12 °C Rethymno, GR
03/02/2023

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ GRECOTEL

Το Ρέθυμνο «αγκαλιάζει» τους ενήλικες του συλλόγου «Αγάπη»

-Με εμπλουτισμένο παιδικό πρόγραμμα που ξεκινά στις πέντε το απόγευμα, γεύσεις τις Μικράς Ασίας και μουσική βραδιά

Ο Όμιλος Grecotel ανοίγει για 29η χρονιά τη μεγάλη αγκαλιά του στον σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων των Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία «Αγάπη» του Ρεθύμνου, διοργανώνοντας την καθιερωμένη εκδήλωση που έχει εξελιχτεί σε θεσμό με τον διακριτικό τίτλο «Δίνεις αγάπη, παίρνεις αγάπη» που στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Ένα σύλλογο που παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα σε 35 ενήλικες με αναπηρία.

Φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή η εκδήλωση, αντί του Δημοτικού Κήπου, θα πραγματοποιηθεί στην ομώνυμη πλατεία στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ρεθύμνου. Με εμπλουτισμένο το παιδικό πρόγραμμα και με συνταγές της Μικράς Ασίας, αλλά και τη μουσική συνοδεία του κρητικού συγκροτήματος Φασουλά – Καλλέργη και την παρουσία του Ομίλου Βρακοφόρων, ο μεγάλος ξενοδοχειακός όμιλος καλεί τους Ρεθεμνιώτες να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση και να διασκεδάσουν με τα «παιδιά» του συλλόγου, προσφέροντας όπως κάθε χρόνο απλόχερα την αγάπη τους.

Αναλυτικότερα, η εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους με την ευγενική συμμετοχή του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και των Γιώργη Φασουλά – Κωστή Καλλέργη.

Έναρξη παιδικού προγράμματος στις 17:00.

Έναρξη προγράμματος ενηλίκων στις 20:00.

Η βραδιά και φέτος θα πραγματοποιηθεί με τη φροντίδα του ιδρύματος «Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF» και του προσωπικού των ξενοδοχείων Grecotel στην Κρήτη: Creta Palace Caramel, White Palace, Marine Palace & Aqua Park, Amirandes Meli Palace, Plaza Beach House, Grand Leoniki Residence.

Τιμή Εισόδου 3€. Τα έσοδα θα διατεθούν στον σύλλογο «Αγάπη».

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Grecotel Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, κάλεσε τους Ρεθεμνιώτες να παραβρεθούν στην εκδήλωση που φέτος είναι εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία και γεύσεις από τη Μικρά Ασία. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Την Τετάρτη 21 του μηνός, στην πλατεία Μικρασιατών, από τις 17:00 η ώρα που θα ξεκινήσει το παιδικό πρόγραμμα και στις 20:00 που είναι η ώρα που ξεκινά το πρόγραμμα των ενηλίκων, για 29η χρονιά, μετά από ένα μικρό διάλειμμα λόγω covid, θα έχουμε την καθιερωμένη βραδιά της Grecotel του ιδρύματος Νίκος Δασκαλαντωνάκη, που με πολλή αγάπη και υποστήριξη από όλο το προσωπικό των ξενοδοχείων της Κρήτης, γίνεται με τον ιερό σκοπό που όλα τα έσοδα να διατεθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του συλλόγου «Αγάπη», των ωφελουμένων ανθρώπων με ειδικές ικανότητες. Έτσι και φέτος, με τη βοήθεια τόσο του δήμου, αλλά και την ευγενική παρουσία του ομίλου των Βρακοφόρων, καθώς και του κρητικού συγκροτήματος του Γιώργη Φασουλά, του Κώστα Καλλέργη και των συνεργατών του, καλούμε το Ρέθυμνο – τους Ρεθεμνιώτες και τις Ρεθεμνιώτισσες – για άλλη μια φορά να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Πραγματικά έχουμε προσπαθήσει να αναβαθμίσουμε τη βραδιά ιδιαίτερα για το παιδικό πρόγραμμα. Συμπίπτει με τα εκατό χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και αυτός είναι ένας λόγος που μεταφερθήκαμε μετά από τόσα χρόνια από τον Δημοτικό Κήπο. Έτσι θα προσφέρουμε και μια αυθεντική, μικρασιατική συνταγή, για να την απολαύσουνε οι επισκέπτες μας. Είναι μια καθιερωμένη πλέον εκδήλωση μέσα στην ατζέντα της λειτουργίας και της εταιρίας και των ξενοδοχείων, αλλά και ο ίδιος ο κ. Νίκος και η κ. Μαρή Δασκαλαντωνάκη ρωτούσαν πότε θα το κάνουμε, γιατί πραγματικά ο σύλλογος χρειάζεται αυτήν τη βοήθεια. Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους προμηθευτές μας που προσφέρουν και τα τρόφιμα και τα ποτά, γι’ αυτό και οι τιμές είναι τελείως ενδεικτικές».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος, που για πρώτη φορά θα παραβρεθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση και ως πρόεδρος του συλλόγου ανέφερε: «Μια εκδήλωση που είναι θεσμός για το Ρέθυμνο, για τον τόπο μας, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη και προσκαλούμε και εμείς από πλευράς μας ως Ιερά Μητρόπολη, αλλά και από μέρος του Διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου «Αγάπη», όλους τους ανθρώπους του τόπου μας να προσέλθουν, για να ζήσουμε όλοι μαζί ένα απόγευμα και ένα όμορφο βραδινό γεμάτο αγάπη στην πλατεία Μικρασιατών. Είναι η 29η χρονιά, που η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με αυτόν τον ιερό σκοπό και αυτόν τον ιερό στόχο. Για εμένα βεβαίως είναι η πρώτη χρονιά εδώ στο Ρέθυμνο και πραγματικά χαίρομαι και δοξάζω τον Θεό, διότι σε αυτό το διάστημα των έξι μηνών της διακονίας μου εδώ, διαρκώς ψηλαφώ αποδείξεις απτής αγάπης, όλων των ανθρώπων, προς την εκκλησία, προς όλους τους ανθρώπους που έχουν ιδιαίτερες ικανότητες – όπως είπε σωστά ο κ. Καλαïτζιδάκης – και ιδιαίτερα προς τα παιδιά του συλλόγου «Αγάπη», τα οποία έχω την χαρά να έχω γείτονες στο επισκοπείο και θα ήθελα έτσι να εξομολογηθώ τη χαρά που αυτά τα παιδιά εκ πηγάζουν καθημερινά προς όλους. Μια χαρά που την εκφράζουν με την αγκαλιά τους, με το τραγούδι τους, με τον χορό τους, με την τάση τους να χωρέσουν στην αγκαλιά τους όλον τον κόσμο».

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τη διοίκηση και το προσωπικό του συλλόγου αλλά και του ξενοδοχειακού ομίλου που επί σειρά ετών στηρίζει το έργο του, τονίζοντας πως: «Θέλω επί την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους που εργάζονται και προσφέρουν στον σύλλογο «Αγάπη» όλα αυτά τα χρόνια, γιατί το κάνουν με αγάπη και όπως είναι το σύνθημα της εκδήλωσης. «Δίνεις αγάπη, παίρνεις αγάπη» και αυτό το ζούμε καθημερινά στη συναναστροφή μας με αυτά τα παιδιά. Θέλω μέσα από την ψυχή μου και ως ο Μητροπολίτης αυτού του τόπου, αλλά και ως ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου «Αγάπη» να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου στον κ. Νίκο και στην κ. Μαρή Δασκαλαντωνάκη, στο ίδρυμα Δασκαλαντωνάκη, στην Grecotel, σε όλο τον όμιλο, σε όλο το προσωπικό όλων των ξενοδοχείων, σε όλα τα παιδιά που θα βοηθήσουν για μια ακόμη χρονιά στην επιτυχία, στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης αυτής, στους καλλιτέχνες που θα την πλαισιώσουν, στον όμιλο των Βρακοφόρων και βέβαια στην ψυχή της προετοιμασίας τον κ. Καλαïτζιδάκη, που όπως κάθε χρόνο και εφέτος, έχει αναλάβει αποκλειστικώς την προετοιμασία της διοργάνωσης αυτής της βραδιάς. Χαίρομαι διότι η βραδιά αυτή, εφέτος για πρώτη φορά αλλάζει τόπο και φεύγει από τον Κήπο και πηγαίνει στην πλατεία Μικρασιατών, γιατί εφέτος είναι επετειακή χρονιά την οποία όλοι μαζί οφείλουμε να τιμούμε. Χαίρομαι, διότι αυτή η επέτειος θα τιμηθεί με αυτή την όμορφη εκδήλωση στην πλατεία των Μικρασιατών, όχι ως ένας θρήνος για τη Μικρά Ασία, αλλά ως ένας ύμνος, πανηγύρι γι’ αυτό που είναι η Μικρά Ασία, καθώς η Μικρά Ασία ζει και δεν παύει να εμπνέει και σήμερα και πάντα και εμείς εδώ στον τόπο μας στο Ρέθυμνο το ξέρουμε πάρα πολύ καλά το πως οι Μικρασιάτες ήλθαν, πως εντάχθηκαν στη ζωή και την πραγματικότητα αυτού του τόπου και πως συνέβαλλαν και πως συμβάλλουν καθοριστικά στο χθες, στο σήμερα, στο αύριο αυτού του τόπου και του πολιτισμού του. Έτσι με χαρά, χαιρετίζω την εκδήλωση αυτή, εκφράζω τις ευχαριστίες μου και απευθύνω πρόσκληση αγάπης προς όλους τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, να έρθουν όλοι μαζί, να γεμίσουμε την πλατεία των Μικρασιατών, να γεμίσουμε με αγάπη τα παιδιά της «Αγάπης» και να γεμίσουμε τις καρδιές μας με αγάπη από την αγάπη που εκείνα εκφράζουν καθημερινά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωση αυτή, η οποία είναι θεσμός. Να αξιωθούμε όλοι μαζί και τα 50 χρόνια να εορτάσουμε αυτού του θεσμού και να τα ξεπεράσουμε και να είμαστε όλοι μαζί για να χαιρόμαστε το μοίρασμα της αγάπης».

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Πρόδρομος το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ο οποίος επί δώδεκα συναπτά έτη υπηρέτησε αυτόν τον τόπο, προήδρευσε του διοικητικού συμβουλίου της «Αγάπης» «και εκείνος με την πολλή αγάπη της καρδιάς του συνέβαλε καθοριστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει ο σύλλογός μας σήμερα. Έτσι, αξίως και δικαίως ο Σεβασμιώτατος προσεκλήθει, θα είναι κοντά μας – πρώτα ο Θεός – την Τετάρτη το βράδυ, για να του προσφέρουμε ένα δώρο αγάπης που θα είναι δημιούργημα των παιδιών της «Αγάπης» και έτσι να μνημιώσουμε τη σχέση αυτή, που είναι σχέση ζωής» είπε.

 

Στα σκαριά νέα δομή για τον σύλλογο «Αγάπη»

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος τόνισε πως καταβάλλονται προσπάθειες προκείμενου να βρεθεί ένας χώρος και στη συνέχεια με τη στήριξη της Περιφέρειας να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσει να γίνει μια δομή που θα μπορούν να φιλοξενούνται οι 35 ενήλικες του συλλόγου.

«Είμαστε, όμως, σε μια προσπάθεια την οποία θα έχουμε τη χαρά ελπίζω στους επόμενους μήνες να ανακοινώσουμε για τη δημιουργία μιας ακόμη δομής, η οποία θα επιστηρίξει ακόμα περισσότερο και σε μία άλλη βάση τούτο το σπουδαίο έργο που γίνεται. Αυτό που μπορώ να μοιραστώ τώρα είναι η κοινή αγωνία που μοιραζόμαστε όλοι, τι θα γίνουν τα παιδιά αυτά όταν το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον δεν θα είναι πια σε αυτήν τη ζωή. Πρέπει να δούμε και το αύριο αυτών των παιδιών και αυτό ήταν και θα είναι μια αγωνία της τοπικής εκκλησίας και της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο ώστε πρώτα ο Θεός, το έτος 2023 να ανακοινώσουμε ότι κάτι νέο θα ξεκινήσει να δημιουργείται στον τόπο μας, επίσης πρωτοπόρο και μοναδικό σε ολόκληρο το νησί, όπως άλλωστε και ο σύλλογος «Αγάπη». Στο έργο που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια είναι πραγματικά ένα πρωτοπόρο και μοναδικό έργο σε ολόκληρο το νησί μας».