20 °C Rethymno, GR
27/09/2021

Λευτέρης Αυγενάκης: «Κάποιοι στην ΕΠΟ επιχειρούν να σαμποτάρουν μια εθνική προσπάθεια»

«Καρφιά» στην ΕΠΟ, για την απόσυρση της υποψηφιότητας του Ηρακλείου και δη του Παγκρητίου Σταδίου για τη φιλοξενία του τελικού του Conference League του 2022 ή του 2023, έριξε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το Ηράκλειο, η Κρήτη όλη, βράζει!»

Στην ομιλία του στη Βουλή ο Λευτέρης Αγυενάκης μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Την ίδια ώρα, το Ηράκλειο, η Κρήτη όλη, βράζει! Η πρόθεση της ΕΠΟ σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Δέδε, εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ, να αποσύρει την υποψηφιότητα για διοργάνωση στο Παγκρήτιο του τελικού του UEFA Conference League το 2022 ή το 2023, έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και εξαιρετική δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας.

Ο φάκελος υποψηφιότητας του Ηρακλείου είναι πληρέστατος, εκπονήθηκε χωρίς κόστος και η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης της UEFA απέστειλε προσφάτως συγχαρητήρια κι όμως κάποιοι σύμβουλοι της ΕΠΟ επιχειρούν να σαμποτάρουν μια εθνική προσπάθεια!

Μια τόσο τιμητική ανάθεση ευρωπαϊκού τελικού δεν αφορά μόνο στην πόλη του Ηρακλείου, στο νομό, στην Κρήτη, αφορά σε όλη την Ελλάδα. Οικονομικά, τουριστικά, σε επίπεδο κύρους και αναγνώρισης.

Κι όμως για μικροσυμφέροντα ποδοσφαιρικά, τυφλή κόντρα και πιθανό εκβιασμό στην Κυβέρνηση, κάποιοι στην ΕΠΟ τορπιλίζουν!

Ο κόσμος στο Ηράκλειο είναι ανάστατος. Οι παρακάτω παραγωγικοί φορείς πριν από λίγο, εξέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας:

  • Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου
  • Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου
  • Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης
  • Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης
  • Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου
  • Σύλλογος Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου
  • Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου
  • Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Νομού Ηρακλείου
  • Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Νόμου Ηρακλείου (ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ)
  • Σύλλογος Ιδιοκτητών Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκίνητων και Δίκυκλων.

Κυρίες και Κύριοι,

Να συστηθούμε ξανά λοιπόν, γιατί ορισμένοι, λίγοι βέβαια, νομίζουν ότι ζούμε σε άλλη περίοδο. Σε άλλες εποχές. Να θυμίσω λοιπόν ότι έχουμε Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι Αλέξη Τσίπρα.

Ότι έχουν παρέλθει οι εποχές των εκβιασμών, των μαγαζιών κ.ο.κ. και στο Υφυπουργείο Αθλητισμού δεν είναι ο «Γιώργος» που επικαλείται ο κ. Παππάς στους διαλόγους που δημοσιεύονται τελευταία, αλλά ο υποφαινόμενος.

Και τα λέω αυτά διότι κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι θα εκβιάσουν, μέσα από Μέσα… παραπληροφόρησης ή «δημοσιογραφικά πιστόλια», την Κυβέρνηση για τις αποφάσεις της που βρίσκονται στην κατεύθυνση της εξυγίανσης και του νοικοκυρέματος του αθλητισμού.

Σας το ξαναλέω λοιπόν, με ευθύτητα: Ο Πρωθυπουργός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή μας ούτε εκβιάζεται, ούτε γραμμάτια εξαργυρώνει, ούτε χρωστάει πουθενά.

Και βέβαια, πιο χρήσιμο -από τα να μιλούν κάποιοι αόριστα και υποκριτικά- σε αυτή την αίθουσα, θα ήταν να μιλήσουν ονομαστικά. Να φανεί ποιους εκπροσωπούν που θίγονται από τις πρωτοβουλίες μας.

Και όχι να κρύβονται πίσω από αχυρανθρώπους και σκοτεινές διαδικασίες, κάτι που τα μέλη της ΕΠΟ γνωρίζουν πολύ καλά.

Για την Κυβέρνηση, προτεραιότητα είναι οι αθλητές, η αθλητική οικογένεια και πώς θα συνδράμουμε ουσιαστικά ώστε να αναβαθμιστεί το αθλητικό οικοσύστημα της χώρας. Διαφάνεια και νοικοκυροσύνη παντού. Και όποιος ενοχλείται ας βγει ο ίδιος να μιλήσει και εδώ είμαστε να του εξηγήσουμε ότι χρειαστεί».