Με αφορμή αναφορά των «Ρ.Ν.», στις 18 Νοεμβρίου, στην παραίτηση της κυρίας Ευαγγελίας Σταυρουλάκη-Παραγιουδάκη, από τη θέση της αναπληρώτριας διοικήτριας του Πα.Γ.Ν.Η.-Γ.Ν. Βενιζέλειου, η κυρία Παραγιουδάκη απέστειλε στην εφημερίδα μας την υποβολή αίτησης παραίτησής της προς τον υπουργό Υγείας στις 14 Νοεμβρίου, προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι λόγοι της απόφασής της. Απ’ όσα αναφέρει στην αίτηση παραίτησής της, διαφαίνεται η διαφωνία της στην ασκούμενη πολιτική γενικότερα στο χώρο της δημόσιας υγείας, εκφράζει τη διαφωνία της σε ό,τι αφορά τη συνένωση των Νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειου, γεγονός που, όπως επισημαίνει, προκαλεί δυσλειτουργία και στα δυο δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. «Οι καθημερινά αυξανόμενες ελλείψεις σε όλες τις κατηγορίες προσωπικού, οι συνεχείς μειώσεις του προϋπολογισμού, οι πολλαπλές άκαιρες παρεμβάσεις, η απουσία κεντρικής προσπάθειας βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης, έχουν περιορίσει τη δραστηριότητά μου σε ρόλο καθαρά διαχειριστικό», επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Παραγιουδάκη.
Η παραίτησή της δεν έγινε δεκτή και στις 28 Νοεμβρίου υπέβαλλε εκ νέου το αίτημά της στον υπουργό. Η ίδια πάντως, τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξει την απόφασή της.
Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης έχει ως εξής:
«Με βαθύ αίσθημα τιμής και ευθύνης υποβάλλω σήμερα 14-11-2014 την παραίτησή μου από τη θέση της αναπληρώτριας διοικήτριας του Πα.Γ.Ν.Η.-Γ.Ν. «Βενιζέλειο», ένα σημαντικό χώρο που τάχθηκα να υπηρετήσω.
Ανέλαβα τη θέση της αναπληρώτριας διοικήτριας έχοντας τη βαθιά πίστη ότι οι γνώσεις και η εμπειρία μου στο χώρο των Νοσοκομείων θα ήταν αρκετές να αντιμετωπίσω τα προβλήματα του χώρου, να σχεδιάσω νέες δράσεις και να προχωρήσω στην επίλυση χρονιζόντων και μη θεμάτων.
Σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησα μέχρι σήμερα είχα μάθει να οραματίζομαι, να σχεδιάζω και να υλοποιώ, να προχωρώ με δράσεις για το κοινό καλό, με ευσυνειδησία και καθαρότητα, παίρνοντας ικανοποιήσεις από την επίτευξη των στόχων μου, την εξυπηρέτηση των πολιτών και την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Για τον λόγο αυτό αποδέχθηκα την τοποθέτησή μου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Όμως η σημερινή κατάσταση στη Δημόσια Υγεία και η διαφαινόμενη δυσοίωνη προοπτική στη λειτουργία των Νοσοκομείων, δεν μου επιτρέπει να ελπίζω σε βελτίωση των υφιστάμενων συνθηκών. Εντελώς το αντίθετο.
Οι καθημερινά αυξανόμενες ελλείψεις σε όλες τις κατηγορίες προσωπικού, οι συνεχείς μειώσεις του προϋπολογισμού, οι πολλαπλές άκαιρες παρεμβάσεις, η απουσία κεντρικής προσπάθειας βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης έχουν περιορίσει τη δραστηριότητά μου σε ρόλο καθαρά διαχειριστικό.
Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο που πέραν των διακρίσεων και της «πρωτιάς» που μέχρι τώρα κατέχει στη βαθμολογία του και έχοντας τη σπουδαιότερη θέση στη συνείδηση του λαού του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα και ανεξάρτητα τη λειτουργία του. Να συνεχίσει την ανάπτυξή του και την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, μέσα από τα πλαίσια της επιστημοσύνης και ανθρωπισμού των εργαζομένων του.
Σε όλους αυτούς που εργάζονται με ανεξάντλητο φιλότιμο, οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την αγάπη και εμπιστοσύνη που με περιέβαλλαν.
Αισθάνομαι θλίψη και αναγκάζομαι να αφήσω ένα χώρο που συνάντησα άριστη συνεργασία και διάθεση για επίτευξη κοινών στόχων.
Σας παρακαλώ, βασιζόμενη στη μέχρι τώρα πορεία μου στη Δημόσια Υγεία να επανεξετάσετε το θέμα της Συνένωσης των δύο μεγάλων Νοσοκομείων του Ηρακλείου.
Θεωρώ ότι η διαφορά της φύσης των Νοσοκομείων και το μεγάλο μέγεθος και των δύο δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης».