20 °C Rethymno, GR
02/12/2021

ΑΟ ΑΡΗΣ: Ο προπονητικός ιστός των ακαδημιών

Νέα και παλιά πρόσωπα στελεχώνουν τον ακαδημαϊκό ποδοσφαιρικό ιστό του ΑΟ Άρης. Δεν είναι λοιπόν μονάχα η πρώτη ομάδα που λαμβάνει όλα τα φώτα τούτη τη χρονική περίοδο… Είναι και το κύτταρο του συλλόγου που αναπλάθεται.

Με ακαδημιάρχη λοιπόν τον Αντώνη Πλατή, ο Άρης ανοίγει μια νέα σελίδα και στελεχώνει το προπονητικό του προσωπικό. Μία κοπέλα που ξέρει να σκοράρει, η πρώτη σκόρερ λοιπόν της περσινής Β’ Εθνικής που αγωνίζεται στον Αστέρα, η Εύη Τούνα, ο προπονητής των κοριτσιών του Αστέρα Ρεθύμνου Σήφης Μανωλούδης, ο «παλιός» Βαγγέλης Χατζδηάκης μαζί με έναν άλλο πιο παλιό όσον αφορά τις ακαδημίες, τον Μανώλη Ρόκα και τον Τάσο Τσουμάγκα θα είναι αυτοί που θα διαχειρίζονται τις τύχες των ηλικιακών υποδομών του συλλόγου.

Εύη Τούνα
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η Εύη Τούνα είναι πτυχιούχος κοινωνιολογίας με εμπειρία από πρωταθλητισμό και αξίες τις οποίες υπηρετεί και θέλει να μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά.
Η ίδια ανέφερε στις πρώτες της δηλώσεις: «Είμαι πολύ χαρούμενη που αποτελώ μέλος της ιστορικής ομάδας του Άρη Ρεθύμνου και όλοι μαζί θα βάλουμε τα δυνατά μας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών. Στην ομάδα υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ για την ανάπτυξη των ακαδημιών μας και πάνω σε αυτό θα στηρίξουμε την εξέλιξη των παιδιών. Ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο και να δουλέψω με τα παιδιά.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πλατή και τη διοίκηση για την προσέγγιση και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου».

Μανώλης Ρόκας
Από την άλλη, ο Μανώλης Ρόκας έρχεται ως μια δυνατή προσθήκη στην ακαδημία του Άρη, καθώς από τα χέρια του έχουν περάσει πολλά ταλαντούχα παιδιά που αυτή την στιγμή παίζουν ποδόσφαιρο, είτε στον Άρη, είτε σε άλλες μεγαλύτερες ομάδες…
«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που 2 χρόνια μετά, επιστρέφω στην ακαδημία του Άρη όπου θα συνεργαστώ με φίλους και ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν και που θέλουν να εξελίσσονται καθημερινά.
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η ακαδημία διαρκώς «μεγαλώνει» αφού ο κόσμος αναγνωρίζει αυτή την προσπάθεια.
Εγώ από την μεριά μου δεσμεύομαι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να βοηθήσω τόσο την ομάδα να πετύχει τους στόχους της όσο και τα παιδιά στο να αποκτήσουν σωστές βάσεις και νοοτροπία σαν άνθρωποι και σαν αθλητές».

Βαγγέλης Χατζηδάκης
Βρίσκεται όλη του τη ζωή στον Άρη. Ως παίκτης μα και τώρα ως προπονητής στις ακαδημίες. Ο Βαγγέλης Χατζηδάκης με έκδηλη την χαρά στο πρόσωπο του τόνισε:
«Χωρίς δεύτερη σκέψη δέχτηκα την πρόταση της διοίκησης να είμαι μέλος του τεχνικού τιμ της Ακαδημίας.. Η συναναστροφή με τα παιδιά και η καθοδήγησή τους είναι τεράστια ευθύνη, πρόκληση και διασκέδαση. Με σχέδιο, όρεξη για δουλειά και οικογενειακό κλίμα θα έχουμε τα αποτελέσματα, που θέλουμε».

Σήφης Μανωλούδης
Ο νέος επικεφαλής προπονητής της Ακαδημίας Σήφης Μανωλούδης, με το εξαιρετικό βιογραφικό που έχει δήλωσε ενθουσιασμένος για τον ερχομό του σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο όπως ο Άρης
«Έρχομαι σε ένα ιστορικό σωματείο του νομού μας, οι ακαδημίες του οποίου διακρίνονται για την εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών, αρκετοί από τους οποίους απαρτίζουν την αντρική ομάδα του συλλόγου.

Η πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας, οι σταθερές ποδοσφαιρικές βάσεις σε συνδυασμό με την δημιουργία ασφαλών συνθηκών για τους αθλητές, αποτελούν τους πρωταρχικούς μας στόχους στην ακαδημία του Άρη».

Τάσος Τσουμάγκας
Θα είναι και, παίκτης στη μεγάλη ομάδα αλλά και προπονητής στις ακαδημίες. Ο λόγος για τον Τάσο Τσουμάγκα ο οποίος έχει πλούσιες παραστάσεις από την ΑΕΚ και ομάδες της Πορτογαλίας: «Η πρόταση της διοίκησης του Άρη να αναλάβω σαν προπονητής της ακαδημίας με χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί περιμένω καιρό κάτι τέτοιο.
Η πρόκληση και η ευθύνη είναι μεγάλη και θα βάλω τα δυνατά μου να φέρω εις πέρας αυτό το απαιτητικό λειτούργημα. Είμαι προπονητής υποδομών στο ιστορικότερο σωματείο του Ρεθύμνου».