Η ιστορία λένε πως επαναλαμβάνεται… και όπως είθισται να συμβαίνει μετά από κάθε μπόρα, ο καιρός γλυκαίνει και σιγά-σιγά βγαίνει ο ήλιος. Η ομάδα των προσφύγων του Πλατανιά, για λίγο καιρό ξαπόστασε και ξανά προς τη… δόξα φαίνεται πως τραβά.
Η ιστορία ξαναγράφεται λοιπόν. Και μιλάμε για μια ομάδα που το 1995 εκπροσώπησε το Ρέθυμνο στη Δ’ Εθνική, μια ομάδα που τη διετία 2004-06 είχε άψογες εμφανίσεις στη Δ’ Εθνική και πάλι και η οποία αντλεί δυνάμεις αποκλειστικά από τους δικούς της ανθρώπους.
Έκτοτε όμως τα χρόνια δεν ήταν και τόσο εύκολα. Κύκνειο άσμα της ήταν όταν στο τέλος της σεζόν 2017-18, οι «πορτοκαλί» τερμάτισαν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα πραγματοποιώντας μια ικανοποιητική εμφάνιση έχοντας διάρκεια στην απόδοσή τους.
Δύο μήνες όμως μετά, παρατηρήθηκε διοικητική κωλυσιεργία, ανημποριά από παράγοντες –ίσως και κορεσμός με αποτέλεσμα η ιστορική ομάδα των ανατολικών προαστίων να μείνει ανενεργή και ο καθένας να πάει σπίτι του ή να ψάξει για άλλη ποδοσφαιρική στέγη.
Έναν χρόνο μετά όμως, μίλησε η καρδιά με το πλατανόφυλλο που φαίνεται πως είχε ριζώσει βαθιά μέσα τους και να, που ήρθε η αναγέννησή του.
Όλα τα παιδιά που ανδρώθηκαν στον σύλλογο, έθεσαν εαυτόν στη διάθεση της ομάδας –κάποιοι δε από αυτούς με δεδομένη την ποιότητα που είχαν- δέχθηκαν να αγωνιστούν στη β’ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος και έφτασαν… «αέρα» ως το απότομο φινάλε του κορονοϊού.
Είχαν προλάβει ωστόσο να επιτύχουν το 17 στα 17 (μόνο νίκες) και να αποδεχθούν όλοι πως, πράγματι, αυτή η ομάδα ήταν η καλύτερη από όλες στη χρονιά που πέρασε (όπου μάλιστα οι άνθρωποι της Δόξας εύχονται να μην την ξαναζήσουν).
Δεν τους προλάβαινε ούτε ο… κορονοϊός
Οι «μικροί και μεγάλοι» του Γιάννη Τσαχάκη έβαλαν σκοπό να κατακτήσουν όποια πρώτη θέση υπήρξε σε πίνακες αλλά να βάλουν στο πειρασμό παρακολούθησης κάθε στατιστικολόγο με τα επιτεύγματά τους μέχρι εκεί που τους επέτρεψε μια… πανδημία να φτάσουν.
Και αν για κάποιους αυτοί οι στόχοι έμοιαζαν με υπερφίαλα κύματα της φαντασίας, για κάποιους άλλους ήταν απλά το αποτέλεσμα μιας πορείας που είχε ως διακριτό στοιχείο την ποιότητα αυτού του ρόστερ. Όλα τα παιδιά συνέθεταν την αγωνιστική εικόνα ενός συγκροτήματος που είχε την δέουσα σοβαρότητα αλλά και την όρεξη να διασκεδάσει το ποδόσφαιρο προσφέροντας θέαμα.
Έτσι, ο Αλέξιοι (Μαγιάφας και Δελήμπασης), ο Γιάννης (Γιαννόπουλος), ο Αντρέας (Δημήτρη), ο Βαγγέλης (Ξενοκαλάκης), ο Γιώργος (Κλάδος) και τα άλλα παιδιά, κατάφεραν να μην τους προλάβει… ούτε ο Κορονοϊος, όταν εκείνος έδωσε τέλος σε κάθε αθλητική δραστηριότητα της φετινής περιόδου.
Είχαν προλάβει να πετύχουν το απόλυτο στις νίκες (17) στους ισάριθμους επίσημους αγώνες τους οποίους έδωσαν για το πρωτάθλημα, ξεφεύγοντας 12 βαθμούς (51 έναντι 39) από τον 2ο στην κατάταξη Φοίνικα Σελλίων. Είχαν επίσης την πιο παραγωγική επιθετική γραμμή (64 τέρματα), την πιο σφριγηλή αμυντική διάταξη (μόλις 12 τέρματα) αλλά και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Γιάννη Γιαννόπουλο που έφτασε τα 22 τέρματα, έχοντας παράλληλα και 17 ασίστ.
Είναι πάντως καταπληκτικό το γεγονός ότι οι «οράνιε» των 2 πρωταθλημάτων Α’ ΕΠΣΡ (1995 – 2004), των ισάριθμων στην Β’ (1987 – 2020), του 1 Κυπέλλου Ερασιτεχνών (1996) και των 2 Super Cup Ρεθύμνου (1995 – 2004), κατάφεραν να δεχτούν τα 10 από τα συνολικά 12 γκολ σε μόλις 3 αγώνες, που ήταν από τους πιο «χορταστικούς» και συναρπαστικούς της φετινής περιόδου (Λίβας – Δόξα 3-4, Κεραυνός – Δόξα 3-5 και Αρκάδι Αγγελιανών – Δόξα 4-6).
Πολλαπλή ικανοποίηση για το πρωτάθλημα…
Πάντως πολλαπλή θα πρέπει να θεωρείται η ικανοποίηση των ανθρώπων της Δόξας Πλατανέ από την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, καθώς επετεύχθη με εντυπωσιακό τρόπο, στην πρώτη χρονιά επιστροφής της στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι του Ρεθύμνου και μάλιστα σε μια σεζόν από τις καλύτερες και πιο ανταγωνιστικές στην Β’ ΕΠΣΡ. Τώρα πλέον οι «πορτοκαλί» ετοιμάζονται για μια εξίσου δυναμική επιστροφή και στα «σαλόνια» του λαοφιλούς αθλήματος στο… «παντέρμο».
Τα 17 «τρίποντα» που οδήγησαν στην «στέψη»
1η… αγωνιστική …14η
2-0… Δόξα Πλατανέ – Αγία Γαλήνη …3-0
2η… αγωνιστική …15η
0-3… Αναγέννηση ΜΠΣΡ – Δόξα Πλατανέ …1-3
3η… αγωνιστική …16η
1-0… Δόξα Πλατανέ – Αρκάδι Αγγελιανών …6-4
4η… αγωνιστική …17η
3-4… Λίβας – Δόξα Πλατανέ …0-2
5η αγωνιστική 18η
0-4… Απόλλωνας – Δόξα Πλατανέ …0-10
6η… αγωνιστική …19η
3-0… Δόξα Πλατανέ – Φλόγα Ρουστίκων –
7η… αγωνιστική …20η
3-5… Κεραυνός – Δόξα Πλατανέ –
8η αγωνιστική …21η
2-0… Δόξα Πλατανέ – Παναρκαδικός –
9η… αγωνιστική …22η
Ρεπό
10η… αγωνιστική …23η
3-0… Δόξα Πλατανέ – Μέλαμπες …-
11η… αγωνιστική …24η
2-1… Δόξα Πλατανέ – Φοίνικας Σελλίων …-
12η… αγωνιστική …25η
0-2… Γεράκια Γερανίου Φωκά – Δόξα Πλατανέ …-
13η… αγωνιστική …26η
9-0… Δόξα Πλατανέ – Κάλυβος …-
Οι 31 πρωταθλητές των «οράνιε»
Τερματοφύλακες: Γιώργος Κλάδος, Κυριάκος Μιχελουδάκης, Μάρκος Κλάδος.
Αμυντικοί: Βαγγέλης Ξενοκαλάκης, Γιώργος Κλάδος, Κώστας Ασουμανάκης, Λευτέρης Κατσαμάς, Βαγγέλης Καλαϊτζιδάκης, Σήφης Χαλεπλής, Θάνος Πρωτογεράκης, Νίκος Λάριος, Γιώργος Πελαντάκης, Γιώργος Γιάννης, Παναγιώτης Αρβανίτης, Αλέξης Δελήμπασης, Μανώλης Δρουλιδάκης.
Μέσοι: Γιάννης Αρχοντάκης, Νίκος Παπαδάκης, Γιώργος Τριχάκης, Θεοχάρης Θωμάκος, Αλέξης Μαγιάφας, Νίκος Μπερνιδάκης, Δημήτρης Μανωλακάκης, Ανδρέας Κωστόπουλος, Μάνος Κατσαμάς.
Επιθετικoί: Κώστας Τσαλόλης, Σώστης Μούστος, Γιάννης Γιαννόπουλος, Αντρέας Δημήτρη, Δημήτρης Νικολιδάκης, Βασίλης Δαμανάκης.
Τα πρώτα «κανόνια» και οι «ασίστμεν»
Ονοματεπώνυμο Τέρματα Ασίστ
Γιάννης Γιαννόπουλος …….22 ………17
Αλέξης Μαγιάφας …………….8 ………..6
Αντρέας Δημήτρη …………….6 ……….14
Δημήτρης Μανωλακάκης ….7 ………..8
Αλέξης Δελήμπασης ………….5 ,,,,,,,,,,,,-