16 °C Rethymno, GR
30/11/2022

Η ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α'ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β'ΘΑΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

Το Ρέθυμνο στην ελίτ των σχολικών αγώνων

Η ομάδα Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνης φρόντισαν να αποδώσουν τα εύσημα στα παιδιά, τους μαθητές και τις μαθήτριες που πρώτευσαν στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες. Παιδιά που ανέδειξαν τους συμπαίκτες τους, τα σχολεία τους και παράλληλα πρόσθεσαν μόρια για τις εισαγωγές τους στα ΑΕΙ ή τα ΤΕΙ.

Μια όμορφα λιτή εκδήλωση
Η ομάδα αυτή λοιπόν το έκανε με τον δέοντα τρόπο στο «Σπίτι του Πολιτισμού», σε μια λιτή εκδήλωση όπου μαθητές και καθηγητές (συνοδοί-προπονητές) φρόντισαν να αξιοποιήσουν στο απόλυτο τον χρόνο τους για να έρθουν αποτελέσματα τέτοια που έκαναν άπαντες υπερήφανους στο νομό μας συμμετέχοντας αλλά και πρωταγωνιστώντας σε τελική φάσεις Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Λυκείων Ελλάδος – Κύπρου για το σχολικό έτος 2021-2022.
«Μελέτη για τα μαθήματα και αθλητισμός» έχουμε μάθει να τις έχουμε στο μυαλό μας ως δύο έννοιες αντικρουόμενες όμως αυτά τα παιδιά, μας αποδεικνύουν το ότι μπορεί να συμβεί το ακριβώς αντίθετο.
Η διοργάνωση αυτή δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί αν δεν υπήρχε η υποστήριξη από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και τον Δήμο Ρεθύμνης. Η ιδέα της ανήκε στους παραπάνω φορείς με την αίθουσα του πανέμορφου κτιρίου να δονείται κάθε τόσο όταν, στο βήμα καλούνταν να ανέβουν παιδιά τα οποία υπέγραψαν επιτυχίες στους σχολικούς στίβους. Την εκφώνηση-παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο καθηγητής φυσικής αγωγής Στέφανος Δαμανάκης που με σεβασμό και αγάπη αναφωνούσε τους επιτυχόντες-ούσες.
Σε μια ήδη λοιπόν ζεστή ατμόσφαιρα συγκεντρώθηκαν στο «Σπίτι του Πολιτισμού», πλην των μαθητών και των συνοδών-καθηγητών τους, οι διευθυντές των Λυκείων, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης κ. Μανούσος Μαραγκάκης, οι γονείς τους και λοιποί συγγενείς και φίλοι.


Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης το «παρών» έδωσε ο υπεύθυνος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Σταύρος Παλτατσίδης και από τον δήμο Ρεθύμνου η δημοτική σύμβουλος κ. Χρυσούλα Ψυχαράκη.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ο διευθυντής Δ’θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης κ. Μ. Μαραγκάκης και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνης ο κ. Στ. Δαμανάκης.
Περιεκτικές ομιλίες με παρουσιάσεις θεμάτων όπως, «Η Φυσική Αγωγή στο σχολείο» είχαμε από τον εκπ/κό Φυσικής Αγωγής και Πρόεδρο της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνης κ. Ανδρέα Μπενάκη και «Οι Σχολικοί Αγώνες και η πορεία τους το σχολικό έτος 2021-2022» από τον εκπ/κό Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνο της ομάδας Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνης κ. Ανδρέα Κουρμούλη.

Η επιτυχία των δημόσιων σχολείων
Αυτό στο οποίο δόθηκε έμφαση από όλους προκειμένου να αντιληφθούν τη μεγάλη επιτυχία που είχαν τα παιδιά σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο ήταν ότι όλα τους προέρχονται από σχολεία του δημοσίου.
Ιδίως στα ομαδικά αθλήματα, το 1ο ΓΕΛ στο μπάσκετ κοριτσιών και το 2ο ΓΕΛ στο βόλεϊ αγοριών, ήρθαν αντιμέτωπα στο final-4 αλλά και στα προκριματικά με σχολεία ιδιωτικά που όλοι γνωρίζουν πόσο κυνηγούν την επιτυχία για λόγους κύρους.

Τα παιδιά που έλαμψαν…
Έπειτα η εκδήλωση προχώρησε στο κυρίως μενού που ήταν οι βραβεύσεις…

– Το 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνης, για την κατάκτηση της 3ης θέσης στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Καλαθοσφαίρισης Μαθητριών, ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου, που διεξήχθησαν στην Θήβα στις 21-22/5/2022.
Τα κορίτσια που αγωνίστηκαν με την ομάδα του 1ου ΓΕΛ ήταν: Πατρίτσια Πατσάνι, Στυλιανή Ζαμπετάκη, Χρυσή-Αμαλία Βεργιτσάκη, Ηλέκτρα Κωνσταντινίδου, Μαριάνθη Καμπανάκη, Αντωνία Κουλάκη, Μαρία Ζολώτα, Ευαγγελία Ζολώτα, Μελίνα Μεργέμογλου, Άννα Δροσουλάκη.

– Το 2ο, ΓΕΛ Ρεθύμνης , για την κατάκτηση της 3ης θέσης στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Πετοσφαίρισης Μαθητών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου, που διεξήχθησαν στην Πρέβεζα στις 19-20/5/2022.
Τα παιδιά που απάρτιζαν την ομάδα αυτή ήταν: Δημήτρης Αστρινάκης, Γιώργος Βουτσάς, Ιάσονας Γαλλιάκης, Κυριάκος Θυμιατζής, Άγγελος-Λάζαρος Λάσκα, Νίκος Νίνος, Γιώργος Ομαλιανάκης, Γιώργος Παυλιδάκης, Γιάννης Σπιταδάκης, Μάρκος Φουρναράκης.

– Το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνης, για την κατάκτηση της 1ης θέση στην Β΄ φάση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Ποδοσφαίρου Μαθητών (Περιφέρειας Κρήτης) ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου, που διεξήχθησαν στο Ηράκλειο στις 9/5/2022.
Τα παιδιά που είχαν τη δική τους εξαιρετική πορεία στο ποδόσφαιρο ήταν: Εμιλιάνο Πρρότσκα, Οργκίτο Μέτα, Μάρκος Αντουράκης, Ιωσήφ Κολυβάκης, Άλεξ Χεμπάι, Κωνσταντίνος Παρμαξής-Χάσικος, Βαγγέλης Παπαδογιάννης, Κωνσταντίνος Πολιτάκης, Κωνσταντίνος Μεργέμογλου, Κωνσταντίνος Αλεξάκης, Σπύρος Φραχόλλι, Στέλιος Ψαρουδάκης, Μανώλης Κοτζαμπασίδης, Μάρκος Κοτζαμπασίδης, Αρμέντο Γκούγκα, Πέτρος Βεργιτσάκης, Κυριάκος Λίτινας, Γιάννης Βουκάλης.

– Στον Βασίλειο Προβιά του 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνης , για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην ενόργανη γυμναστική (δίζυγο), στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου, που διεξήχθησαν στην Μίκρα Θεσσαλονίκης στις 11/4/2022.

– Στον Ιωάννη Περδίκη του 3ου ΓΕΛ Ρεθύμνης για την κατάκτηση της 2ης θέσης στην ενόργανη γυμναστική (μονόζυγο), στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου, που διεξήχθησαν στην Μίκρα Θεσσαλονίκης στις 11/4/2022

– Στην Χαριτωμένη Κουμαντάκη του ΓΕΛ ΣΠΗΛΙΟΥ, για την συμμετοχή της στην ενόργανη γυμναστική (έδαφος), στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου, που διεξήχθησαν στην Μίκρα Θεσσαλονίκης στις 11/4/2022

– Στον Ιωάννη Χιώτη του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνης, για την κατάκτηση της 2ης θέσης στην Ποδηλασία (cross country MTB), στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου, που διεξήχθησαν στην Αθήνα στις 4/4/2022

– Στην Αθηνά Τζουλάκη του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνης για την συμμετοχή στην Ποδηλασία, στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου, που διεξήχθησαν στην Αθήνα στις 4/4/2022

– Στον Κωνσταντίνο Δερεδάκη του 3ου ΓΕΛ Ρεθύμνης για την συμμετοχή στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου, που διεξήχθησαν στην Αθήνα, 2022

– Στον Σπυρίδων Παπαδομιχελάκη του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνης, για την συμμετοχή στην Πάλη, στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου, που διεξήχθησαν στα Τρίκαλα στις 13/5/2022

