16 °C Rethymno, GR
29/11/2022

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΜΙΛΟΥΣ

Ξεθολώνει το τοπίο στην SL2

Η σημερινή ημέρα είναι τέτοια που κατά ένα τεράστιο ποσοστό θα πάψουμε να έχουμε απορίες για το ποιές θα είναι οι ομάδες που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά της Super League2.
Ως γνωστό, από τον α’ όμιλο αποχώρησε η Ξάνθη και από τον β’ ο Εργοτέλης ο οποίος έπεσε μάλιστα στις τοπικές κατηγορίες αφήνοντας αμφότερες κενά στους ομίλους τους.
Σήμερα λοιπόν θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στις 15:00 η οποία θα ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που επικρατεί εδώ και περίπου έναν μήνα.

Αγροτικός Αστέρας, Πανδραμαϊκός και Ηλιούπολη
Πρώτα-πρώτα, η διοργανώτρια αρχή είναι αυτή που θα αποφασίσει τί μέλλει γενέσθαι με την υπόθεση Αγροτικού Αστέρα και Πανδραμαϊκού, που αφορά στο μητρώο, αλλά και να δώσει ένα οριστικό όσο και επίσημο «τέλος» με τις περιπτώσεις της μη συμμετοχής για την αντικατάσταση της Ξάνθης και του Εργοτέλη.
Σε περίπτωση μάλιστα που η ΕΠΟ, προκρίνει έξτρα ομάδα –δηλαδή προβιβασμός Αγροτικού Αστέρα και Πανδραμαϊκού- τότε θα κατατεθεί προσφυγή κατά της ΕΠΟ στα δικαιοδοτικά όργανα.
Εκτός του Αγροτικού Αστέρα και του Πανδραμαϊκού έχουμε και την Ηλιούπολη που βρίσκεται στην αναμονή και η οποία εφόσον κληθεί να ανέβει, θα περάσει στον β’ όμιλο, τον όμιλο του Νότου.

Τρεις και όχι τέσσερις οι αντικαταστάτριες ομάδες
… Γιατί εδώ υπάρχει το εξής ζήτημα. Η Super League2 έχει στείλει υπόμνημα ότι θα δεχθεί 3 ομάδες από τη Γ’ Εθνική και όχι 4.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι η κλήρωση έχει γίνει αλλά τα κενά είναι υπαρκτά. Οι ομάδες που αποχώρησαν μπορούν να αντικατασταθούν από τις παραπάνω. Επομένως δεν χρειάζεται να ξαναγίνει κλήρωση όπως ευρέως αφήνεται να διαρρεύσει στο αναγνωστικό φίλαθλο κοινό. Αν συμβεί και φέτος κάτι τέτοιο τότε, είναι υπόλογοι όλοι απέναντι σε ομάδες, παράγοντες και στους ποδοσφαιριστές που έχουν μείνει να περιμένουν κάνοντας προετοιμασία για κάτι παραπάνω από 80 μέρες!

Η έναρξη… το μεγαλύτερο στοίχημα
Παράλληλα υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή του πρωταθλήματος έχει ορίσει την 16η Οκτωβρίου αλλά μένει να δούμε τί θα γίνει με τις σχετικές αδειοδοτήσεις σε επί μέρους θέματα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η ημερομηνία αυτή «παίζεται» πια από τους bookmakers αφού μοιάζει σαν ένα από τα πιο ακριβά πονταρίσματα σε στοιχηματική εταιρεία κάθε αρχή της σεζόν αυτή η υπόθεση. Είναι τρομερό, μετά από αναδιαρθρώσεις, μετά από κορονοϊούς να έχουμε φτάσει στο 2022 και στον μήνα Οκτώβριο και να μην ξέρουμε πότε επ’ ακριβώς θα ξεκινήσει το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας.

Τα οικονομικά….
… Και τα προβλήματα δεν είναι μόνον αυτά. Εκτός του ότι το χορηγικό είναι ένα μείζων ζήτημα για όλες τις ΠΑΕ (ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τί χρήματα θα έχουν λαμβάνειν τα σωματεία), το γενικότερο θέμα των οικονομικών πάει και σε άλλο επίπεδο δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά. Βλέπετε, είναι πολλές οι ομάδες που καλούνται να αντιμετωπίσουν το φάσμα της αφαίρεσης βαθμών λόγων των προσφυγών που έχουν να επιλύσουν. Πρόσφατα είδαμε ότι ο Ηρόδοτος έχει 5 ποδοσφαιριστές στους οποίους οφείλει χρήματα όπερ σημαίνει αφαίρεση 15 βαθμών εφόσον δεν τελεσφορήσει θετικά το χρέος τους πρώην ποδοσφαιριστές του… Και δεν είναι μόνον αυτά… Τί χρήματα θα μπορούν να εξασφαλίσουν οι ομάδες από τον κύριο χορηγό του πρωταθλήματος; Με τί προϋποθέσεις θα μπορέσουν να αποσπάσουν χορηγίες από τις κατά τόπους εταιρείες όταν ένα πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει;
Ο προβληματισμός είναι διάχυτος… Σε ομάδες και ποδοσφαιριστές αλλά και στους φιλάθλους που δεν γνωρίζουν πότε «ξημερώνει μια άσπρη μέρα» και γι’ αυτούς…