21 °C Rethymno, GR
07/10/2022

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΗ ΤΑΞΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Όλα της SL2 δύσκολα

Η κλήρωση στη Super League2 ως γνωστό, πραγματοποιήθηκε κι ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει δίχως να επαναληφθεί -όπως άλλωστε συνέβη πέρυσι- γιατί φαίνεται πως αυτή η κατηγορία αρέσκεται στις κακές συνήθειες.
… Και μπορεί οι περισσότεροι να υποστηρίζουν ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται όμως είναι βέβαιο πως αν τους ξαναρωτήσει κάποιος δεν θα βάλουν το χέρι τους στο ευαγγέλιο… Βλέπετε στον α’ όμιλο εκκρεμεί η περίπτωση του Αγροτικού Αστέρα (υπάρχει ένα κενό για να συμπληρωθούν οι 15 ομάδες) ενώ μην ξεχνάμε ότι και η Ηλιούπολη η οποία παρεμπιπτόντως έχει κληρωθεί στο κύπελλο με τον Ερμή, έχει δημιουργήσει μια ομάδα που είναι για… Super League2 αναμένοντας στο ακουστικό της.
Αν μάλιστα λάβει το «πράσινο» φως να μπει εκείνη στην κατηγορία τότε, θα έχουμε μεταφορά ομάδας από τον β’ όμιλο στον Α’ ενώ στο κύπελλο ο Ερμής θα περάσει «bye» αφού η Ηλιούπολη θα περάσει στην 3η φάση του θεσμού.

Δύσκολη συγκυρία
Ξέχωρα όμως από το παραπάνω γεγονός, αυτό που δεν αποτέλεσε είδηση στην συνάντηση των παραγόντων της SL2 ήταν το οικονομικό. Οι ομάδες στενάζουν οικονομικά και ψάχνουν να βρουν παντίους τρόπους ούτως ώστε, να μπορέσουν να έχουν υπόσταση στη λίγκα, στον χώρο του ποδοσφαίρου και φυσικά στους τόπους όπου εδρεύουν. Είναι αλήθεια ότι πολλές ομάδες δεν ήταν δυνατό να αντέξουν στις υπέρογκες υποχρεώσεις την ίδια στιγμή που η πολιτεία είχε γυρίσει την πλάτη της ελέω και των πολλών και καίριων ζητημάτων που την απασχολούν όλο αυτό το διάστημα (υπόθεση τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ενεργειακό, αμφισβήτηση της κυριαρχίας από τους Τούρκους αλλά και τα λοιπά γεωπολιτικά ζητήματα).

Μάνα εξ ουρανού το οικονομικό
Είναι σημαντικό να τονιστεί πως στο τελευταίο συμβούλιο που έγινε, όταν η κουβέντα άνοιξε για την ΕΡΤ, ουδείς μπορούσε να εγγυηθεί για το σύνολο των χρημάτων που μπορούν να αντλήσουν οι ΠΑΕ από το τηλεοπτικό πακέτο. Μάλιστα η δημόσια τηλεόραση θέλει να δώσει λιγότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι με πρόφαση ότι, φέτος δεν είναι 34 ομάδες αλλά 30…
Οι ομάδες αρνήθηκαν την πρόταση με τον πρόεδρο της λίγκας κ. Λεουτσάκο να σημειώνει ότι υπάρχουν κι άλλες προτάσεις δίχως βέβαια επεκταθεί επ’ αυτού.

Πιο «έξυπνες» οι ομάδες που άργησαν να ξεκινήσουν
Για επιπλέον χορηγικό πρόγραμμα ούτε λόγος αφού χρήματα για τη νέα σεζόν, όπως είχε τονίσει ο υπουργός οικονομικών κ. Σταϊκούρας θα έχουν λαμβάνειν οι ομάδες από τον προσεχή Δεκέμβριο.
Και φυσικά μέχρι τότε, τί γίνεται…; Ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Η εικόνα της SL2 με ομάδες να μπαίνουν μόλις πριν από 10 μέρες στη διαδικασία αγοράς ποδοσφαιριστών και έναρξης της προετοιμασίας παραπέμπει σε ερασιτεχνικές μεθόδους. Είναι ωστόσο μια αναγκαστική δίοδος αφού γλιτώνουν πολλά έξοδα.
Η Επισκοπή αλλά και άλλες 22-23 ομάδες της λίγκας που ξεκίνησαν με την ώρα τους μετρούν ήδη μισθούς και καθημερινές υποχρεώσεις ενός μήνα. Αν μάλιστα πιάσουμε την Επισκοπή, αυτή καθ’ αυτή, το προπονητικό πλάνο ξεκίνησε δυο -τρεις εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί η περσινή σεζόν!

Κλήρωση για να πιέσουν καταστάσεις
Η SL2 λοιπόν βρίσκεται και πάλι στο καναβάτσο και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Η κλήρωση έγινε ίσως γιατί τα μέλη της είδαν πως ο χρόνος περνάει αλλά και γιατί με το να διεξαχθεί αυτή θεώρησαν πως έτσι μπορεί να προκύψουν χορηγοί… Κάτι που για την ώρα μοιάζει με μάνα εξ ουρανού.
Οι πρόεδροι ή οι εκπρόσωποι των ομάδων που βρέθηκαν εκεί δεν είχαν να προσθέσουν πολλά. Αντιλαμβάνονται την κατάσταση και περιμένουν να δουν πως θα κυλήσουν οι εξελίξεις. Το πρωτάθλημα της SL2 δεν είναι όσο εμπορικό ήλπιζαν με αποτέλεσμα οι μέτοχοι των συλλόγων να βάζουν και να ξαναβάζουν το χέρι στην τσέπη δίχως ιδιαίτερο αντίκρισμα.

Πρώτη προπόνηση στον Τσεσμέ
Στο μεταξύ, αγωνιστικά η Επισκοπή δουλεύει σε καλούς ρυθμούς. Μάλιστα η χθεσινή ήταν μια πολύ ευχάριστη μέρα καθώς οι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν στο ολοκαίνουριο προπονητικό γήπεδο του Τσεσμέ. Όλοι θαύμασαν τη δουλειά που έχει γίνει και μπόρεσαν να ρίξουν τους πρώτους ιδρώτες σ’ έναν άψογο αγωνιστικό χώρο.
Προπονητές και ποδοσφαιριστές είχαν να λένε για την προοπτική που δίνει αυτό το γήπεδο σε μια ομάδα.