19 °C Rethymno, GR
02/12/2021

Η ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΕΣΤ-COVID ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΚ ΓΑΛΛΟΥ

Ολική επαναφορά σε αγωνιστικούς ρυθμούς

Τη δική της νέα επανεκκίνηση πραγματοποίησε η ΠΑΕ Επισκοπή σε αγωνιστικό επίπεδο. Μετά από 20 και κάτι μέρες, προπονητές και ποδοσφαιριστές ξαναβρέθηκαν στο γήπεδο ωστόσο σε ομαδική προπόνηση και όχι σε γκρουπ, χρειάστηκε να περάσουν κάτι παραπάνω από τρισίμισι μήνες για να τα πουν!Γ. Βέλιτς: «Χαρήκαμε που συναντηθήκαμε»

Κι όπως τόνισε ο Γιάσμινκο Βέλιτς, αυτό ήταν και το πιο ευχάριστο που συνέβη, τουλάχιστον χθες στο ΔΑΚ Γάλλου… «Είδαμε μετά από πολυ καιρό τους ποδοσφαιριστές μας. Χαρήκαμε που συναντηθήκαμε ενώ όπως αντιλαμβάνεστε, χαρήκαμε επίσης όλοι που ιδρώσαμε λίγο… Πλέον, υπάρχει επικείμενη ημερομηνία έναρξης για το πρωτάθλημα. Αυτό που μένει είναι να μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο χρονικό διάστημα, και, βλέποντας και κάνοντας καθώς δεν ξέρουμε τί αλλο μπορεί να συμβεί».


Όλοι «αρνητικοί» στα τεστ

Πριν όμως από την προπόνηση, προηγήθηκαν τα απαραίτητα τεστ-ccovid. Συγκεκριμένα, ο ιατρός κ. Μανώλης Τσαγκαράκης υπέβαλλε σε τεστ, προπονητικό σταφ, ποδοσφαιριστές και προσωπικό. Άπαντες βρέθηκαν αρνητικοί.
Αφού έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα, ο Γιάσμινκο Βέλιτς»σφύριξε» για πρώτη φορά προκειμένου να συγκεντρωθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές στο κέντρο του γηπέδου, να τους δώσει τις πρώτες οδηγίες ευχόμενος βέβαια να έχουν την υγεία τους προσέχοντας τους εαυτούς τους.
Το κλίμα ήταν και πάλι, έπειτα από τόσον καιρό, ευχάριστο.
Αρχικά, ο ένας εκ των συνεργατών στο προπονητικό σταφ, Μπρούνο Φερέιρα πήρε τους παίκτες για το ζέσταμα και έπειτα, ακολούθησαν συνδυαστικές ασκήσεις υπό την επίβλεψη του Ράικο Γιάνγιανιν και φυσικά του Γιάσμινκο Βέλιτς.
Οι παίκτες επιδόθηκαν και σε διατήρηση μπάλας σε μικρό χώρο ενώ ταυτόχρονα, ο προπονητής τερματοφυλάκων, Γιώργος Χαρλαύτης δούλευε με τους Βουτσελά, Δήμιζα και Μανιαδάκη ατομική… Ως γνωστό, ο άλλος τερματοφύλακας, Μανώλης Καλογεράκης που έδωσε το «παρών» και υποβλήθηκε σε τεστ-covid, παρακολούθησε την προπόνηση από απόσταση αφού, εδώ και ενάμισι μήνα κάνει την αποκατάστασή του μετά την επέμβαση που έκανε στον πρόσθιο χιαστό.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτή η πρώτη προπόνηση περιείχε αρκετή ώρα οικογενειακό διπλό.


Συγκρατημένη αισιοδοξία
Αυτή η χθεσινή, μπορεί να έμοιαζε με μια συνηθισμένη μέρα όμως ήταν ολοφάνερη η διάθεση αλλά παράλληλα και η συγκρατημένη αισιοδοξία που διακατείχε το αγωνιστικό τμήμα.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Βόσνιος τεχνικός… «πάμε με το βλέποντας και κάνοντας…». Αυτό τα λέει όλα για ένα πρωτάθλημα που θα χρειαστεί να φτάσουμε στα τέλη του Μαρτίου για να ξεκινήσει…
Είναι βέβαιο πως το βλέμα είναι στραμμένο στο πόσο καλά και συνετά θα μπορέσει να βγει η προετοιμασία. Εκτός από τον κίνδυνο που ελοχεύει λόγω κορονοϊού, μέλημα όλων είναι, να μπορέσουν να ετοιμαστούν για μια εκκίνηση που -εκτός απροόπτου- θα δοθεί στις 28 Μαρτίου. Απομένουν δηλαδή 33 μέρες εκεί όπου η ΠΑΕ Επισκοπή αλλά και οι υπόλοιπες 19 ΠΑΕ τρέχουν μια σειρά από πράγματα όπως, την προετοιμασία, την αδειοδότηση αλλά και τις μεταγραφικές τους προσθαφαιρέσεις.
Είναι βέβαιο ότι θα έχουμε εξελίξεις και στην Επισκοπή αφού, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν παίκτες που βρέθηκαν σε συνεννόηση με τη διοίκηση προκειμένου να αποφασίσουν το, από ‘δω και στο εξής, ποδοσφαιρικό τους μέλλον…