27 °C Rethymno, GR
11/08/2022

Ο ΑΟ ΡΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΔΑΦΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΕΛΑΪΔΗ

Ξεκίνημα από τις αρχηγούς…

Πρώτα γεννήθηκε ο σύλλογος, έπειτα ανακοινώθηκαν οι προπονητές και πλέον ο λόγος πηγαίνει εκεί όπου πρέπει, στις πρωταγωνίστριες.
… Και δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει διαφορετικά από το να αναγγελθούν πρώτες οι κοπέλες που αποτελούν το βασικό κομμάτι της ένωσης μεταξύ όλων στον νέο σύλλογο, των φυσικών ηγέτιδων του αγωνιστικού τμήματος, της Ελευθερίας Δαφέρμου και της Μαρίας Κελαϊδή.
Δικαιωματικά λοιπόν αυτές είναι οι κοπέλες που κάνουν… «σεφτέ» στη στήλη των ανακοινώσεων με τον ΑΟ Ρέα να αναφέρεται με πολύ εγκωμιαστικά λόγια για εκείνες…
«Ο ΑΟ ΡΕΑ ανακοινώνει τη συνεργασία με τις δύο εμβληματικές αρχηγούς της, Ελευθερία Δαφέρμου και Μαρία Κελαϊδή.
Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί την απουσία δύο εκ των ακρογωνιαίων λίθων του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου Γυναικών.
Οι δύο αρχηγοί, η 30χρονη (γεν. 18/12/1992) αμυντικός, Μαρία Κελαϊδή και η 29χρονη (γεν. 30/7/1993) μέσος, Ελευθερία Δαφέρμου, θα ηγηθούν της φετινής προσπάθειας και της νέας εποχής στη Ρεθυμνιακή Ένωση Αθλητών.
Τα λόγια είναι περιττά για την Ελευθερία Δαφέρμου, η οποία είναι η… ζωντανή ιστορία του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου Γυναικών, ούσα μέλος του για πολλά χρόνια (Κρήσσες, Αστέρας Ρεθύμνου) και έχοντας ζήσει τα χρόνια της αναγέννηση ως και την κορυφή, ενώ διακρίνεται για τον χαρακτήρα και τις ηγετικές της ικανότητες.
Η Μαρία Κελαϊδή είναι από τις «κολώνες» της αμυντικής γραμμής και είναι πανέτοιμη για την 3η συνεχόμενη παρουσία της στα μεγάλα «σαλόνια». Προέρχεται από μία σπουδαία σεζόν, όπου η εξαιρετική της παρουσία βοήθησε την ομάδα στο να αναδειχθεί σε 4η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.
Ο ΑΟ ΡΕΑ αισθάνεται ευγνωμοσύνη για τις δύο αυτές σπουδαίες παίκτριες, Μαρία Κελαϊδή και Ελευθερία Δαφέρμου, οι οποίες θα αποτελέσουν κομμάτι της καινούριας προσπάθειας για την ανάδειξη του ποδοσφαίρου Γυναικών στο Ρέθυμνο. Τους ευχόμαστε υγεία και μία όμορφη ποδοσφαιρική σεζόν.»

Ελ. Δαφέρμου: «Το πιο σημαντικό η ύπαρξη της νέας ομάδας»
Αμέσως μετά, οι κοπέλες εστίασαν στο πόσο σημαντική ήταν η κίνηση της δημιουργίας αυτό του τμήματος: Η Ελ. Δαφέρμου είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω το πιο σημαντικό από όλα είναι η ίδια η ύπαρξη της ομάδας. Το ότι συνεχίζουμε και μάλιστα στην Α’ Εθνική κατηγορία, εκεί όπου ανήκουμε ούτως ή άλλως, είναι σίγουρα δικαίωση έπειτα από όλη αυτή την πορεία που έχουμε χαράξει μέχρι και τώρα.
Και ερχόμαστε στο σήμερα, στην νεοσύστατη ομάδα της ΡΕΑ. Κάθε ευχή δηλώνει επιθυμία και ελπίδα λένε. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα αυτή η εξέλιξη. Δουλεύοντας πολύ σκληρά, θα τα δώσουμε όλα. Με στόχο να εξελιχθούμε, να ζήσουμε και πάλι όμορφες στιγμές πάνω από όλα με την αγάπη μας για αυτό το άθλημα και με σκοπό την ανάπτυξή και τη διάδοσή του μέσα από τη φιλοσοφία αυτού του νέου εγχειρήματος, εκπροσωπώντας επάξια τη πόλη μας και ελπίζοντας ότι θα αγκαλιάσει τη προσπάθειά μας όπως της αξίζει πραγματικά».

Μαρία Κελαϊδή: «Να χτίσουμε μια ανταγωνιστική»
Στους ίδιους τόνους ήταν και οι δηλώσεις της Μ. Κελαίδή: «Νιώθω πολύ χαρούμενη καθώς η ομάδα μου θα συνεχίζει να αγωνίζεται με το νέο της όνομα φέτος στην Α’ εθνική κατηγορία. Είμαστε η μοναδική γυναικεία ομάδα που εκπροσωπεί το Ρέθυμνο πόσο μάλλον και στην ανώτερη κατηγορία.
Οι στόχοι για την νέα χρονιά είναι να διατηρήσουμε το υγιές και οικογενειακό κλίμα που πάντοτε προσπαθούμε να προάγουμε. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η νέα μας ομάδα μέρα με τη μέρα θα προσπαθεί να εξελίσσεται όλο και περισσότερο ώστε να χτίζουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο και να διαμορφωνόμαστε ποδοσφαιρικά».