Η εικόνα του Ρέθυμνο Cretan Kings δεν είναι για να μπορεί κάποιος να βγάλει βάσιμα πολλά συμπεράσματα όσον αφορά τα πρόσωπα, ωστόσο, τα τρία φιλικά παιγνίδια μέσα στην περασμένη εβδομάδα (Κολοσσός, Βενέτσια και Τρεβίζο) προσέδωσαν ένα σαφές δείγμα για τη δουλειά που θα πρέπει να γίνει εφεξής σε επίπεδο συνόλου.
Η παρουσία του ρεθεμνιώτικου συλλόγου στο 10ο διεθνές τουρνουά «City of Caorle», σαφώς και τον ανέβασε σε κύρος σχεδόν με τη συμπλήρωση 30 χρόνων ζωής στα μπασκετικά δρώμενα.
Στο κομμάτι της μπακσετικής πολιτικής άλλωστε, οι Ρεθύμνιοι δείχνουν να τα πηγαίνουν εξαιρετικά όλα αυτά τα τελευταία χρόνια.
Το αγωνιστικό έχει τα φυσιολογικά σκαμπανεβάσματά του. Και μπορεί η οικοδέσποινα Βενέτσια να έχει ανεβάσει κατά πολύ το όνομά της στο ιταλικό πρωτάθλημα, όμως η Ζαλγκίρις είναι αυτή που δέσποζε σαν σύλλογος αλλά και σαν ομάδα εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Κάτι πολύ φυσιολογικό άλλωστε με δεδομένες τις συναπτές παρουσίες της σε επίπεδο Ευρωλίγκας.
Τα θετικά και τα αρνητικά
Μ’ αυτό το σκέλος άλλωστε, το αγωνιστικό, θα ασχοληθούμε παρακάτω, καθώς το Ρέθυμνο γνώρισε δύο ήττες από δυο ιταλικές ομάδες.
Η πρώτη ήρθε από την πολύ ποιοτική Βενέτσια με 80-66 και η δεύτερη από την Τρεβίζο με 71-81.
Κι όμως, υπήρξαν πολύ καλά διαστήματα με συστήματα που βγήκαν αλλά και με άμυνες που έδωσαν τόνο στο α’ ματς απέναντι στη Βενέτσια του Μπράμος και παρ’ ολίγον του Ιάν Βουγιούκα (δεν προχώρησε τελικά η μεταγραφή του).
Το Ρεθύμνο είχε ένα αρκετά καλό ξεκίνημα με 16-9 στο α’ δεκάλεπτο. Καλή αντίδραση είχαν οι Ρεθεμνιώτες και στα μέσα του δ’ δεκαλέπτου όταν βρίσκονταν πίσω με 12π. (59-47) και μείωσαν στους τρεις (62-59).
Από τους «κεραμιδί» ξεχώρισαν οι Τάλτον και Φιτζπάτρικ, ενώ στο σκοράρισμα βοήθησαν και οι Άρνολντ και Χριστοδούλου.
Στο δεύτερο με την Τρεβίζο, η απόδοση ήταν εξίσου καλή, όμως έπαιξε μεγάλο ρόλο η κούραση.