Στην συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του HELLASCERT (φορέας πιστοποίησης προϊόντων) Μανόλης Δελληγιαννάκης και Κώστας Διαμαντόπουλος αντίστοιχα, το μέλος Σάββας Πελτέκης, ο αντιπρόεδρος της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης» και πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ/Κρήτης Αλέκος Στεφανάκης.
Όπως αναφέρθηκε στην σύσκεψη από την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου, η Περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη κατοχυρώσει το σήμα ποιότητας «Κρήτη» στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ πολλές εταιρείες του αγροτοδιατροφικού τομέα του νησιού μας έχουν «αγκαλιάσει» την προσπάθεια αυτή για να πιστοποιήσουν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα που παράγουν, με στόχο να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικά στην εσωτερική και διεθνή αγορά.
Άλλωστε -όπως τονίστηκε- τα τελευταία χρόνια τόσο στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και εκτός οι καταναλωτές ζητούν και αγοράζουν μόνο ποιοτικά, πιστοποιημένα, προϊόντα, και μάλιστα με ονομασία προέλευσης.
Με την απόκτηση του Σήματος «Κρήτη» τα τοπικά προϊόντα αποκτούν ταυτότητα για την αναγνώριση της ποιότητας και της μοναδικότητάς τους, ώστε να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά τους στις αγορές. Επιπρόσθετα με την ενδυνάμωση των προωθητικών ενεργειών-δράσεων της Περιφέρειας -στο εξωτερικό και στο εσωτερικό- για το Brand Name «Κρήτη», τα ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα, αποκτούν το «διαβατήριο» εισόδου σε νέες αγορές.
Η κ. Βρέντζου ανέφερε παράλληλα ότι με την απόκτηση από τις επιχειρήσεις του πιστοποιητικού ποιότητας «Κρήτη», τα οφέλη για την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων τους σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι πολλαπλασιαστικά, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης, για τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό.