Οι παίδες του ΝΟΡ θα έχουν τη δική τους ευκαιρία να ριχτούν στις πισίνες προκειμένου να λάβουν μέρος στην Α’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος Κ16. Το τριήμερο 9-11 Ιανουαρίου θα αφιερωθεί στους αγώνες που θα “απλωθούν” σε όλη την Ελλάδα καθώς θα συμμετάσχουν επί της οποίας, 42 ομάδες.
Ως γνωστό, η ΚΟΕ έπραξε βάσει συστήματος βαθμολόγησης της τελευταίας πενταετίας, διαχωρίζοντας τις ομάδες σε τέσσερις κατηγορίες.
Το Ρέθυμνο ανήκει στην γ’ κατηγορία και θα αντιμετωπίσει στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, την Ακαδημία Ηρακλείου, την Πετρούπολη και τον Μίλωνα. Από τον όμιλο θα προκριθούν στη β’ φάση οι δύο πρώτοι της γ’ κατηγορίας.
Στην Β΄ φάση, μάλιστα όπου είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί κατά το διάστημα 3-5 Απριλίου, θα προκριθούν όλες οι ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας (συνολικά 24), οι δύο πρώτοι των ομίλων της τρίτης κατηγορίας (συνολικά 6) και οι πρώτοι των ομίλων της τέταρτης κατηγορίας (συνολικά 2).
Κατόπιν κληρώσεως και γεωγραφικών κριτηρίων θα σχηματισθούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Η Γ΄ Φάση θα γίνει στις 19-21 Ιουνίου και η τελική το τριήμερο 3-5 Ιουλίου.
Αναλυτικά οι όμιλοι της Α΄φάσης:
Α΄ Κατηγορία
Α΄ Όμιλος (Κολ. Ποσειδώνιο): ΠΑΟΚ, ΝΟ Λάρισας, Άρης Θεσσαλονίκης. Πανιώνιος
Β΄ Όμιλος (Κολ. Π. Φαλήρου): ΝΟ Χανίων, Παναθηναϊκός, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΑΟ Παλαιού Φαλήρου
Γ΄ Όμιλος (Κολ. «Αντ. Πεπανός»): ΝΟ Πατρών, ΝΕ Πατρών, ΝΟ Βουλιαγμένης, Ολυμπιακός
Β΄ Κατηγορία
Α΄ Όμιλος (Κολ. Νεάπολης): ΟΦΘ, ΟΥΚ Βόλου, ΠΑΣ Φοίβος, ΓΣ Ηλιούπολης.
Β΄ Όμιλος (Κολ. Πειραιά): ΝΟ Χίου, Ηλυσιακός, Εθνικός Πειραιά, Υδραϊκός
Γ΄ Όμιλος (Κολ. Γέρακα): ΟΦΗ, Νηρέας Γέρακα, ΣΚ Ροή, ΓΣ Περιστερίου
Γ΄ κατηγορία
Α΄ Όμιλος (Κολ. Νέας Σμύρνης): ΝΟ Ρεθύμνου, Ακαδημία Ηρακλείου, ΑΟ Πετρούπολης, Μίλων.
Β΄ Όμιλος (Κολ. Νεάπολης): ΑΠΚ Νεάπολης, ΝΓΣ Ηρακλής, ΝΟ Χαλκίδας, ΝΕ Λαμίας
Γ΄ Όμιλος (Κολ Νέας Σμύρνης): ΝΟ Ναυπλίου, Ιωνικός, ΑΕ Χαϊδαρίου, Απόλλων Σμύρνης
Δ΄ Κατηγορία
Α΄ Όμιλος (Κολ. Αλίμου): Τρίτων Αμαρουσίου, ΑΕΚ, Μαρούσι
Β΄ Όμιλος (Κολ. Αλεξανδρούπολης): Νίκη Βόλου, ΝΟ Αλεξανδρούπολης, ΚΕ Κοζάνης










