Μαθητές, γονείς και καθηγητές ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια σειρά από εκδηλώσεις και δρώμενα, με σκοπό να ενισχύσουν το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου είχαν αναλάβει τη διοργάνωση του παζαριού, στο οποίο πωλούσαν αντικείμενα, τα οποία δεν χρειαζόντουσαν πια, χειροποίητα γλυκίσματα ή χειροποίητα στολίδια και ημερολόγια. Με εμφανή τον ενθουσιασμό της η Μαρίτα από τον όμιλο Γαλλοφωνίας περιέγραψε το όλο εγχείρημα: «Έχουμε φτιάξει διάφορα Γαλλικά γλυκά, τα οποία προσπαθούμε να τα πουλήσουμε, γιατί τα χρήματα θα πάνε στο Κοινωνικό Ιατρείο. Εγώ έχω κάνει ένα μιλφέιγ».
Μεταχειρισμένα αντικείμενα περιελάμβανε το παζάρι που είχε στηθεί στην αίθουσα Γ3 με τη Φωτεινή, μαθήτρια της τάξης να αναφέρει: «Πουλάμε σε πολύ χαμηλή τιμή διάφορα πράγματα που είχε ο καθένας σπίτι του και δεν τα χρειάζεται. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αρκετά φτηνά για να μπορούν όλοι να αγοράσουν. Τα χρήματα θα πάνε στο Κοινωνικό Ιατρείο, για να αγοράσουν υλικά και φάρμακα. Έχουμε μάθει ότι πηγαίνει πολύς κόσμος και πολλά παιδιά εκεί, γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε γιατρό ή να πάρουν φάρμακα και εμβόλια». Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι από το σύνολο των εκδηλώσεων συγκεντρώθηκε το ποσό τον 1.000 ευρώ για τις ανάγκες του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εκτός από το παζάρι οι μαθητές συγκέντρωσαν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, καθώς και ρούχα για τον Ερυθρό Σταυρό.
Πέρα από το παζάρι διοργανώθηκε τουρνουά σκάκι, διαγωνισμός χορού και τραγουδιού, στον οποίο ανακηρύχτηκε νικήτρια η μαθήτρια Στ. Γκριγκόρα, καθώς και διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής, όπου νικήτρια ήταν η μαθήτρια Ε. Αναστασιάδη. Οι επισκέπτες με μικρά παιδιά είχαν τη δυνατότητα να τα εμπιστευτούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, όπου υπεύθυνοι καθηγητές και μαθητές είχαν αναλάβει τη δημιουργική τους απασχόληση. Επίσης υπήρχε ελεύθερη πρόσβαση στα εργαστήρια Πληροφορικής για την «Ώρα του Κώδικα», όπου γονείς και παιδιά είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τα πρώτα βήματα στη δημιουργία προγραμμάτων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα αγόρια του σχολείου ανέλαβαν τη διοργάνωση υπαίθριας ψησταριάς.
Στη σημασία που έχουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις ώστε τα παιδία να μάθουν τη σημασία του να προσφέρουν στάθηκαν οι γονείς και οι καθηγητές των μαθητών. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κώστας Πολυχρονάκης τόνισε: «Δυστυχώς οι ανάγκες τις εποχής μας είναι τεράστιες. Όλοι πρέπει να βάζουμε το λιθαράκι μας για να βοηθήσουμε τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Και για τα παιδιά μας είναι πολύ σημαντικό να τα μάθουμε να βοηθούν και να τα διδάξουμε την φιλανθρωπία». Με τον διευθυντή του σχολείου Γιάννη Μαρκαντέ να συμπληρώνει: «Στις δύσκολες εποχές είναι εκεί που χρειάζεται η αλληλεγγύη όλων και τα παιδιά με το να κάνουν τέτοιες εκδηλώσεις αντιλαμβάνονται ποιες είναι οι ανάγκες των συνανθρώπων μας και να τους βοηθάνε με τον καλύτερο τρόπο».