Το Γου Σου Κουνγκ φου έκανε ένα δυναμικό μπάσιμο στα αθλητικά γεγονότα που διοργάνωσε το Ρέθυμνο λαμβάνοντας χώρα στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη”. Το 3ο παγκρήτιο πρωτάθλημα μίας από τις πιο αρχαίες πολεμικές τέχνες της Άπω Ανατολής συγκέντρωσε παραπάνω από 200 αθλητές-τριες από 16 σωματεία του νησιού αλλά και πάνω από 800 φίλους, γονείς και λοιπούς συγγενείς των διαγωνιζομένων που, αναμφισβήτητα παρακολούθησαν κάτι πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Στο κέντρο του κλειστού γυμναστηρίου είχαν τοποθετηθεί δύο λέι τάιτ (ταπί) για τους αγώνες διαφόρων κατηγοριών, άλλοι δύο προπονητικοί χώροι (προθέρμανσης) κι ένα εντυπωσιακό λέι τάιτ στο μέσον όπου γίνονταν οι μονές επιδείξεις που όλοι θαύμασαν, είτε λόγω της μοναδικής τεχνικής με άδεια χέρια, είτε με όπλα (σπαθιά, λόγχες ή ξύλα).
Λάμπρος Σταμούλης: “Θα διοργανώσουμε Μεοογειακούς αγώνες”
Η σχολή του Ρεθύμνου Γου Σου Κουνγκ φου και ο εκπαιδευτής της Θεόδωρος Αμάραντος που ήταν ο άνθρωπος που κίνησε όλες τις διαδικασίες για να πραγματοποιηθεί στην πόλη μας αυτό το πρωτάθλημα, έβγαλε ένα αποτέλεσμα απόλυτα ικανοποιητικό όμως το μεγαλύτερο δώρο ήταν για τους ίδιους εισπράττοντας ένα τεράστιο χαμόγελο από τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας Γου Σου Κουνγκ Φου κ. Λάμπρο Σταμούλη ο οποίος με τη σειρά του, “άναψε το πράσινο φως” για την ανάληψη μιας μεγάλης διοργάνωσης όπως το “Μεσογειακό πρωτάθλημα”. Αυτό τουλάχιστον έγινε γνωστό δια στόματος του κ. Σταμούλη.
“Με χαρά διοργανώσαμε το 3ο διιασυλλογικό πρωτάθλημα στην Κρήτη. Αυτή τη φορά έγινε στο Ρέθυμνο
Μετά την πανδημία, ξεκινήσαμε από εδώ, από την πανέμορφη πόλη σας και είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό που αντικρίσαμε. Είμαστε χαρούμενοι για τα σωματεία, για τους γονείς, για τους αθλητές και τους φιλάθλους της Κρήτης που ήρθαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες σ’ αυτό το επίσης όμορφο γήπεδο.
Αυτή είναι η αρχή αλλά να ξέρετε ότι στην Κρήτη επιθυμούμε να κάνουμε πολλές εκδηλώσεις. Σχεδιάζουμε να κάνουμε ένα μεσογειακό πρωτάθλημα.με τη συμμετοχή 10 χωρών.
Βλέπουμε μετά την εποχή του κορονοϊού ότι όλοι έχουν ένα πάθος, μία πίστη, μία αγάπη προς το άθλημά μας και εμείς οφείλουμε να το συνεχίσουμε με πολλή θέρμη. Αυτό είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα που εισπράξαμε.
Με τη βοήθεια της περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ρεθύμνου, της αστυνομίας, του λιμενικού, της μητρόπολης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου φτάσαμε σ’ ένα εξαιρετικό επίπεδο διοργάνωσης.
Αυτό δείχνει ότι το άθλημά μας “ανοίγει”, οι φορείς το δέχονται με αγάπη¨και εμείς δεν έχουμε παρά να το υπηρετήσουμε.”
Πολλές συμμετοχές, περισσότερες οι επιτυχίες
Αγωνιστικά τώρα, η σχολή του Ρεθύμνου πραγματικά ενθουσίασε τόσο με την απόδοσή της σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο αφού οι αθλητές του Θεόδωρου Αμάραντου κατέκτησαν 26 πρώτες, 9 δεύτερες και 3 τρίτες θέσεις αλλά και 12 επάθλων μέσα από τη συμμετοχή 35 αθλητών στα αγωνίσματα “Ταολού” (παραδοσιακές φόρμες) και “Τολάιτ σάντα” (αγώνισμα πλήρους επαφής με ανατροπές στα σαρώματα.
Συγκεκριμένα, είχαμε:
1η θέση (άδεια χέρια):
Αιμιλιάνο Ζίφλα, Σεμπάστιαν Ναζέρι, Κώστας Κούτρας, Κλάρκ Αχιλλέας, Αχιλλέας Ζάννης, Ορέστης Παντελάκης, Θανάσης Τριανταφυλλίδης, Σπύρος Ποταμιανός, Σπύρος Βότζης, Όλγα Κωνσαντάκη. Χάρης Χαρωνίτης, Μιχάλης Παναγιωτάκης.
1η θέση (όπλα):
Αχιλλέας Κλαρκ, Αλέξανδρος Κλαρκ, Αιμιλιάνο Ζίφλα.
2η θέση (άδεια χέρια):
Αλέξανδρος Κλαρκ, Ιάσωνας Παντελάκης, Αντώνης Μαραγκουδάκης.
3 θέση (άδεια χέρια):
Σήφης Βαρδάκης, Βασίλης Παπαδάκης
1η θέση (Light Sanda)
Σήφης Βαρδάκης, Άρτεμις Φύτρου, Παναγιώτης Στρατιδάκης (2 μετάλλια), Στέφανος Αμπατζής, Μιχάλης Παναγιουλάηκς, Βαγγέλης Παναγιουλάκης, Λευτέρης Λαζίδης (2 μετάλλια), Γιάννης Ομαλιανάκης (3 μετάλλια), Χαράλαμπος Νταγκουνάκης, Ελευθέριος Γιώργος Μαυραλεξάκης, Στυλιανός Εμμανουήλ Μαυραλεξάκης.
2η θέση (Light Sanda):
Ορέστης Πανελάκης (2 μετάλλια), Ιάσωνας Παντελάκης, Βασίλης Στρατιδάκης, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Μαρία Μπαξεβάνη.
3η θέση (Light Sanda)
Παντελής Χομπίτης
Έπαθλα κέρδισαν οι: Μιχάλης Ζάννης, Μιχάλης Παπαγιουλάκης, Σπυρος Ποταμιανός
Αχιλλέας Κλαρκ (2 κύπελλα), Αιμιλιάνο Ζίφλα (2 κυπελλα), Όλγα Κωνσταντάκη, Χάρης Χαρωνίτης, Αλέξανδρος Κλαρκ, Κώστας Κούτρας, Σεμπάστιαν Ναζέρι.
Θ. Αμάραντος: “Ο κόσμος ευχαριστήθηκε κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό”
Ο εκπαιδευτής του Ρεθύμνου κ. Θεόδωρος Αμάραντος έδειχνε κουρασμένος από την όλη προσπάθεια σε οργανωτικό αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο ίδιος όμως κοιτάζοντας πίσω, είχε να εκφράσει τις βαθιές του ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν αλλά και προς τους αθλητές-τριες που πέτυχαν πολλά…
“Με χαρά διοργανώσαμε το 3ο Παγκρήτιο πρωτάθλημα Γου Σου Κουνγκ φου στο Ρέθυμνο στο οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 200 αθλητές και αθλήτριες.
Ήταν πολύ ωραία διοργάνωση κάτι που δεν το περιμέναμε σε τόσο μεγάλο βαθμό από πλευράς ανταπόκρισης συλλόγων, αθλητρών-τριών και φυσικά του κοινού. θα πρέπει να τονίσουμε ότι μας στηρίζει η Ελληνική ομοσπονδία κουνγκ φου που είναι η διοργανώτρια αρχή ενώ συνδιοργανώτρια ήταν η Περιφέρεια Κρήτης.
Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσει το Ρέθυμνο τί είναι το κουνγκ φου αφού φέτος ήμασταν εμείς που φιλοξενούσαμε το αθλητικό αυτό γεγονός. Πριν λίγα χρόνια είχε γίνει στα Χανιά, έπειτα στο Ηράκλειο ενώ αμέσως μετά, μεσολάβησε η πανδημία.
Κάθε χρόνο θα διεξάγεται σε διαφορετικό νομό εφόσον μας το επιστρέψει ο Θεός και ο κορονοίός.
Το καλό ήταν ότι είδαμε όλοι την εικόνα που προάγει το άθλημά μας.
Για να ενημερώσουμε το κοινό, αγωνιστικά έχει τις φόρμες, Ταο λού (τις σκιαμαχίες), τα λάιτ σάντα (ελαφριάς επαφής) και τα Σάντα (διεξάγονται σε πιο εξειδικευμένο λέι τάιτ (υπερυψωμένο ρίνγκ).
Επίσης, σ’ ότι αφορά τις επιδείξεις (διεξάγονταν ταυτόχρονα με τους αγώνες), μιλάμε για το παραδοσιακό κουνγκ φου το οποίο έχει μεγάλη ποικιλία. Δεν είναι μόνο τα άδεια χέρια… Υπάρχουν τα μακριά και τα κοντά όπλα. Σπαθιά, λόγιες, ξύλα. Είναι μια πολυδιάστατη πολεμική τέχνη από τη φύση του το κουνγκ φου.
Νομίζω ότι ο κόσμος ευχαριστήθηκε πολύ απ’ όλα όσα είδε και αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μας. Έπεται συνέχεια όπου τα πράγματα, θεωρώ ότι θα είναι ακόμα καλύτερα.”