Σήμερα προπόνηση και έπειτα χορηγείται τριήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές της Επισκοπής. Το ρεπό της Κυριακής ένεκα του προγραμματισμού που υπάρχει στο πρωτάθλημα, επιφέρει πολύτιμες ώρες ξεκούρασης.
Ο Γιάσμινκο Βέλιτς έκρινε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να αποφορτιστούν οι παίκτες του μια και από την 1 Αυγούστου δεν έχουν ηρεμήσει σχεδόν ποτέ. Εκτός από την προετοιμασία, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, η Επισκοπή είχε τις υποχρεώσεις του κυπέλλου Ελλάδας που, αρκετά νωρίς την έβαλαν σε μία διαδικασία να πρέπει να περάσει τον έναν ή τον άλλον αντίπαλο. Ιδίως στη χρονική στιγμή που αγωνίστηκε η ρεθεμνιώτικη ομάδα έχοντας μόλις ένα φιλικό προετοιμασίας στην «πλάτη» της (με Πανακρωτηριακό 3-0), κλήθηκε να κερδίσει δύσκολα αλλά δίκαια ομάδες που είναι πολύ δυνατές όπως ο ΠΟΑ (1-0) και ο Εθνικός (2-0). Απέναντι στη νέα πρόκληση που λεγόταν Τρίκαλα (ομάδα Football League), ηττήθηκε 1-2 με μια διαιτησία όμως που δεν στάθηκε καθόλου στο ύψος της.
Τα παιγνίδια του κυπέλλου ΕΣΠΡ δεν ήταν τέτοια που να προκαλούν μεγάλη ζέση (αντιθέτως αποτέλεσαν μια σχετική αγγαρεία για τους περισσότερους), αφού οι αποστάσεις των ομάδων με τις οποίες αγωνίστηκαν οι «γυπαετοί», σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν χαώδεις και, έμεινε το πρωτάθλημα όπου κι αυτό ξεκίνησε με πολλά «πρέπει». Ουσιαστικά κανένα ματς δεν κύλησε ομαλά.
Στο Ατσαλένιο» η Επισκοπή κέρδισε στο 90′ με γκολ του Τσιριγώτη κι αφού πρώτα έπρεπε να πετύχει ανατροπή στο σκορ (από το 2-1 στο 2-3), με τον Πανακρωτηριακό «κόλλησε» στο 2-2, ενώ με τον Ρεθυμνιακό μπορεί να κέρδισε με 0-2 όμως αγωνίστηκε για περίπου 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο όταν το σκορ ήταν στο 0-1, ενώ το δεύτερο τέρμα σημειώθηκε στο 89′. Τέλος, και το ματς απέναντι στον ΑΟΑΝ είχε επεισοδιακό φινάλε με τον Μπρίτο να σκοράρει στο 90′ χαρίζοντας μια μεγάλη νίκη με 1-0.
Τα τρία ματς του κυπέλλου Ελλάδας και τα τέσσερα ματς λοιπόν του πρωταθλήματος ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Τίποτε δεν έχει κατακτηθεί εύκολα μέχρι στιγμής, απόδειξη του ότι ο 8ος όμιλος είναι μικρός σε ομάδες αλλά πολύ-πολύ ανταγωνιστικός.
Γ. Βέλιτς: «Μη ικανοποίηση με τα λίγα»
Ο Γιάσμινκο Βέλιτς μίλησε γι’ αυτό που έχει δει και ζήσει μέχρι στιγμής στον 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και είναι αρκετά καυστικός. Διακρίνει ότι πρώτιστος στόχος πολλών εκ των ομάδων είναι, να «κάψουν χρόνο» και λιγότερο να κοιτάξουν το πώς θα παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, όπως χαρακτηριστικά λέει.
«Αυτό που διακρίνω είναι ότι η κάθε ομάδα μπορεί με τον τρόπο της να αποτρέψει ένα κακό αποτέλεσμα. Δεν είναι εύκολο κανείς να κερδίσει κανέναν αντίπαλο. Από εκεί και πέρα, αυτό που παρατηρώ είναι η πολύ μεγάλη σκοπιμότητα που επικρατεί του να «κάψω τον χρόνο», να ξαπλώσω στο έδαφος στην πρώτη επαφή. Πολύ εύκολα οι διαιτητές αφήνουν να συμβεί αυτό και γενικώς υπάρχει μία έννοια για αντιποδόσφαιρο.
Για μας και γι’ αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε ως ομάδα, αποτελεί μια επιπλέον δυσκολία αλλά το ζητούμενο για τους ποδοσφαιριστές μου να είναι να βρίσκονται ακόμα πιο πολύ σε εγρήγορση και να μην επιτρέπουν να χάνεται άσκοπα ο χρόνος. Εκεί θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι και να μην συμβάλλουν οι ίδιοι στο να μπαίνουν στις παραπάνω συνθήκες ενός ματς που δημιουργούνται από άλλους παράγοντες, είτε από τους αντίπαλους είτε στον τρόπο που διευθύνεται αυτό.
Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα θα πρέπει απομακρύνονται από τις ίδιες τις ομάδες και τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από το άθλημά μας, αν θέλουμε να πρεσβεύουμε ένα καλό κρητικό ποδόσφαιρο.
Είδατε στο μεταξύ μας ματς με τον ΠΟΑ. Εκεί η διαιτησία ήταν άριστη γιατί εκείνος (ο διαιτητής) είχε κατανοήσει ότι διευθύνει ένα ποδοσφαιρικό παιγνίδι. Είχε κατανοήσει ότι η επαφή είναι αναπόφευκτη αλλά δεν είναι κάθε επαφή φάουλ. Αυτή ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση αλλά πιστεύω ότι όλοι σ’ αυτό τείνουν να συμβάλουν για να παίζεται καθαρός ποδοσφαίρου.
Τι πρέπει να κάνουμε εμείς…; Εμείς οφείλουμε να μην ικανοποιούμαστε με τα λίγα, τα παιδιά πρέπει να έχουν τη φλόγα της φιλοδοξίας για το κάτι παραπάνω. Για να υπάρχει αυτό, θα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση. Μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες γι’ αυτό που θέλουμε εμείς ως Επισκοπή και ως κρητικό ποδόσφαιρο σε τελική ανάλυση».