Η πρωτιά στο “Μαρκομιχελάκειο” έδωσε μια ψυχολογική τόνωση -πολύ σημαντική όσον αφορά την προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι του Ρεθυμνιακού- μέχρι σήμερα στην επίπονη προετοιμασία ενόψει Γ’ Εθνικής.
Οι δύο νίκες απέναντι στον Εργοτέλη και τον Γιούχτα αντίστοιχα, αφενός χάρισαν ένα τρόπαιο που μπαίνει στην πλούσια τροπαιοθήκη των “δελφινιών”, αφετέρου γεμίζουν τα πνευμόνια τους με… ψυχολογία για ό,τι μπορεί να προκύψει στη συνέχεια. Και η συνέχεια δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη.
Από τώρα ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση
… Γιατί το πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινάει στις 26-27 Σεπτεμβρίου, όμως για όσους ίσως δεν το έχουν αντιληφθεί μέσα στην ομάδα αλλά και στα πέριξ αυτής, η διαδικασία ξεκινάει από αυτό το Σάββατο. Για προσέξτε… Ο Ρεθυμνιακός θα υποδεχθεί αυτό το Σάββατο στις 17.30 τον ΑΟ Χανιά του Νίκου Νιόμπλια σε φιλικό αγώνα και την ερχόμενη Τετάρτη υποδέχεται τον Γιούχτα στο ίδιο γήπεδο για το κύπελλο Ελλάδας. Την Κυριακή στις 16 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει τη Νεάπολη σε νέα φιλική αναμέτρηση και την Τετάρτη θα αγωνιστεί με τον Πλατανιά στο ματς-πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των 15 ημερών, ο Ανδρέας Τσουπάκης θα δοκιμάζει παίκτες μέσα από την τακτική που θέλει να εφαρμόσει. Συνεπώς, η ενεργοποίηση για όλους μοιάζει με ένα συνεχές πρεσάρισμα για όλο και καλύτερη απόδοση.

Α. Τσουπάκης: “Παιγνίδια με απαιτήσεις”
Γι’ αυτή τη διαδικασία μίλησε στα “ΡΝ” ο 40χρονος τεχνικός ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Βρισκόμαστε ακόμα στα μισά του δρόμου αν και οι υποχρεώσεις “τρέχουν”. Μέχρι στιγμής όλα έχουν κυλήσει καλά. Έχει πολύ δρόμο η σεζόν. Από’ δω κι έπειτα όμως, από τη στιγμή που βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στις επίσημες υποχρεώσεις έχοντας να δώσουμε τα παιγνίδια που αναφέρετε και παραπάνω όπου ενδιάμεσα έχουμε και το κύπελλο Ελλάδας, αντιλαμβάνεστε και την απαίτηση που υπάρχει. Είναι όλες ομάδες Γ’ Εθνικής.”:
“Αυτό είναι το ρόστερ αλλά στις μεταγραφές δεν λες “ποτέ”
Ερωτηθείς για το ότι η περίοδος των μεταγραφών είναι ανοικτή, απάντησε: “Είμαι ικανοποιημένος όμως με τα παιδιά. Η ομάδα θα πάει με αυτό το ρόστερ στη σεζόν κατά πολύ μεγάλη περίπτωση. Με τις μεταγραφές ποτέ δε λες “ποτέ” γιατί το πρωτεύον είναι η εξέλιξη της ομάδας. Πάντοτε οι καλοί παίκτες έχουν χώρο μέσα σε μια ομάδα που θέλει να εξελίσσεται.
Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στα παιδιά αυτά. Τον μόνο παίκτη που περιμένουμε για να μπει στην ομάδα και ο Μουσκάι.”
“Μας δίνει αυτοπεποίθηση η 1η θέση στο “Μαρκομιχελάκειο”
Για την απόδοση της ομάδας του στο πρόσφατο τουρνουά στις Αρχάνες (“Μαρκομιχελάκειο”) αλλά και για την κατάκτησή του, ο Γερανιώτης τεχνικός έδωσε τη δική του εντύπωση στο κοινό: “Η κατάκτηση του τουρνουά “λέει” πολλά και “τίποτα” μαζί. Αλήθεια είναι ότι, μας δίνει ένα ψυχολογικό αβαντάζ. Βλέπετε, πάντοτε υπάρχει αμφιβολία μέσα σου το πως είναι οι ομάδες σε σχέση με σένα. Σου δίνει αυτοπεποίθηση ότι δεν υποδεέστερος. Μέχρις εκεί όμως. Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Το ότι κοιτάξαμε στα μάτια συλλόγους όπως, ο Εργοτέλης και ο Γιούχτας, αυτό από μόνο του μας ικανοποιεί”.
Τέλος έκανε και μια αναφορά για το φιλικό ματς με τον ΑΟ Χανιά που είναι, φαινομενικά, η καλύτερη ομάδα του κρητικού ομίλου: “Για μας είναι ό,τι πιο βαρύ έχουμε να αντιμετωπίσουμε μέχρι σήμερα. Είναι όμως ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για να δούμε πως λειτουργούμε στα πολύ δύσκολα.













