Μεταξύ αυτών ήταν ο Riccardo Scarpellini, διευθυντής εταιρίας προώθησης υψηλής ποιότητας ελαιολάδου αλλά και τροφίμων σε όλο τον κόσμο, ο David Newman, διευθυντής του Lucini Olive oil, μεγάλου brand name της Αμερικής, και ο Johnny Madge γευσιγνώστης του Slow Food Association της Ιταλίας.
Ο διευθυντής του ινστιτούτου Δρ. Κων. Χαρτζουλάκης τους ενημέρωσε για τις υποδομές και τα προγράμματα του ινστιτούτου για την ελιά και το ελαιόλαδο, αναφέρθηκε στη συμβολή του στην βελτίωση της ποιότητας του κρητικού ελαιολάδου και τόνισε ότι η πιστοποιημένη παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου αποτελεί μονόδρομο για την εξασφάλιση υψηλών τιμών για τους παραγωγούς, δεδομένου ότι υπάρχουν οι άριστες εδαφοκλιματικές συνθήκες και οι ποικιλίες.
Η Δρ. Ευαγγελία Στεφανουδάκη αναφέρθηκε στις βελτιώσεις που έχουν γίνει στη διαδικασία εξαγωγής του ελαιολάδου που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα (ποιότητα καρπού, χρόνος μάλαξης, θερμοκρασίες, κλπ.) και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του (φυσικοχημικά και οργανοληπτικά) και τόνισε ότι αυτά είναι πολύ ευπαθή και πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα, ώστε να διατηρηθούν αναλλοίωτα σε όλη την διαδρομή από την συγκομιδή του ελαιοκάρπου ως και την κατανάλωση του ελαιολάδου.
Από τη πλευρά τους τόνισαν ότι η παγκόσμια αγορά είναι ελλειμματική σε υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο και ότι το Κρητικό ελαιόλαδο έχει διακριθεί αλλά μπορεί να έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις, αρκεί να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην διαδικασία παραγωγής του, στο χρόνο συγκομιδής και στην διαδικασία εξαγωγής. Και κατέληξαν ότι τόσο οι τοπικοί φορείς όσο και οι παραγωγοί θα πρέπει να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία και τις υποδομές του ινστιτούτου για να επιτευχθεί ο στόχος.
Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ ενέκριναν για επείγουσα χρήση το χάπι της Pfizer
Η ρυθμιστική αρχή υγείας των ΗΠΑ ενέκρινε για επείγουσα χρήση το χάπι της Pfizer για την Covid. Όπως μεταδίδει το...