Β’
Την παγκοσμιότητα της Ελλάδας σε όλα τα θέματα και τομείς εξετάζαμε από το Α’ μέρος και συνεχίζουμε:
Όλες (ΟΛΕΣ) οι φιλοσοφικές σχολές ήταν Ελληνικές προ και μετά Χριστόν (Αλεξάνδρεια). Οι πρώτες μετά Χριστόν ιδρύονται στο Ελληνικό Βυζάντιο. Οι επόμενες εμφανίζονται στην Ευρώπη (σαν υποτυπώδη Πανεπιστήμια μιας ειδικότητας) το δεύτερο ήμισυ του 4ου αι. μία χιλιετία μετά τις αρχαιοελληνικές.
Τις αρχικές πλήρεις θεωρίες εξελίξεως των ειδών παρέδωσαν Αναξαγόρας -Εμπεδοκλής. ΟΧΙ ο Δαρβίνος.
Ο Αριστοτέλης θεμελίωσε (ορισμένες προωθήθηκαν επί αιώνες μόνον εξ΄αυτού) 52 επιστήμες.
Τη Διαλεκτική, ο Ηράκλειτος. Ο Μαρξ (κατ’ ομολογίαν του) ήταν ένας άριστος μελετητής και θαυμαστής της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας.
Την Ιατρική θεμελίωσαν οι Ασκληπιός- Ιπποκράτης -Γαληνός.
Αυτά τα ολίγα με δεδομένο ότι μέχρι τις μέρες μας διασώθηκαν περί το 3% όσων εγράφησαν και έλαμψαν στο βάθος αιώνων απ’ όταν υπήρξε γραφή (Ελλήνων φυσικά δημιούργημα και όχι των Κινέζων ή των Φοινίκων που δεν διαθέτουν ίδιας εποχής ούτε ένα επιστημονικό – φιλοσοφικό κλπ κείμενο έστω 10 σειρών. ΟΥΤΕ ΕΝΑ. Δέκα σειρές έναντι χιλιάδων επί χιλιάδων τόμων, από φυτολογία μέχρι αστρονομία). Ποια γραμματεία υφίσταται σε Βόρεια – Νότια Αμερική ώστε να συμπεριλαμβάνονται Αζτέκοι – Μάγιας – Ίνκας, Αφρική με την εξαίρετη πολιτισμικά Αίγυπτο, Αυστραλία, Ευρώπη, Ασία με τους πάμπολλους λαούς, πολιτισμούς, εθνότητες και απέραντες εκτάσεις; Ενός οποιουδήποτε, οποτεδήποτε, οπουδήποτε ακόμη λαού; Τίποτα. Μόνον Έλληνες πάντα και παντού.
Πού, πότε και για ποιούς ίσχυσαν, εγράφησαν, διδάχθηκαν, εκπορεύθηκαν παρόμοια ή έστω κατά πολύ υποδεέστερα, μέχρι 1000 έτη μεταγενέστερα; Στα φιόρδ της Νορβηγίας, στο «θείον» Νεπάλ των Ιμαλαΐων, στις Άλπεις, στη Σιβηρία, στην άμμο της Σαχάρας, στους ημίγυμνους ιθαγενείς της Αυστραλίας, στα ιγκλού των Εσκιμώων, στους ανθρωποφάγους Ευρωπαίους που συνάντησε (μετά Χριστόν!) ο… Ιούλιος Καίσαρ, στα νησιά του Ειρηνικού όπου ουδείς γνώριζε άλλο νησί, όμως, δήθεν «επικοινωνούσαν» με πιρόγες δύο ατόμων, χωρίς πανί και για κουπί κάποιο κλαδί, πιρόγες που δεν χωρούν ούτε το νερό της απόστασης και ασφαλώς δεν διαπλέουν ωκεανό, δεν απομακρύνονται πέραν μιλίου μετ’ επιστροφής; Ονομάστηκαν άλλωστε Ελληνικότατα Πολυνησία, Φιλιππίνες, Μικρονησία κλπ. Ποιος διέσχισε, κατέκτησε, εγκαταστάθηκε, έγραψε, δίδαξε, εφηύρε, ποιος όπου γης πορεύθηκε οργανωμένα (κι όχι βεβαίως μεμονωμένα ωσάν πχ τον Ελληνικής καταγωγής και ονόματος διεθνή τυχοδιώκτη Μάρκο Πόλο) έστω κοντά, πλην των χιλιετίας μετά Χριστόν Μογγόλων και Βίκινγκς που άλλαξαν ήπειρο;
– Ο Ίναχος γιος του Ωκεανού. Από την Πελοπόνησο σε 3 ηπείρους. Κωδικός ΙΝ
– Ο Πελασγός (Πελασγοί) κωδικός ΠΕΛ, γιος του Δία, βασιλεύς του Άργους, αυτός και οι γιοι του στα πέρατα του άγνωστου τότε κόσμου. Μέχρι Αρκτική – Ανταρκτική (εκ του αρκ – άρκτος -οι αρκούδες). Ποιοι «πελαργοί» και πράσινα άλογα; Υπαρκτό πρόσωπο αυτός και οι απόγονοι, ιστορικά βασιλεύς του Άργους, μυθολογικά γιος του Δία με τα αμέτρητα συνημμένα που συνεπάγονται αυτά τα γεγονότα και ιδιότητες.
– Οι Αχαιοί του Αχαιού, εγγονός του Έλληνα, του γιου του Δευκαλίωνα (κατά συλλαβή «ο λευκός που έρχεται (ελαύνει) εκ της λάσπης (ιλύς) – βροχής». Κωδικός ΑΧ= ο ποταμός. Αχιλλεύς, Αχελώος, Αχέρων.
– Δαναοί. Κωδικός ΔΑΝ. Το νερό. Δα(ου)ναβης. Ιορδάνης (σε Κρήτη – Παλαιστίνη). Δαναΐς (η Ταναΐς). Ηριδανός. Ροδανός. Δ(α)νείπερος ως σήμερα. Δαναός. Κρης. Γιος της Ηλέκτρας της Κρήτης, εγγονός του ‘Ατλαντα. «Φοβού τους Δαναούς» οι Τρώες.
– ΑΤΛ κωδικός. Ατλαντικός – Άτλαντες. Το νερό επίσης.
– ΜΙΝ κωδικός. Μίνωες στην Κρήτη, Μινύες στην κυρίως Ελλάδα, Μένες ο πρώτος και μεγαλύτερης δυναστείας Φαραώ (Ελληνική λέξη φως + ροή) στην Αίγυπτο.
– Η Βρεττανία του Βρούτου, εγγονός του Αινεία (Έλληνες φυσικά), γιος του Έλληνα Δάρδανου (Δαρδανέλλια), γιος του Δία. Αινώ = υμνώ. Ο Βρούτος λοιπόν του Αινεία και της Κρέουσας, κόρη του Πρίαμου της Τροίας, ιδρύει την Βρεττανία.
– Και Αλβιών (η γηραιά). Γιος του Ποσειδώνα, αποστάτησε και δεν παραδίδει την Ελληνική νήσο της Βρεττάνης. Από τον Ποσειδώνα διατάσσεται ο Ηρακλής που μεταβαίνει και σκοτώνει τον Αλβιώνα.
– Και Αγγλία. Αγγλύς. Λόγω σχήματος. Ελληνική η λέξη.
– Στην Βρεττανία -Αλβιώνα -Αγγλία πρωτεύουσα το Λονδίνο. «Νέα Τροία» την ονόμασαν. Τρι νοβάντουμ Λατινικά. Τροία νόβα, Λονδίνιουμ, Λαντ Αινεία, η γη του Αινεία, κατέληξε.
– Η Κορνουάλη, το κέρας Αιόλου λόγω των ανέμων εκεί. Cornus aeolis – cornallis -Cornuall.
– Τάμεσις, ο Θύαμις, ποταμός στην Ήπειρο.
Από τον Μαρξ έως τον Νίτσε να μην επικαλεστούμε ουδένα, παρά μόνον τον Ιησού Χριστό: «νυν ελλήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα (εκ του τίκτω= γεννώ) οικειούμενον επιστήμην». Χειρόγραφο του 265 μετά Χριστόν του επισκόπου Καισαρείας Ευσεβίου του Παμφίλου, επικυρωμένο το 1974 από επιτροπή της ΟΥΝΕΣΚΟ και ευρισκόμενο στο Βατικανό. Αλλά σιωπούν οι πατέρες της Χριστιανοσύνης ενθάδε – ένθεν – εκείθεν. Δεκτόν μόνον το τμήμα έως την πρώτη τελεία της φράσης (και όχι πάντα).
* Ο Νικόλαος Ξυπολυτάς είναι χειρουργός, πρώην διοικητής Γ.Ν.Ρ., υπεύθυνος τομέα υγείας Ν.Δ-ΝΟΔΕ Ρεθύμνου