Οι 14 μικροί μαθητές και μαθήτριες με επικεφαλής την εκπαιδευτικό τους, Αϊνατζή Κωνσταντινιά, κατά το πρώτο μέρος της επίσκεψής τους, ξεναγήθηκαν στη μεγάλη αίθουσα του κτιρίου, έμαθαν για την ιστορικότητά του -μακροβιότερη των 400 χρόνων- και ενημερώθηκαν για τα έργα τέχνης του Μανώλη Κουνδουράκη, που εκτίθενται στους χώρους του, αλλά και τις πολλαπλές δραστηριότητες του Κέντρου. Λίγο αργότερα μπόρεσαν να απολαύσουν από την ταράτσα τη θέα της πόλης μας και η κυρία Αϊνατζή είχε την ευκαιρία να τους δείξει τις ιστορικές εκκλησιές και τα μνημεία μας από ψηλά.
Το δεύτερο μέρος της επίσκεψης είχε…δουλειά. Στο Βυζαντινό εργαστήρι που βρίσκεται στον ημιόροφο του κτιρίου ο Μανώλης Κουνδουράκης μύησε τους μικρούς μαθητές στα βασικά μυστικά της φιλοτέχνησης μιας Βυζαντινής εικόνας, φυσικά στη δική τους παιδική γλώσσα.
Ακολούθησε ενθουσιασμός, όταν το κάθε παιδί με τη σειρά του και το πινέλο στο χέρι, είχε τη δυνατότητα να ζωγραφίσει ένα κομμάτι της εικόνας.
Η επίσκεψη έκλεισε, με την προσφορά αναψυκτικών στους μικρούς φίλους του κέντρου και τη φωτογράφιση των παιδιών από τη δασκάλα τους, σε διάφορα σημεία του κτιρίου.
Εις το επανιδείν παιδιά.
Μαθηματικά και μουσική
Το Σπουδαστήριο Θεωρητικών Μαθηματικών (ΣΘΜ) του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης σας προσκαλεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου...