Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Παιδεία

Το Ρέθυμνο αγκάλιασε το «Χαμόγελο του Παιδιού» (ΦΩΤΟ)

Newsroom Από Newsroom
26/09/2025 - 6:08 μμ
στην κατηγορία Παιδεία, Ρέθυμνο
5281420207675818 qf548

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στη 2η Γιορτή για τα Παιδιά στο Ρέθυμνο- όλα τα έσοδα από τη 2η Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά στο Ρέθυμνο, θα διατεθούν στα παιδιά με προβλήματα υγείας στην Κρήτη

Η Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά στο Ρέθυμνο, που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ολοκληρώθηκε με τεράστια για την περιοχή επιτυχία όπως αναφέρει ο οργανισμός:

«Η Γιορτή «ξεκίνησε» από την Επισκοπή  και «συνέχισε» στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου με πάρα πολλές ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Πατίνια, αναρρίχηση, ιππασία, ξιφασκία, ρομποτική, κεραμική, ζωγραφική, τένις, σκάκι, ζογκλερικά, είναι μόνο κάποιες από τις δραστηριότητες που συμμετείχαν τα παιδιά σε αυτό το τετραήμερο παιχνιδιού και δημιουργίας. Ενώ και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης  ΕΔΙΒΕΑ ήταν εκεί και ‘σύστηνε’ την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα στους επισκέπτες μέσω μιας σειράς εργαστηρίων.

Ο χώρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής και ο Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου «φόρεσαν» τα γιορτινά τους και μεταμορφώθηκαν σε έναν ζωντανό, πολύχρωμο καμβά· έναν παραμυθένιο κόσμο γεμάτο φαντασία, δημιουργικότητα, ανακάλυψη και ανεμελιά! Σε κάθε γωνιά και σε κάθε διάδρομο, μικρά ματάκια άστραφταν από περιέργεια, χαρούμενα γέλια αντηχούσαν σαν μουσική και παιδικά χεράκια άγγιζαν με θαυμασμό νέους κόσμους. Δεκάδες δράσεις, δεκάδες εμπειρίες, σαν ανοιχτά βιβλία, περίμεναν τα παιδιά να τις ξεφυλλίσουν. Κι εκατοντάδες γονείς, με βλέμμα συγκινημένο και χαμόγελο πλατύ, παρακολουθούσαν τους μικρούς τους ήρωες να χοροπηδούν, να ενθουσιάζονται, να εξερευνούν, να πλάθουν κόσμους με τη φαντασία τους, να τολμούν, να δοκιμάζουν, να παρατηρούν, να μεγαλώνουν μέσα από το παιχνίδι. Γίναμε όλοι μάρτυρες μιας ξεχωριστής ημέρας όπου η φαντασία συναντήθηκε με τη μάθηση και το παιχνίδι με τη δημιουργικότητα.

Οι επισκέπτες μας είχαν ακόμη τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους από το σχολικό bazaar του Οργανισμού, να επιλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία βιβλίων από το βιβλιοπωλείο Κλαψινάκη, να γευτούν τα καταπληκτικά παγωτά του εργαστηρίου Μασκωτίτσα, τις νόστιμες  γλυκές κρέπες της Creperie Haris, να δροσιστούν με Moctails από το Coctails in the City ,  να δοκιμάσουν «φουντωτά» μαλλιά της γριάς και φρέσκο ποπ κορν. Στην έξοδο περίμενε όλα τα παιδιά ένας έπαινος συμμετοχής κι ένα δώρο, από την εταιρεία Chupa Chups».

Όλες οι δραστηριότητες ήταν δωρεάν , ενώ όλα τα έσοδα από τη 2η Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά στο Ρέθυμνο, θα διατεθούν στα παιδιά με προβλήματα υγείας στην Κρήτη.

Το Χαμόγελο του Παιδιου με ανακοίνωση του ευχαριστεί; «Ευχαριστούμε θερμά το Παιδαγωγικό Τμήμα Πανεπιστημίου Κρήτης & συγκεκριμένα το ΕΔΙΒΕΑ για την πολύπλευρη στήριξη, την άρτια συνδιοργάνωση και την εξαιρετική συνεργασία καθώς και την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ρεθύμνου, που βρίσκονται πάντα δίπλα μας πρόθυμοι αρωγοί και υποστηρικτές σε κάθε προσπάθειά μας. Ευχαριστούμε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την υποστήριξη τους σχετικά με τη στάθμευση των οχημάτων του Οργανισμού. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επισκοπής για την πολύτιμη βοήθεια του.

