Η Τομεακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ με την υποστήριξη του δήμου Αγίου Βασιλείου, συνδιοργανώνουν τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Γεώργιο Αρετάκη, «Καπετάν Σφακιανό», κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της ανάγλυφης προτομής του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 19:30 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου στο Σπήλι.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και η Στέλλα Χρηστέα, Επικεφαλής Ομάδας Ιστορικής Έρευνας της Ε.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα. Είσοδος: Ελεύθερη
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, η εκδήλωση αποτελεί πράξη ιστορικής μνήμης και αναγνώρισης της προσφοράς ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τα ιδανικά του λαού μας. Η ανέγερση της προτομής του αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στη γενναιότητα, την αυταπάρνηση και την αγωνιστική του πορεία.
«Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, αναγνωρίζοντας τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης, συμπράττει με την Τομεακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ σε μια εκδήλωση που αποδίδει την οφειλόμενη τιμή σε έναν ξεχωριστό αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.
Καλούνται οι πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, αποδίδοντας φόρο τιμής στον Γεώργιο Αρετάκη «Καπετάν Σφακιανό» και σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου.













