Στη διάρκεια της εκδήλωσης με ομιλητές τον βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό και τον δημοσιογράφο Γ. Κυρίτση τονίστηκε το αδιέξοδο στο οποίο έχει φτάσει η κοινωνία λόγω των οικονομικών μέτρων και την κατάρρευση, όπως υποστήριξαν, του κοινωνικού κράτους που προέρχεται όπως τόνισαν, από την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, προτείνοντας ταυτόχρονα την ανατροπή.
Ειδικότερα, ο ρεθεμνιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, με αφορμή και τη συζήτηση στη βουλή για τον προϋπολογισμό επεσήμανε πως υπάρχουν δύο διαφορετικοί δρόμοι για την ελληνική κοινωνία, ο δρόμος του μνημονίου και ο δρόμος της αμφισβήτησής του. «Χρειάζεται να τεθεί το τραπεζικό σύστημα, το οποίο έχει ανακεφαλαιοποιήθει με πολλά δισ., υπό δημόσιο έλεγχο για να υπάρχει μια πραγματική στήριξη της οικονομίας και όχι να ασκείται πίεση στα νοικοκυριά και στις μικρές επιχειρήσεις που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και χρειάζεται και μια γενικότερη ανασυγκρότηση και του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, των θεσμών και του πολιτικού συστήματος και γενικότερα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτό το τέλμα. Αυτό το δρόμο προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι χρειάζεται μια γενική συστράτευση. Εμείς με κάθε ευκαιρία θα αγωνιστούμε, θα ασκούμε ισχυρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική, θα εκφράζουμε τις κυβερνητικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα δοθεί η δυνατότητα στο λαό να επιλέξει. Πιστεύουμε ότι η επιλογή του θα είναι απομάκρυνσης από τη μνημονιακή γραμμή και επιλογή μιας άλλης προοπτικής για τη χώρα», υποστήριξε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του.
Ο Γιώργος Κυριτσης δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο μιντιακό φαινόμενο στην Ελλάδα εξαπολύοντας νέα επίθεση στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να καταλάβει κανείς πως δουλεύει το πράγμα στην Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει σαν ερμηνευτικό σχήμα το τρίγωνο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έχει στις τρείς κορυφές του τις τράπεζες, τα κανάλια τα οποία συνδέονται και με εργολάβους και την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις τράπεζες, οι οποίες χρηματοδοτούν τα κανάλια για να στηρίζουν την κυβέρνηση. Από όποια κορυφή και να το πάρεις αυτό το τρίγωνο καταλήγεις στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα. Συνεπώς η ανάλυση του μιντιακού φαινομένου στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει μόνο με τα μίντια αυτά κάθε αυτά, αλλά έχει να κάνει με το πώς οργανώνεται η δημόσια ζωή και η πραγματική εξουσία στη χώρα. Και στα τρία πράγματα που σας περιέγραψα υπάρχει συμμετοχή του δημοσίου. Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θα τοποθετήσει νέες διοικήσεις στις δημόσιες τράπεζες ώστε να δουλεύουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Γίνεται πολύ πιο ξεκάθαρο με την έννοια του ότι πλέον δεν τηρούνται τα προσχήματα».