Ευχαριστούμε επίσης τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης (ΣΥΦΑΚ), ο οποίος είναι σταθερός υποστηρικτής για τα παιδιά με προβλήματα υγείας στην Κρήτη και κάλυψε μεγάλο μέρος των εξόδων της γιορτής.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας που μας εμπιστεύτηκαν και φέτος και ενίσχυσαν ποικιλοτρόπως τη γιορτή. Πιο συγκεκριμένα τους:

Enjoy & Le Jardin, Alice in Sugarland, Aquila Porto Rethymno, Aquila Rithymna Beach, Brink’s Ρεθεμνιακή μπύρα, Chupa Chups, Creta Farms, Etouri, Gen Εκπαιδευτήρια Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη, Haris Creperie, Ikones Seafront Luxury Suites, Κέντρα Ξένων Γλωσσών Φήταμ, Κriti Beach Hotel, Mασκωτίτσα, Olympic Palladium Hotel

Anysma, As Company, Baseline Sports Club – Tennis & Padel, ΑΒΕΑ – ΒΙΟΧΥΜ, Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Ελληνικές Φάρμες, Jupiter, Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Κάισσα, Κλαψινάκης,  Liberty Hotel, Minoan Lines, Pantheon Hotel, ΠΕΡΝΙΕΝΤΑΚΗΣ Δ. ΑΕΒΕ, Prima Plora, Rethymno Medical Assistance, Quick Photo, Tetraktys

Άκρως Οικογενειακόν, Αgrofarm, Bcs, Cosmos pet supplies, Creta Supplies, Cretan Aroma, Diakoumakis, Δίοδος Α.Ε, Envirol Καύσιμα  Κρήτης,  FisioLab Σπανουδάκης Ν. Νίκος, G-Toys Σταυριδάκης, Giakoumakis, Heaven of Brands, Kapa Store, Klados Winery, Lb Ferries, North Insurance, Pet Shop Κιβωτός,, Super Market Pavlidakis,  Super Markets 7 Days, Swan, Stroma – eshop, Toyota Λιοδάκης Παντελής, TsourlakisTiles,  Ζωοτροφές Κρήτης ΑΒΕΕ, Καθεκλάκη Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, Menta City Boutique Hotel,  Παγοποιείον, Παιχνιδούπολη, Ρεθεμνιώτικες Τροφοδοσίες, Σεληνάρι, Φάρμα Αλεξανδράκης, Χημικοτεχνική, Ύαλος Γιαννούλης ΑΕΒΕ

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συμμετέχοντες στη Γιορτή μας, οι οποίοι προσέφεραν αγόγγυστα και απλόχερα το χαμόγελο τους και τις γνώσεις τους στους μικρούς μας επισκέπτες. Χωρίς αυτούς σίγουρα,  δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα η Γιορτή αυτή.

Πιο συγκεκριμένα τους:

Aκαδημία Ξιφασκίας Ρεθύμνου , Άρης Ρεθύμνου, Aσημένια Pottery – Εργαστήρι Κεραμικής, Aστέρας Ρεθύμνου, Γεραρχάκης Αμάντα – Βόλακας Μιχάλης, Διάκρισις, Δόξα Πλατανέ, Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία, Ινστιτούτο Πλάσματος και Λέιζερ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Ιππικός Όμιλος Πλακιά, Ιππικός Όμιλος Ρεθύμνου, Καμπούρης Αντώνιος (Magic Tony), KΔΑΠ Δήμου Ρεθύμνης, Kοκκινάκη Νεκταρία, Κουκούλι, Λογοπαιδική Χαρά, Mαραμπού, Μικροί Κηπουροί, Μικρόκοσμος, Μπαμιάκη Έρη, Νοιάζομαι- Φιλοζωϊκή Ομάδα, Ο.Κ.Α Πρέβελη, Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Παιχνιδαγωγείο, Ρεθυμνιακός, Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπής Ρεθύμνου, Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου, Σουρεάλ Εργαστήρι Ζωγραφικής, Υδρία- Εργαστήρι Κεραμικής, Υφαντά Ειρήνη Καρλή, Bailando Fuerte, Βango Bongo, Circus Camino, Coctails in the City ,Cog, Events Art, JANUS IKE, Photoloco, 2Αrtworkshop

Ευχαριστούμε επίσης όλους αυτούς που πλαισίωσαν μουσικά και χορευτικά τη γιορτή μας, «ταξιδεύοντας» μας μουσικά σε όμορφα μέρη. Πιο συγκεκριμένα τον Μανώλη Κονταρό & το συγκρότημα του, το Λαογραφικό Όμιλο Τζανιδάκη, τον Σάκη Σακελλαρίδη, την Αλεξάνδρα Βεργαδή και το Σχήμα Λόγου, τον Νίκο Καρκάνη & το συγκρότημα του και τον Ιστορικό Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης για τη διαχρονική στήριξη του.

Θερμές ευχαριστίες στην τηλεοπτική παραγωγό  του Ομίλου Κρήτη TV , κα Αναστασία Μπιτζιλέου και την παρουσιάστρια του Ομίλου Κρήτη TV, κα Σοφία Μαργαρίτη, για την τόσο γλαφυρή περιγραφή των δράσεων μας και συνάμα για τη γλυκύτητα που πλαισίωσαν την εκδήλωση μας.

Τους εθελοντές και εθελόντριες του Οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού» στο Ρέθυμνο, όπως και τη μαθήτρια – εθελόντρια στο YouSmile για τη διαχρονική κι αμέριστη βοήθειά τους σε κάθε δράση μας.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους τους επισκέπτες της γιορτής, οι οποίοι στήριξαν για δεύτερη χρονιά αυτή την προσπάθεια αποδεικνύοντας και εμπράκτως αυτό που ο μικρός μας ιδρυτής Αντρέας έγραψε στο ημερολόγιο του: «αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε». Και σε αυτή τη Γιορτή ενωθήκαμε όλοι και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό!

Η τοπική κοινωνία έδειξε την αγάπη και τη στήριξη της και φέτος στο Χαμόγελο του ‘κοπελιού’, όπως χρησιμοποίησε παιγνιωδώς ο κος Γιαννόπουλος. Καλό Φθινόπωρο και μένοντας πιστοί στο ραντεβού μας, θα είμαστε πάλι μαζί τον επόμενο Σεπτέμβριο!».

 

 

 

Tags: sidebar_nowΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΙΟΥδημοτικός κήποςΡΕΘΥΜΝΟ'χαμόγελο του παιδιού
Share241Tweet151Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

Δωρεάν συναντήσεις άθλησης κάθε Τετάρτη στον Δημοτικό Κήπο

Δωρεάν συναντήσεις άθλησης κάθε Τετάρτη στον Δημοτικό Κήπο

02/11/2025 - 9:53 πμ
ΝΕΡΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Στερεύουν οι πηγές υδροδότησης του Ρεθύμνου – Βελτίωση υποδομών και εξοικονόμηση αρδεύσιμου νερού τα αντίδοτα στη λειψυδρία

23/10/2025 - 8:55 πμ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ

Η «Ευθανασία» το κεντρικό θέμα του 3ου Συνεδρίου Βιοηθικής στο Ρέθυμνο

22/10/2025 - 1:05 μμ
5302791002125145 ethelontiki-aimodosia - Rethymno Nea 1741879852

Η ΕΛ.ΑΣ. τίμησε τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο «προσφέροντας ζωή»

21/10/2025 - 11:45 πμ
Επόμενο άρθρο
ΧΝΑΡΗΣ

Μέτρα από την Ε.Ε για τους αγρότες ζητά ο Μανόλης Χνάρης

Τελευταία νέα

Σ. Κεφαλογιάννης: “Αν η Ελλάδα θέλει να λέγεται ενιαίο κράτος, πρέπει να δώσει στους ορεινούς τόπους ίση φωνή, ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα”

Σ. Κεφαλογιάννης: “Αν η Ελλάδα θέλει να λέγεται ενιαίο κράτος, πρέπει να δώσει στους ορεινούς τόπους ίση φωνή, ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα”

09/11/2025 - 8:22 μμ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε αναμονή οι αγρότες για τις πληρωμές

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε αναμονή οι αγρότες για τις πληρωμές

09/11/2025 - 5:37 μμ
Με ΕΚΑΜ ψάχνουν στον Ψηλορείτη για τα όπλα του φονικού στα Βορίζια: Δεν τελέστηκαν τα εννιάμερα μνημόσυνα

Με ΕΚΑΜ ψάχνουν στον Ψηλορείτη για τα όπλα του φονικού στα Βορίζια: Δεν τελέστηκαν τα εννιάμερα μνημόσυνα

09/11/2025 - 3:09 μμ
Μητσοτάκης για Βορίζια: Οι βεντέτες και οι αυτοδικίες είναι απόβλητα περασμένων καιρών

Μητσοτάκης για Βορίζια: Οι βεντέτες και οι αυτοδικίες είναι απόβλητα περασμένων καιρών

09/11/2025 - 11:52 πμ
Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών στα Χανιά

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών στα Χανιά

09/11/2025 - 11:21 πμ
ΥΠΑΑΤ: Ο οινοτουρισμός στις προτεραιότητες της στρατηγικής για τον πρωτογενή τομέα

ΥΠΑΑΤ: Ο οινοτουρισμός στις προτεραιότητες της στρατηγικής για τον πρωτογενή τομέα

09/11/2025 - 11:16 πμ
Βορίζια: Στο μικροσκόπιο των Αρχών πέντε κρατούμενοι των φυλακών Αλικαρνασσού – Ανησυχία για τα μνημόσυνα και το άνοιγμα των σχολείων αύριο

Βορίζια: Στο μικροσκόπιο των Αρχών πέντε κρατούμενοι των φυλακών Αλικαρνασσού – Ανησυχία για τα μνημόσυνα και το άνοιγμα των σχολείων αύριο

09/11/2025 - 8:18 πμ
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr