Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Παιδεία

Το τμήμα Γεωπονίας του ΕΛΜΕΠΑ υποδέχεται εντομολόγους από όλο τον κόσμο

Newsroom Από Newsroom
28/09/2022 - 7:08 μμ
στην κατηγορία Παιδεία

Μεγάλη τιμή για το τμήμα Γεωπονίας της σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Ελληνικού Μεσογειακού πανεπιστημίου  που σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα θα υποδεχθεί, σε συνεργασία με την Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος, εντομολόγους από όλο τον κόσμο στο 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εντομολογίας – XII European Congress of Entomology – ECE 2023 το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης, 16-20 Οκτωβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Το συνέδριο αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 500 επιστήμονες από όλο τον κόσμο, καθώς αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την ανταλλαγή πληροφοριών και ερευνητικών αποτελεσμάτων σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Το κοινό θα αποτελείται από ερευνητές και ακαδημαϊκούς που σχετίζονται με την εντομολογία, καθώς και από υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, γεωπόνους πεδίου, εμπειρογνώμονες φυτοπροστασίας, ιατρούς, μηχανικούς, κοινωνικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες. Το επιστημονικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαλέξεις από διεθνείς εμπειρογνώμονες, συμπόσια, προφορικές και αναρτημένες παρουσιάσεις και δορυφορικά σεμινάρια. Επιπλέον, το συνέδριο θα αποτελέσει τον ιδανικό τόπο συνάντησης για δικτύωση με στόχο τη δημιουργία νέων συνεργιών που δύναται να οδηγήσουν σε πρωτοποριακές καινοτομίες στην εντομολογία.

Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο του συνεδρίου ο πληθυσμός των εντόμων διεθνώς αντιμετωπίζει τη σημερινή εποχή συνεχώς διογκούμενα προβλήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, την απώλεια της βιοποικιλότητας και την ανάγκη να θραφεί ο διαρκώς αυξανόμενος ανθρώπινος πληθυσμός μέσα από υπερεντατικές καλλιέργειες.

Προεδρεύοντες του συνεδρίου θα είναι ο καθηγητής Εμμανουήλ Ροδιτάκης, πρόεδρος του τμήματος Γεωπονίας της σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Ελληνικού Μεσογειακού πανεπιστημίου  και ο καθηγητής Στέφανος Ανδρεάδης, ερευνητής της ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η σχολή Γεωπονικών Επιστημών του ΕΛΜΕΠΑ στην οποία ανήκει το τμήμα Γεωπονίας, είναι η μοναδική Πανεπιστημιακή Γεωπονική σχολή (5ετους φοίτησης) στην Περιφέρεια Κρήτης. Η παρουσία της στον χώρο της Επιστήμης της Γεωπονίας, τον τομέα της Αγρο-διατροφής καθώς και της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων είναι μακρά και δυναμική και συμμετέχει διοργανωτικά πολύ συχνά σε αντίστοιχα συνέδρια.

Tags: ΕΛΜΕΠΑεντομολόγους
Share234Tweet146Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

«Δωδέκατη Νύχτα» του Σαίξπηρ : Θεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης

09/07/2025 - 6:01 μμ
ΕΛΜΕΠΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ

Ορκίστηκαν 139 φοιτητές του τμήματος Διοίκησης και Τουρισμού του ΕΛΜΕΠΑ

08/07/2025 - 4:19 μμ
ΛΕΙΖΕΡ - ΠΛΑΣΜΑ

Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ: Γνώση παγκόσμιας εμβέλειας στο Ρέθυμνο

08/07/2025 - 1:44 μμ
ΕΛΜΕΠΑ

Νέο τεύχος “HMU Newsletter” του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για τον Μάιο 2025

07/07/2025 - 1:02 μμ
Επόμενο άρθρο
Καλό δείγμα με Χανιά

Εκτός κυπέλλου Ελλάδας η Επισκοπή (4-3 στα πέναλτι από τον ΑΟΑΝ)

Τελευταία νέα

laiki-syspeirosi

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ρεθύμνου: «Προκλητικό και απαράδεκτο το ερωτηματολόγιο της κοινωνικής υπηρεσίας»

09/07/2025 - 9:59 μμ
per

Τσουχτερά πρόστιμα για την παράνομη αφισοκόλληση

09/07/2025 - 8:55 μμ
ΚΤΕΛ - ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

Λεωφορεία του ΚΤΕΛ εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες της «Seajets»

09/07/2025 - 8:12 μμ
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΜΑΥΡΑΚΗΣ

7ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων: Το Ρέθυμνο φάρος πολιτισμού και μουσικής εκπαίδευσης

09/07/2025 - 7:55 μμ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου: Η μεταφορά μεταναστών στο λιμάνι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί

09/07/2025 - 7:28 μμ
88341f92278cf4a9639e259ee0f6925f XL

Του 40 βαθμούς άγγιξε η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα στην Κρήτη

09/07/2025 - 7:00 μμ
ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Παιδική γιορτή με άρωμα παράδοσης και παλιού σινεμά στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Περάματος

09/07/2025 - 6:52 μμ
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr