Συνεχίζονται σήμερα στο Ρέθυμνο οι εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της νεολαίας για την ελιά και το ελαιόλαδο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου δημοτικού σχολείου στις 9:30 το πρωί.
Οι εκδηλώσεις αποτελούν μέρος του προγράμματος «Ευαισθητοποίηση νεολαίας για τη γευστική, υγιεινή και πολιτιστική άξια της ελιάς και του ελαιολάδου» (SUB-IOC-PRO-11/15) που υλοποιείται από τον ΣΕΔΗΚ σε συνεργασία με το διεθνές συμβούλιο ελαιολάδου και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Προεδρείο: Πρόεδρος ΣΕΔΗΚ-Δήμαρχος-Διευθυντές και σύμβουλοι πρωτοβάθμιας
09:30 Προσέλευση γονέων και παιδιών των σχολείων. Εγγραφές
Προβολή ντοκιμαντέρ ΣΕΔΗΚ: «Ο πολιτισμός της ελιάς στην Κρήτη»
10:30 Χαιρετισμοί:
10:45 Στόχοι και δράσεις προγράμματος ευαισθητοποίησης της νεολαίας για την ελιά και το λάδι.
Δρ. Νίκος Μιχελάκης- Επιστ. Σύμβουλος ΣΕΔΗΚ.
11:00 «Μυλωνάδες Και Μαζώχτρες»
Μαθητές Α’ Τάξης 16ου δημ. Σχολείου
Επιμέλεια-Παρουσίαση: Δέσποινα Μαυράκη
11:15 «Το Ταξίδι Της Ελιάς»
Μαθητές 10ου Νηπιαγωγείου
Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ιουλία Ανυφαντάκη, Στέλλα Φουντούκη
11:30 «Ελιά, το ευλογημένο δεντράκι»
Μαθητές Α’ τάξης 7ου Δημ. Σχολείου
Επιμέλεια-Παρουσίαση Στέλλα Ανδρεδάκη, Δέσποινα Περιστέρη
11:45 Απονομή Βραβείων στα Σχολεία και τους Εκπαιδευτικούς
12:15 Μόνο για Παιδιά:
Γευσιγνωσία εδεσμάτων ελαιολάδου.
12:15 Μόνο για γονείς:
Ελαιόλαδο και σπορέλαια: Θετικές και αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και η καταλληλότητα τους στο τηγάνισμα
Χάρης Χαρωνίτης, Διατροφολόγος
12:30 Συζήτηση-Συμπεράσματα
12:45 Επίσκεψη εκθέσεων και γευσιγνωσίας
13:00 Λήξη.