28 °C Rethymno, GR
30/09/2022

ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ «ΝΙΚΟΣ ΣΚΕΠΕΤΖΗΣ» ΚΑΙ «ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ»

Το κοινό «λάτρεψε» τη «Λατρεμένη μου οικογένεια»

Η παρουσία μου στην παράσταση «Λατρεμένη μου οικογένεια» από τη θεατρική ομάδα «Νίκος Σκεπετζής» δεν ήταν απλά μια ανταπόκριση σε ευγενική πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου Άδελε – Αγίας Παρασκευής. Ήταν η ευχάριστη αγωνία «γονέα» που παρακολουθεί την εξέλιξη των «παιδιών» του πάνω στη θεατρική σκηνή.

Η πολύχρονη συνεργασία μας που έδωσε πολλούς καρπούς και σε μένα την ευκαιρία να παρουσιάσω τα περισσότερα θεατρικά μου έργα που έγραφα αποκλειστικά για τον σύλλογο, μου δίνει το δικαίωμα αυτής της οικειοποίησης.

Μετά την τελευταία μας συνεργασία το 2008, σεβάστηκα την επιθυμία των παιδιών να «απογαλακτιστούν» καλλιτεχνικά, και όπως αποδεικνύεται στην πράξη, μας δικαίωσε όλους η απόφαση αυτή.

Νέοι συγγραφείς, άλλοι σκηνοθέτες, πήραν ένα αξιόλογο καλλιτεχνικό δυναμικό και μεγαλούργησαν.

Καμάρωνα και καμαρώνω το αποτέλεσμα μιας ομάδας ανθρώπων που έχουν την ευλογία οι διάδοχοι καταστάσεων να είναι καλύτεροι των προηγουμένων, πράγμα που δείχνει αγωνία για να φανούν αντάξιοι προσδοκιών.

Όπως για παράδειγμα η πρόεδρος του Δ.Σ Πάτρα Παναρετάκη που αποδεικνύεται άξια για τη συνέχιση μιας παράδοσης που χαρακτηρίζει πλέον τον πολιτιστικό σύλλογο Άδελε – Αγίας Παρασκευής στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Με το άνοιγμα της αυλαίας είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα φαντασμαγορικό θέαμα σκηνικών δουλεμένων με αρκετή φαντασία και πολύ έμπνευση από τον Αλέξανδρο Ανδρουλάκη.

Σκηνοθεσία με ελεύθερο πνεύμα χωρίς σεμνοτυφίες που αλλοιώνουν το αποτέλεσμα ήταν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα.

Κι έπειτα όλα πέρασαν στην άκρη γιατί δυο θεατρικές ομάδες νέων ανθρώπων σε αγαστή συνεργασία κράτησαν το βάρος μιας δύσκολης παράστασης.

Όπως ανέφερε και στο σημείωμά του ο σκηνοθέτης «κάποιο φθινοπωρινό βράδυ του 2021, εν μέσω κορονοϊού και απαγορεύσεων, δυο θεατρικές ομάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους. Η θεατρική ομάδα Άδελε Αγίας Παρασκευής «Νίκος Σκεπετζής» και τα «Αντισώματα». Και το αποτέλεσμα χάρις και στην εμπνευσμένη σκηνοθεσία του Πάνου Αντωνιάδη και μουσική Δημήτρη Σπυριδάκη με χορογραφίες Κορίνας Χατζηδάκη, ήταν εντυπωσιακό. Μια ακόμα απόδειξη πόσο σημαντική είναι η συνένωση των καλλιτεχνικών δυνάμεων στην επιτυχία μιας κοινής προσπάθειας.

Γιατί μπορεί το σενάριο της Πένυ Φυλακτάκη, να βασιζόταν σε μια χαριτωμένη φαρσοκωμωδία, αλλά λόγω της φύσης του έργου (διαδραματιζόταν σε ένα καμπαρέ) ήταν ορατός ο κίνδυνος να μη δοθεί το ποθητό αποτέλεσμα και στη χειρότερη περίπτωση να φθάσει στο κοινό με «χυδαίο» περίβλημα.

Αξιέπαινο όμως όλο το τιμ. κατάφερε να υποστηρίξει το θέμα με αξιοπρέπεια και να σκορπίσει άφθονο γέλιο. Ποιον ηθοποιό αλήθεια να ξεχωρίσεις που ήταν όλοι υπέροχοι: Αντριάννα Κατριτζιδάκη, Ευανθούλα Χατζημαρκάκη, Κορίνα Χατζηδάκη, Γρηγόρης Καρούζος, Κωστής Μεργέμογλου, Κώστας Μαμαλάκης, Ελένη Καλλιάνη, Πάτρα Παναρετάκη και Κωστής Μυριοκεφαλιτάκης. Τόσο μπρίο από τις κυρίες και τόση σκηνική άνεση από τους κυρίους μόνο σε επαγγελματική σκηνή θα συναντήσεις.

Κατά γενική ομολογία ήταν από τις καλύτερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.

Γι’ αυτό και στέλνουμε ένα ακόμα θερμό χειροκρότημα στους συντελεστές.

Ειλικρινά αξίζουν συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες «Νίκος Σκεπετζής» και «Αντισώματα» που μας έδωσαν μια τόσο απολαυστική παράσταση Ανυπομονούμε για τη συνέχεια με όλες τις ευχές μας για τα καλύτερα.