8 °C Rethymno, GR
01/02/2023

Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Μ. ΒΙΕΡΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ

Υπολόγιζαν δίχως την γραφειοκρατία…

Αλλαγή σκηνικού και πάλι στην Επισκοπή! Η περίπτωση του Μαξιμιλιάνο Βιέρα στον πάγκο της δεν τελεσφόρησε… Τόσο η Επισκοπή όσο και ο ίδιος ο Ουρουγουανός τεχνικός προσπάθησαν να βρουν άκρη στην όλη γραφειοκρατία που αφορούσε την επικύρωση του διπλώματός του (UEFA Pro) το οποίο είχε μεν έγκριση από την FIFA, όχι όμως και από την UEFA.
Η διαδικασία θα ήταν χρονοβόρα για να επικυρωθεί το δίπλωμά του αλλά η αγωνιστική περίοδος που ήδη «τρέχει», δεν μπορεί να περιμένει τέτοιες καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο 54χρονος προπονητής θα είχε πρόβλημα να μπορεί να εισέρχεται στους αγωνιστικούς χώρους και να λειτουργεί ως τεχνικός της ΠΑΕ Επισκοπής. Επειδή λοιπόν δεν ήταν δεδομένοι χρόνοι έγκρισης, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν εκ νέου και επί της ουσίας ματαίωσαν την συνεργασία τους.
Η ανακοίνωση που βγήκε χθες ανέφερε για τον Ουρουγουανό… “Η ΠΑΕ Επισκοπή ανακοινώνει τη ματαίωση της συνεργασίας με τον προπονητή Μαξιμιλιάνο Βιέρα. Λόγοι που δεν σχετίζονται με την μεταξύ μας συνεννόηση και συμφωνία, εμποδίζουν την παραμονή του στο Ρέθυμνο και την Επισκοπή μας ώστε να εργαστεί στη θέση που προ λίγων 24ωρων ανακοινώσαμε.
Τόσο η πλευρά του Ουρουγουανού τεχνικού όσο και η δική μας, καταβάλλαμε -και από κοινού- κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια όμως, αυτό δεν κατέστη εφικτό…
Καλή επιτυχία ευχόμαστε στον “Έλληνα” Μάξιμο, ό,τι καλύτερο στη σταδιοδρομία της προπονητικής του καριέρας.”

Δεν το ήθελε κανείς…
Οι ποδοσφαιριστές, το όλο τμήμα των «γυπαετών» λοιπόν τρεις μέρες μετά, βλέπουν και πάλι τον Παναγιώτη Καραντάθα στην τεχνική τους ηγεσία με τον Βιέρα να αποχωρεί απογοητευμένος από την όλη εξέλιξη της κατάστασης.
… Και στην προκειμένη περίπτωση ήταν κάτι που δεν το ήθελε κανείς…
Και ο ίδιος μπήκε σε μια διαδικασία να κάνει δύο 24ωρα ταξίδια μέσα σε τέσσερις ημέρες και η Επισκοπή να επιδιώξει από την πρώτη στιγμή να «επενδύσει» και να πιστέψει σ’ εκείνον. Ούτε η μία, ούτε η άλλη πλευρά πρόλαβε…

Ο Καραντάθας στον πάγκο της ΠΑΕ
Και τώρα τί…; Οι Πισκοπιανοί συνεχίζουν από εκεί που το άφησαν. Ο Παναγιώτης Καραντάθας ήταν αυτός που προπόνησε χθες στα Μισίρια την ομάδα κι αυτός που θα την συνοδεύσει στην Καλαμάτα. Αντίστοιχα, ο Λευτέρης Δρακάκης θα κοουτσάρει την Κ19.

Προτίμηση σε Έλληνα τεχνικό
Παράλληλα, η διοίκηση βρίσκεται σε ανεύρεση νέου τεχνικού που να μπορεί άμεσα να οδηγήσει την ομάδα σε μια ήρεμη καθημερινότητα. Από χθες άλλωστε τα τηλέφωνα στο γραφείο της έχουν πάρει «φωτιά». Και δεν είναι μόνον αυτούς που εκείνη έχει στη λίστα της αλλά και αυτοί (μάνατζερ) που αποστέλλουν καθημερινώς βιογραφικά προπονητών.
Πληροφορίες των «ΡΝ» αναφέρουν ότι η Επισκοπή θα επιλέξει «ελληνικά» αυτή τη φορά.
Το είχαμε αναφέρει και λίγα μόνο 24ωρα πριν φέρει η Επισκοπή στο Ρέθυμνο τον Βιέρα. Στη λίστα της υπήρχαν Έλληνες προπονητές ωστόσο εκείνη τη δεδομένη στιγμή, επέλεξε να κάνει το κάτι διαφορετικό. Η πρόθεση που έγινε πράξη δεν τελεσφόρησε κι έτσι στρέφεται σε προπονητή από τον ελλαδικό χώρο ο οποίος ωστόσο να έχει γνώση της κατάστασης και σχετικώς του εσωτερικού του συλλόγου.
Γεγονός είναι ένα… Η Επισκοπή θα ταξιδέψει στην Καλαμάτα καθώς δεν θέλει να διαταραχθεί και με νέο πρόσωπο το εσωτερικό της πριν από ένα τέτοιο ματς). Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο νέος τεχνικός, την Τρίτη το πρωί ή το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση.