Χωρίς πρόθεση αντί… για αντί
Προς γνώσιν των μη γνωριζόντων η λέξη «τσογλάνι» είναι τουρκική λέξη και σημαίνει προς γνώσιν και όσων τη χρησιμοποιούν αβασανίστως όπως γράφει το λεξικό «τσογλάνι=χριστιανόπαιδο καλής οικογενείας… που υπηρετούσε στα… Τουρκικά ανάκτορα…».
Γλάνι απλά στα τούρκικα λεγόταν το παιδί και για πολλά χρόνια ως και στα χρόνια μου, σε ορισμένες περιοχές και στην Ελλάδα σήμαινε το παιδί. Αργότερα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα από ομάδες πολιτών στην αρχή χωρίς αγωγή το «Τσογλάνι» είχε την έννοια του αλητόπαιδου.
Βέβαια πολλοί εκ των Ελλήνων χρησιμοποιούσαν τη λέξη και με ευρύτερη έννοια όπως ο «μετά συγχωρήσεως» Έλλην πολιτικός Ευάγγελος Βενιζέλος στη ρήμη του αντι-αντιπολιτευτικού λόγου του και την συναισθηματική του έκρηξη.
Συναισθηματική έκρηξη που δικαιολογείται η απώλεια της ψυχραιμίας του μιας και η κατάβαση του κόμματός του στην ποσοστιαία κλίμακα των γκάλοπς είναι ακατάσχετη.
Ας είναι τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα παρουσιάζουν στροφή εκ των πραγμάτων.
Υπάρχουν βέβαια σοβαρότερα προβλήματα που τελευταία απασχολούν τον ελληνικό λαό, που υποφέρει πραγματικά σε μεγάλο ποσοστό του από την ανεργία τη φτώχεια και την ασυδοσία της εξουσίας και των εργοδοτών. Των εργοδοτών που άλλοι κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της επιχείρησής τους και άλλοι ευκαιρίας δοθείσης πληρώνουν όσο θέλουν και όποτε θέλουν το προσωπικό της επιχείρησής τους. Και άλλοι έχουν το θράσος εκμεταλλευόμενοι την περίσταση να προσφέρουν θέση εργασίας για ένα πιάτο φαΐ και ένα κρεβάτι για ύπνο!
Φυσικά κάποιοι συνεχώς επιτίθενται από τις εφημερίδες και την τηλεόραση και από του πολιτικού άμβωνος εναντίον των συνδικαλιστών, ως των μόνων υπευθύνων για όλα…
Ο κ. πρωθυπουργός διακήρυξε ότι οι προσεχείς εκλογές θα γίνουν το 2016 οπωσδήποτε σαν να είναι της απολύτου επιλογής του ή ημερομηνία των εκλογών, παρά τις περιπτώσεις που οι εκλογές εκ των πραγμάτων και της κακής διακυβέρνησης προηγούνται του τακτού χρόνου τυπικά.
Γενικά η συμπολίτευση των δύο και υπό την τρόικα εξαρτημένων απεχθάνονται εκλογές πριν την τυπική τους ημερομηνία, γιατί αντιλαμβάνονται την ισχυρή πιθανότητα να τις χάσουν…
Ο Μαρκ Τουέν έγραφε: «Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά…».
Η ταπεινή μου γνώμη είναι μας κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν και κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά μεν αλλά όλοι αυτοί είναι υπηρέτες κάποιων άλλων που διαχειρίζονται τον πλούτο του κόσμου για το δικό τους συμφέρον και των οργάνων τους κατά δεύτερο λόγο και επιλεκτικά κατά την υπηρετική τους πειθαρχική στάση στις βουλές και τα συμφέροντά τους.
Δεν ξέρω αν γηράσας επιμένω αφελώς σε βασικές αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και ελευθερίας, αλλά… ου γάρ έρχεται μόνον!