Αυτές οι μέρες είναι αφιερωμένες στην κολύμβηση και στις προσπάθειες των παιδιών να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα όριά τους (ήδη συμμετέχουν στο πανελλήνιο Παίδων-κορασίδων, Εφήβων-Νεανίδων της Θεσσαλονίκης). Στις αναπτυξιακές ηλικίες βέβαια (παμπαίδων-παγκορασίδων) φαίνεται πως κάτι τέτοιο αποτελεί καθημερινότητα.
Γιατί μπορεί στα διασυλλογικά πρωταθλήματα ή αυτά της Νοτίου Ελλάδας να μιλάμε για σημαντικές επιδόσεις όμως όταν οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες είναι έτοιμοι να πέσουν στην πισίνα δίπλα στους καλύτερους μιας χώρας, εκεί πραγματικά είναι η μεγάλη κόντρα, εκεί είναι ο πραγματικός καθρέφτης για το πόσο σημαντικές επιτυχίες ήταν αυτές του πρόσφατου παρελθόντος.
«Σημαντικές μέχρι τις επόμενες» θα υποστηρίζαμε εμείς δανειζόμενοι μια έκφραση ενός τεράστιου αθλητή από το μπάσκετ, του Νίκου Γκάλη. Έτσι όμως συμβαίνει σε κάθε άθλημα πόσο μάλλον στην κολύμβηση.
Τα παιδιά του ΝΟΡ που έφεραν μετάλλια δεν προβάλλονται γιατί απλά το έπραξαν, αλλά γιατί κατορθώνουν τα τελευταία δύο χρόνια να ξεχωρίζουν σχεδόν σε κάθε κολυμβητική εκδήλωση με μαθηματική ακρίβεια.
Και σημειωτέον, μέσα από τα παρακάτω ονόματα δεν θα πρέπει να λησμονούμε τον Πολάκη που κατέκτησε 2 χάλκινα (50μ. πρόσθιο, μεικτή 4Χ100) και τον Ομαλιανάκη που έλαβε 1 ασημένιο (μεικτή ομάδα 4Χ100).
Ας δούμε τι υποστήριξαν μέσα από την προτελευταία τους προσπάθεια στον Βόλο:
Ντρίνιτς 1 χρυσό (50μ. ελεύθερο) 1 χάλκινο (100μ. ελεύθερο)
Η Θεοδώρα Ντρίνιτς ξεχωρίζει απ’ όλες τις κολυμβήτριες στο ελεύθερο που είναι το δυνατό της αγώνισμα τόσο στα 50μ. όσο και στα 200μ.: «Για όλους μας και όχι μόνο για μένα, ήταν μία εξαιρετική εμπειρία το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ήμασταν όλοι μαζί και το διασκεδάσαμε. Όσον αφορά στις δικές μου επιδόσεις δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Πάντα θεωρώ πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είμαι ευχαριστημένη για το «50άρι» (ελεύθερο).
Στα υπόλοιπα επηρεάστηκα. Του χρόνου επειδή είναι διπλή κατηγορία και σαφώς πιο δύσκολα, στόχος μου είναι η 8άδα.
Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου και με υποστηρίζουν σε όλες μου τις προσπάθειες».
Μιράλμπα 3 ασημένια (4Χ100 ελ., 200μ. ελ., 4Χ100, mix 400μ. ελ.) 2 χάλκινα (100μ. ελ., mix 4Χ100)
Η Σούλα Μιράλμπα είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη δύναμη, μια 13χρονη κολυμβήτρια που έχει προλάβει να αγωνιστεί και σε διεθνείς αγώνες. Κι όμως, αυτή η φορά, σε αγώνα πανελληνίου ήταν η πρώτη της συμμετοχή: «Σαν πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία για μας που συμμετείχαμε για πρώτη χρονιά.
Υπήρχαν ωραίες στιγμές στο κολυμβητήριο και με τα παιδιά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και από τους χρόνους και τις επιδόσεις που είχα. Αυτό το οφείλω στους συναθλητές μου που με υποστήριζαν και στον προπονητή μου που με βοήθησε για να τα καταφέρω».
Κωστάκης 1 ασημένιο (mix 4χ100) 1 χάλκινο (mix 4X100)
Ο Παναγιώτης Κωστάκης ήταν ένας κολυμβητής βαρόμετρο στην μεικτή ομάδα αγοριών και κοριτσιών στα 4Χ100. Ο ίδιος συνέβαλε ουσιαστικά -όπως και τα άλλα παιδιά φυσικά- για να έρθει ένα ασημένιο και ένα χάλκινο. «Ήταν μία ωραία εμπειρία. Ήταν μεγάλη επιτυχία για εμένα που κατάφερα να μπω σε δύο τελικούς και να κατακτήσω δύο μετάλλια. Ελπίζω να είμαι υγιής και του χρόνου, ώστε να συμμετάσχω ξανά με ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Η κολύμβηση είναι το άθλημα που αγαπώ και με εκφράζει και θα ήθελα να το συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμα».
Κωστάκη 1 ασημένιο (mix 4X100 ελευθ.) 1 χάλκινο (mix 4X100)
Η Δέσποινα Κωστάκη ήταν η αντίστοιχη κολυμβήτρια μέσα από την ίδια ομάδα, η οποία έφερε αυτές τις επιτυχίες. Η ίδια αναφέρει τη δική της εμπειρία: «Ήταν πράγματι μία φανταστική εμπειρία. Μακάρι να την ξαναζήσω. Με τα παιδιά δεθήκαμε πολύ. Όσον αφορά στα μετάλλια ήταν μία ομαδική προσπάθεια και τους ευχαριστώ πολύ που ήμουν μέλος της ομάδας τους και καταφέραμε μαζί να ανέβουμε στο βάθρο των νικητών. Από εδώ και πέρα, στόχος είναι η βελτίωση στα αγωνίσματα που λαμβάνω μέρος ανά σχετικά τακτά χρονικά διαστήματα».