Άνοιξαν χθες οι προσφορές που είχαν κατατεθεί για τους διαγωνισμούς των δυο έργων οδοποιίας του δήμου Ρεθύμνου σε Πηγή και Ρουσσοσπίτι αντίστοιχα και επιλέχτηκε ο προσωρινός ανάδοχος, όπου προσέφερε έκπτωση της τάξεως του 50% και για τα δυο έργα.
Πρόκειται για δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.045.000€, με τα οποία θα γίνουν βελτιώσεις βατότητας με χωματουργικές παρεμβάσεις, τεχνικές επεμβάσεις, ασφαλτόστρωση και σήμανση, σε βασικούς αγροτικούς δρόμους. Τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν αφορούν:
Το έργο που αφορά την βελτίωση αγροτικού δρόμου Ρουσσοσπιτίου μήκους 3.783 μ. με προϋπολογισμό 605.000 ευρώ και το έργο που αφορά το αγροτικό δίκτυο της Πηγής μήκους 2.598 μ. με προϋπολογισμό 440.000 ευρώ.
Όπως ανέφερε στα «Ρ.Ν.» αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Άγγελος Μαλάς, ο προσωρινός ανάδοχος και για τα δυο έργα είναι ο ίδιος. Σε περίπτωση που δεν κατατεθούν ενστάσεις, η σύμβαση θα υπογράφει έως το τέλος του χρόνου, έτσι ώστε στις αρχές του 2022 το έργο να ξεκινήσει και να μπορέσει να ολοκληρωθεί σε ένα εξάμηνο καιρού επιτρέποντος.
Σημειώνεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και οι εργασίες προβλέπουν τα παρακάτω:
1) Βελτίωση αγροτικού δρόμου Ρουσσοσπιτίου
Πρόκειται για ένα δρόμο που εξυπηρετεί γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ο οποίος συνδέει την περιοχή Αρμένων με τον οικισμό Ρουσσοσπίτι. Με τις εργασίες θα κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής δρόμος μέσω του οποίου θα συνδεθεί η περιοχή του Βρύσινα με τον επαρχιακό δρόμο που καταλήγει στο νότιο τμήμα του Νομού, αποτελώντας έτσι ένα περιφερειακό δρόμο υπερτοπικής σημασίας.
2) Βελτίωση αγροτικού δρόμου Πηγής:
Η περιοχή της Πηγής αποτελεί έκταση με ευρύτατη γεωργική χρήση και με το έργο αυτό επιδιώκεται η ενίσχυση της γεωργικής παραγωγής.
Σε σχετική δήλωσή του ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Άγγελος Μαλάς ανέφερε: «είναι δυο σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν τη βατότητα του οδικού δικτύου δίδοντας λύση σε μέχρι σήμερα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι οικισμοί. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν εξασφαλίζουν προσβασιμότητα σε μέχρι σήμερα προβληματικές περιοχές. Το έργο μάλιστα του Ρουσσοσπιτίου δίνει μια νέα πνοή στη ευρύτερη περιοχή του Βρύσσινα με διέξοδο προς τους Αρμένους και τη νότια Κρήτη, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο εκτός από την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και στην τουριστική ανάπτυξη».