– Στον Ματθαίο Χαμογιωργάκη του Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνης για την συμμετοχή στην Πάλη, στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου, που διεξήχθησαν στα Τρίκαλα στις 13/5/2022

– Στον Γιώργο Παπακωνσταντή του ΓΕΛ Περάματος Ρεθύμνης για την συμμετοχή στον Κλασικό Αθλητισμό (ακοντισμός), στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου, που διεξήχθησαν στο Βόλο στις 13-14/4/2022

– Στην Μαρία Φακιδάρη του ΓΕΛ Περάματος Ρεθύμνης για την συμμετοχή στον Κλασικό Αθλητισμό (έπταθλο), στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου, που διεξήχθησαν στο Βόλο στις 13-14/4/2022

Οι πρωτομάστορες…
Τιμητικές πλακέτες δόθησαν στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των Λυκείων που συμμετείχαν σε όλη αυτή την προσπάθεια των μαθητών/τριων και σε συνοδούς τους:

– Στον Κωνσταντίνο Πλευράκη για την 3η θέση, στην καλαθοσφαίριση Μαθητριών στους Παν/νιους Σχολικούς Αγώνες 2022

– Στον Γεώργιο Θεοδοσουλάκη, για την 3η θέση, στην καλαθοσφαίριση Μαθητριών στους Παν/νιους Σχολικούς Αγώνες 2022

– Στον Μιλτιάδη Χειμωνίδη, για την 3η θέση, στην πετοσφαίριση Μαθητών στους Παν/νιους Σχολικούς Αγώνες 2022

– Στην Ειρήνη Κουλερίδου, για την 3η θέση, στην πετοσφαίριση Μαθητών στους Παν/νιους Σχολικούς Αγώνες 2022.

– Στην Μαρία Παλάση, για την 3η θέση, στην πετοσφαίριση Μαθητών στους Παν/νιους Σχολικούς Αγώνες 2022.

– Στον Ευάγγελο Θεοδωρουλάκη, για την 1η θέση, στο ποδόσφαιρο Μαθητών στην Β΄ φάση στους Παν/νιους Σχολικούς Αγώνες 2022.

– Στον Αλέξανδρο Παυλίδη, για την 1η θέση, στο ποδόσφαιρο Μαθητών στην Β΄ φάση στους Παν/νιους Σχολικούς Αγώνες 2022.

– Στον Παναγιώτη Ασλανίδη, για την συμμετοχή, στον κλασικό αθλητισμό στους Παν/νιους Σχολικούς Αγώνες 2022.

– Στον Στέφανο Δαμανάκη, για την 3η θέση, στην καλαθοσφαίριση μαθητριών στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες 2022.

– Στον Νίκο Μπονατάκη, για την συμβολή του, στην πάλη, στους Πανελλήνιους σχολικούς Αγώνες 2022.

– Στην Λαμπρινή Γεωργοπούλου, για την συμβολή της, στην ενόργανη γυμναστική στους Παν/νιους Σχολικούς Αγώνες 2022.

– Στον Κωνσταντίνο Σπιταδάκη, για την συμβολή του, στην πετοσφαίριση μαθητών στους Παν/νιους Σχολικούς Αγώνες 2022.

Τέλος η ομάδα Φυσικής Αγωγής εξέδωσε την παρακάτω ευχαριστήρια ανακοίνωση:«Ευχαριστούμε θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και συγκεκριμένα την κ. Μαίρη Λιονή που αγκάλιασε την εκδήλωση μας, τον Δήμο Ρεθύμνης για την στήριξη, τους συναδέλφους φυσικής αγωγής που στελεχώνουν της ομάδες φυσικής αγωγής της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκ/σης Ρεθύμνης για την συνεχή καθοδήγηση και υποστήριξη της φυσικής αγωγής στα σχολεία του νομού μας. Όλους του συναδέλφους φυσικής αγωγής που μέσα από τα σχολεία τους προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις της επιστήμης τους στους μαθητές/τριες τους και να τα καθοδηγήσουν στον αθλητισμό. Τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης μας κ. Ευάγγελο Παπαδάκη για την στήριξη στο έργο μας. Τους συναδέλφους που βοήθησαν και υποστήριξαν για να υλοποιηθεί η εκδήλωση αυτή.»