17 °C Rethymno, GR
26/03/2023

ΚΕΡΔΟΣ ΤΑ 28 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το ζίου ζίτσου εδραιώνεταιι στο Ρέθυμνο

Το ζίου-ζίτσου φαίνεται πως βρίσκεται ως μαχητική τέχνη στο… αίμα των Ρεθύμνιων αθλητών. Μια τέχνη που πασχίζει να βγει από τα στεγανά των ομοσπονδιών και να αναδείξει το μεγαλείο του πηγαίου ταλέντου που κρύβουν οι αθλητές της. Κι όλα αυτά από τη διάχυτη πεποίθηση ότι οι σύλλογοι στην Ελλάδα και δη στην Κρήτη μπορούν και αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς.
Οι αθλητές της Κρήτης και συγκεκριμένα του Ρεθύμνου, απέδειξαν περίτρανα μέσα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος των απαιτήσεων αυτού του αθλήματος και πως είναι σε θέση να το οδηγήσουν μέχρι να γίνει ολυμπιακό άθλημα (εφόσον και η ΔΟΕ πάψει να βλέπει ακροθιγώς, μόνο με οικονομικά κριτήρια, την είσοδο του κάθε αθλήματος στην διοργάνωση).
Οι σύλλογοι του Ρεθύμνου έκαναν πάταγο λοιπόν στο πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι ότι όσοι αθλητές-τριες κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο ανήκουν αυτόματα στην Εθνική ομάδα και ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαθχεί στη Γαλλία ενώ εκείνοι που έλαβαν το χάλκινο θα δώσουν ραντεβού στο Μαυροβούνιο για τη διεξαγωγή του Βαλκανικού πρωταθλήματος.
Συγκεντρωτικά πάντως σ’ αυτό το α’ μέρος του πανελληνίου πρωταθλήματος, οι ρεθεμνιώτικοι σύλλογοι χάρισαν 8 χρυσά, 13 ασημένια και 7 χάλκινα από συνολικά 53 αθλητές και αθλήτριες σε σύνολο 63 συλλόγων και 950 αθλητών που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση.

ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου
Ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ατσιποπούλου των Γιάννη και Δημήτρη Δημητρόπουλου έλαβαν 4 χρυσά, 4 χάλκινα μετάλλια! Το εντυπωσιακό είναι ότι ο σύλλογος του Ατσιποπούλου συμμετείχε με 15 παιδιά. Δηλαδή κάτι παραπάνω από 50% επιτυχία στην κατάκτηση των μεταλλίων.

Τα αποτελέσματα:

Χρυσό μετάλλιο: Αλεξάνδρα Καραβασίλη, Μιχαήλ Ντελιλάι, Ζωή Φραγκιουδάκη, Μάρκος Φουρναρακης.

Χάλκινο μετάλλιο: Ελευθερία Βουρβαχάκη, Αντώνιος Ρουσσάκης, Γεώργιος Μωράκης, Εμμανουέλα Λελεδάκη.

4η θέση: Κομπιτσάκη Μαρία
5η θέση: Ραφαέλα Λαντζουράκη, Κωνσταντίνος Λιονής, Αριάδνη Ντελιλάι .
7η θέση: Ειρήνη Νικολουδάκη
9η θέση: Μαρία Νικολακάκη, Κατερίνα Κουρμούλη

ΑΣΜΤ Ρεθύμνου
Στους αγώνες άνω των 14 ετών, συμμετείχε και ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου του Παναγιώτη Κανακαράκη. Συγκεκριμένα ο σύλλογος έλαβε μέρος με 23 αθλητές οι οποίες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία κατακτώντας 10 μετάλλια (3 χρυσά, 4 ασημένια και 3 χάλκινα) αφήνοντας ευχαριστημένους τους προπονητές τους Π. Κανακαράκη και Μάνο Κωστογιάννη.

Τα αποτελέσματα:

Χρυσό μετάλλιο: Ματθαίος Χαμογεωργάκης (-18 ετών, -81 κιλά), Έλενα Καλλιτσουνάκη (-21 ετών, -63 κιλά), Αναστασία Σκανδαλάκη (-16 ετών, +63 κιλά).

Ασημένιο μετάλλιο: Άννα Μαρία Σκουλούδη (-16 ετών, -63 κιλά),
Δασκαλάκη Χαρά (-16 ετών, +63 κιλά), Δασκαλάκης Γιάννης (-16 ετών, +73 κιλά), Αντωνάκη Αιμιλία (-18 ετών, -70 κιλά).

Χάλκινο μετάλλιο: Φρυσούλης Γιώργος (-16 ετών, -55 κιλά), Παπαδάκη Κατερίνα (-16 ετών, -52 κιλά), Παπαδόπουλος Γιώργος (-16 ετών, -46 κιλά).

5η θέση: Κακλαμάνος Χάρης (-21 ετών, -77 κιλά), Δελήμπασης Γιώργος (-18 ετών, +81 κιλά), Κεραμιανάκης Τηλέμαχος (-18 ετών, -66 κιλά).

7η θέση: Μάνος Κοκολάκης (-16 ετών, -66 κιλά), Βαγγέλης Τζαγκαράκης (-16 ετών, -55 κιλά), Στέλιος Διαλεκτός (-16 ετών, -60 κιλά), Αμαλία Δροσοπούλου (-16 ετών, -57 κιλά), Στέλλα Τρπολιτάκη (-18 ετών, -63 κιλά), Έρη Καλλιτσουνάκη (-18 ετών, -52 κιλά), Οδυσσέας Ζερβουδάκης (+21 ετών, -69 κιλά), Μάριος Μιχελιουδάκης (-21 ετών, -62 κιλά), Νίκος Ξυδάκης (-21 ετών, -62 κιλά), Κώστας Παπαδάκης (-18 ετών, -66 κιλά).

 

 

ΑΣΜΤ «Πολυδάμας»
Αντίστοιχα, ο Αθλητικός Σϋλλογος Μαχητικών Τεχνών «Πολυδάμας» του Νεκτάριου Κόνδυλα έκανε τη δική του εντυπωσιακή εμφάνιση καθώς συμμετείχαν 9 παιδιά τα οποία έφεραν 4 μετάλλια (2 αργυρά, και 2 χάλκινα. Τα παιδιά είχαν πολύ καλή παρουσία στις ηλικιακές κατηγορίες -16 -18 -21 και +21 ετών. Μάλιστα η Αμαλία Κόνδυλα που για άλλη μία φορά ξεχώρισε κέρδισε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Μογγολία και το Πανευρωπαϊκό στην Κροατία!
Επίσης ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου που έλαβε τη 2η θέση προκρίθηκε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Γαλλία και στο Παγκόσμιο στο Καζακστάν ενώ μοριοδότείται για την εισαγωγή του σε ΤΕΦΑΑ ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Τα αποτελέσματα:
Χάλκινο μετάλλιο:
Αμαλία Κόνδυλα (NeWaza) – 3η θέση στο Fighting System. ΣπύροςΧατζηκωνσταντίνου (NW και FS).

5η θέση: Μαρία Φραγκάκη, Στέλλα Αρχοντάκη (FS), Γεωργία Μπαλάση (FS και NW), Νίκος Σταματάκης: NeWaza.

7η θέση: Στέλλα Αρχοντάκη (NeWaza)

Οι άτυχοι της ημέρας ήταν οι, Νίκος Σταματάκης και Κώστας Αραμπατζόγλου. Μάλιστα ο πρώτος αγωνίστηκε την επόμενη μέρα, παρά τους πόνους κατάφερε να παίξει 5 πολύ σκληρούς αγώνες στο NeWaza και στις λεπτομέρεειες δεν πήρε μετάλλιο (5ηθέση).
Οι Σινγκ Τζασκάραν στο Fighting (9ος) και Καπελώνη Μιχαέλα στο Fighting (13η) αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε αγώνες.
Τέλος, μια τιμητική στιγμή περίμενε την αθλήτρια του συλλόγου, Σωτηρία Κόνδυλα η οποία βραβεύτηκε από την ομοσπονδία για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΖιουΖιτσου 2022.

Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου
Κάτι παραπάνω από εξαρετικά τα πήγε και η Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου του Βαγγέλη Συνολάκη η οποία σ’ αυτή την πρώτη μεγάλη κατάφερε να λάμψει μέσω των χρυσών παιδιών της τόσο στο Fighting system όσο και στη Nawaza.
Ο Γιώργος Πελτέκης θριάμβευσε και στα δύο αγωνίσματα κατακτώντας ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο μολονότι απέναντι σε κάποιους αντιπάλους του ήταν ελαφρύτερος κατά 3 και 4 κιλά!
Κατά πόδας τον ακολούθησαν οι, Βαγγέλης και Μιχάλης Συνολάκης όπου έκαστος κατέκτησε από ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο στα 60 και στα 66κ. αντίστοιχα.
Επιπροσθέτως, στο F5 των Νέων Γυναικών -21 ετών στα -52 κιλά, η Παυλίνα Λουλούδη μπορούσε να προχωρήσει όμως στάθηκε άτυχη καθώς τραυματίστηκε στον πρώτο αγώνα και δεν συνέχισε στην κατηγορία.

Τα αποτελέσματα (Παίδων -16 ετών)
FS 46κ.: Γιώργος Πελτέκης (χρυσό) – NW -46κ.: Γιώργος Πελτέκης (ασημένιο)
FS -60κ. : Βαγγέλης Συνολάκης (χάλκινο) – NW -60κ.: Βαγγέλης Συνολάκης (ασημένιο)
FS -66κ. : Μιχάλης Συνολάκης (ασημένιο), NW -66κ.: Μιχάλης Συνολάκης (χάλκινο)
FS -55κ. : Γιάννης Λουλούδης (5η θέση)
FS -55κ.: Μιχάλης-Άγγελος Τραϊτοράκης (9η θέση) – NW -55κ.: Μιχάλης-Άγγελος Τραϊτοράκης (7η θέση)
NW -55κ.: Άρης Αλμπάνης (13η θέση)
NW -55κ.: Νίκος Μανούσακας (13η θέση)

Τους αθλητές συνόδευσε ο Γιώργος Κατσιούρης (μέλος του προπονητικού τιμ της Ακαδημίας Ρεθύμνου).