεσε υπόψη του τις τεχνολογικές δυνατότητες που έχει ο δήμος Ρεθύμνης για την υποστήριξη του έργου της Αστυνομικής Διεύθυνσης σε επιμέρους τομείς που αφορούν την καθημερινότητα, το κυκλοφοριακό, την εφαρμογή του δακτυλίου κ.λπ.

Επιπλέον, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον αστυνομικό διευθυντή για την εξέλιξη της διαδικασίας πρόσληψης δημοτικών αστυνομικών, την οποία επιδιώκει ο δήμος Ρεθύμνης, με τη συνδρομή των οποίων, θα ενισχυθεί επικουρικά το έργο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, τονίστηκε από τον δήμαρχο η ανάγκη άμεσου ελέγχου της παραβατικότητας η οποία, τον τελευταίο καιρό, προσλαμβάνει ανεπιθύμητες διαστάσεις και ζήτησε τον αυστηρό τροχονομικό έλεγχο, τόσο εντός της πόλης όσο και στις εισόδους της.

Ο αστυνομικός διευθυντής διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι διάθεσή του είναι η εκπλήρωση του σοβαρού έργου του με απόλυτη αφοσίωση και συνέπεια.

Επιπλέον, εν όψει των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε πως από πλευράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης, θα παρασχεθεί, όπως κάθε χρόνο, κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη έλευση και αποχώρηση των χιλιάδων επισκεπτών, η ασφάλεια των συμμετεχόντων και θεατών αλλά και η ομαλή λειτουργία της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια των προγραμματισμένων αποκριάτικων εκδηλώσεων

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για διαρκή και στενή θεσμική συνεργασία, ενώ διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων επί της διαχείρισης των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Προσυπογράφοντας την από κοινού διατυπωθείσα άποψη ότι «είναι θεμελιώδες στις τοπικές κοινωνίες, να χτίζονται σχέσεις ειλικρίνειας μεταξύ των υπηρεσιών που συνεργάζονται», ο δήμαρχος και ο νέος αστυνομικός διευθυντής, οριοθέτησαν το πλαίσιο της θεσμικής τους συνέργειας.

Η συνεργασία, στη διάρκεια της οποίας έλαβε μέρος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλαος Αγριμάκης, ολοκληρώθηκε με την «ιστορική περιήγηση» (δια του αυθεντικού πίνακα civitas Rethymnae), την οποία προσέφερε ο κ. Μαρινάκης στους επισκέπτες του μαζί με συμβολικά δώρα σε ανάμνηση της πρώτης επίσημης επίσκεψης του νέου αστυνομικού διευθυντή στον δήμαρχο της πόλης.