Επίσκεψη σε παραγωγικές επιχειρήσεις του Ρεθύμνου πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης.
Ειδικότερα επισκέφθηκε την Γαλακτοκομική Αμαρίου Α.Ε., όπου ενημερώθηκε για την δυναμική ανοδική πορεία της και τα καινοτόμα γαλακτοκομικά προϊόντα της. Η ενημέρωση έγινε από τον διευθυντή κ. Δημήτρη Δάρα, ενώ παράλληλα ο κ. Παπαδεράκης επισκέφθηκε και την εταιρία αποσταγματοποίησης 35n-Cretan Destilery όπου ενημερώθηκε από τον κ. Ηλία Μελλισουργό για τις προδιαγραφές σε όλα τα στάδια παραγωγής που διασφαλίζουν την παραγωγή προϊόντων τσικουδιάς υψηλής ποιότητας και διακεκριμένων χαρακτηριστικών και γεύσεων.
Ο κ. Παπαδεράκης τόνισε και στις δύο συναντήσεις ότι η έμφαση στη καινοτομία στην παραγωγή και η ανάπτυξη νέων προϊόντων υψηλών προδιαγραφών είναι η μοναδική οδός για την ισχυροποίηση της θέσης των κρητικών προϊόντων στη διεθνή και ντόπια αγορά όπως και στο τουρισμό. «Αυτή είναι και η στρατηγική που διασφαλίζει στα προϊόντα ικανοποιητικές τιμές αντάξιες της ποιότητας και μεγαλύτερο όφελος για τους παραγωγούς μας. Σε αυτή τη κατεύθυνση εργάζεται και η Περιφέρεια Κρήτης μέσα από το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και στο υπό ανάπτυξη Κέντρο Ικανότητας Αγροδιατροφής ώστε η παραπάνω στρατηγική να εξελιχθεί ως η επικρατούσα των κρητικών επιχειρήσεων του κλάδου της αγροδιατροφής» σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου.