20 °C Rethymno, GR
27/09/2021

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑ, ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ, ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΟΡΗΓΟ ΕΝΟΨΕΙ ΜΙΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το αστέρι της θάλασσας και του ενετικού λιμανιού

Μέσα από μια λιτή, οικογενειακή σαφέστατα όμως ουσιαστική εκδήλωση ο ΑΟ Νέος  Αστέρας του Ρεθύμνου παρουσίασε το νέο του σήμα, τη νέα του φανέλα και τον καινούριο κεντρικό χορηγό ενόψει της σεζόν 2020-21 που ανοίγεται μπροστά του αγωνιζόμενος στη Γ’ Εθνική.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «Bikakis cafe» στα Τρία Μοναστήρια όπου και συγκεντρώθηκαν όλοι οι παράγοντες της ιστορικής ομάδας που φέτος συμπληρώνει 75 χρόνια ζωής. Εκεί ήταν άλλωστε, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου κ. Δημήτρης Λαχνιδάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ κ. Τίτος Χνάρης μαζί με τους κ.κ. Γιώργο Δασκαλομαρκάκη (Γ.Γ.), Δημήτρη Κουργιαντάκη (Ταμίας), Νίκο Μαρκουλιδάκη (Υπεύθυνος Μικτών Ομάδων) και Μπάμπη Μακρυγιάννη (Υπεύθυνος Υποδομών).

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή, καθώς επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης.

Εκεί ήταν επίσης προπονητές του ομίλου, αντιπροσωπεία των ομάδων (ΑΟΝ Αστέρας, ΑΟΝ Αστέρας γυναικών και Κεραυνός).

Ν. Παπαδάκης: «Θα λάμπει φωτεινό στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα»
Ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου πήρε σχεδόν άμεσα τον λόγο και εξήγησε τις ιδιαιτερότητες για τις οποίες γίνεται αυτή η νέα αρχή.

«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη για εμάς και για brand του Αστέρα Ρεθύμνου, το οποίο επιθυμούμε να φέρουμε στην σύγχρονη εποχή, συμβαδίζοντας με την τεχνολογία, μα συνάμα παραμένοντας πιστοί στην 75χρονη ιστορία του συλλόγου. Το 2020 μας φέρνει στο σταυροδρόμι αυτής της νέας εποχής, με την επιστροφή της ανδρικής μας ομάδας στις Εθνικές κατηγορίες, αλλά και την παρθενική παρουσία της γυναικείας ομάδας μας στα σαλόνια της Α’ Εθνικής.

Το «αστέρι» της πόλης θα συνεχίζει να λάμπει, φωτεινό και στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα, αθλητισμού, πολιτισμού και «ευ αγωνίζεσθαι» έξω από τα όρια του νομού Ρεθύμνου, αλλά και της Κρήτης.

Επιστρέφοντας στις Εθνικές κατηγορίες μετά από μια δεκαετία, προχωράμε αυτόματα το επόμενο βήμα της εξέλιξης ολόκληρου του οικοδομήματος και ήρθε η ώρα να «χτίσουμε» τον επόμενο όροφο… στο οικοδόμημα, όπου τα θεμέλια είναι γερά και δεν είναι άλλα από την Ακαδημία μας. Το μοντέλο μας είναι γνωστό τοις πάσι που στηριζόταν, που στηρίζεται και που θα στηρίζεται. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, μα προπάντων συνειδητοποιημένοι για την πιστή εφαρμογή του πλάνου μας, το οποίο στηρίζεται από αναγνωρισμένους προπονητές σε όλα τα επίπεδα του. Η επιστροφή στην Γ’ Εθνική αποτελεί την μεγάλη πρόκληση για όλους μας, ώστε να εξελίξουμε και να αναδείξουμε το ταλέντο των ποδοσφαιριστών μας σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

Ανδρική και Γυναικεία ομάδα του ΑΟΝ Αστέρα, Κεραυνός και Ακαδημία θα συνεχίσουν να αποτελούν ΕΝΑ και να δουλεύουν μεθοδικά και οργανωμένα, για τη συνέχιση της πορείας και την επίτευξη των βασικών αλλά και των επιμέρους στόχων τους.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Κώστα Μαμαγκάκη ιδιοκτήτη του διαφημιστικού γραφείου «ORFIK DESIGN», που είναι δίπλα μας, επιμελήθηκε και δημιούργησε το λογότυπο του ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΣ στη νέα εποχή. Επίσης ευχαριστώ την εταιρεία ένδυσης Macron η οποία θα μας ντύνει και τη νέα σεζόν, παρουσιάζοντας σήμερα και τη νέα φανέλα μας, όπως και στον Στέλιο Μπικάκη που μας φιλοξενεί σήμερα εδώ. Ιδιαίτερο ευχαριστώ και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τους συνεργάτες μας στην ομάδα, για την συνολική προσπάθεια που καταβάλλουμε όλο αυτό το διάστημα.

Τελευταίο αλλά επουδενί έσχατο… άφησα τον κεντρικό χορηγό της φανέλας της ανδρικής μας ομάδας, την εταιρεία ECOLINE που στηρίζει την φετινή μας προσπάθεια. Ειδικότερα σε αυτή την δύσκολη εποχή της πανδημίας του Κορωνοϊού, που βιώνουμε, καταλαβαίνεται πόσο σημαντική είναι αυτή η στήριξη, για εμάς τους ερασιτέχνες και ρομαντικούς παράγοντες και πόσο δύναμη μας δίνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.»

Το νέο σήμα και ο συμβολισμός του
Στον Αστέρα επεδίωξαν λοιπόν μια περαιτέρω αλλαγή για φέτος. Το νέο Αστέρι θυμίζει πρώτα απ’ όλα την εντοπιότητα της ομάδας. Μέσα στο αστέρι ο δημιουργός και βραβευμένος με διάφορες διακρίσεις, Κώστας Μαμαγκάκης, έβαλε την ξεχωριστή «πινελιά» του. Πέρασε το άρωμα της θάλασσας αλλά και της ιστορικότητας με τη σκιά της Φορτέτζας, του ενετικού φρουρίου που κοσμείται πάνω από το γήπεδο της Σοχώρας και που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης.

Αναμφισβήτητα είναι ένα αστέρι (γιατί υπάρχουν πολλά τέτοια σε ομάδες σε όλον τον κόσμο) όπου ο Αστέρας υιοθετεί δυο τοπικούς συμβολισμούς, θάλασσα και Φορτέτζα.

Στο τέλος της παρουσίασης, ο πρόεδρος του Αστέρα, Νίκος Α. Παπαδάκης βράβευσε το δημιουργό του νέου λογοτύπου, παραδίδοντάς του μια πλακέτα όπου διακρίνεται το γήπεδο της Σοχώρας, η Φορτέτζα, η θάλασσα και το νέο σήμα.

Η παρουσίαση της φανέλας
Κάθε χρόνο, οι ομάδες είθισται να λανσάρουν τη νέα τους φανέλα για τυπικούς, οικογενειακούς, εμπορικούς αλλά και για λόγους προβολής. Φέτος ο Αστέρας θα έχει κεντρικό χορηγό την εταιρεία ECOLINE, με το μέλος του Δ.Σ. του ΑΟΝ Αστέρα κ. Δημήτρη Βαλλέργα να στέκεται στην δική του ενασχόληση με την ομάδα, τους στόχους της, αλλά παράλληλα παρουσίασε και τον Εμπορικό Διευθυντή της ECOLINE στην Κρήτη, κ. Γιώργο Ανδρουλάκη.
Ο κ. Ανδρουλάκης ανέπτυξε το σκεπτικό και την φιλοσοφία των ιδιοκτητών της εταιρείας και από εκεί και πέρα, όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν ψηφιακά τη νέα φανέλα με το νέο σήμα και τον χορηγό.
Ο Αστέρας που ντύνεται και φέτος στην εταιρεία Macron θα φορά την κίτρινη φανέλα με τις μπλε σκούρο αποχρώσεις κυρίως στο μανίκι στα εντός έδρας παιγνίδια του και την μπλε σκούρο με κίτρινες πιτσιλιές στο στήθος στα εκτός έδρας.