Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Ειδήσεις Ρεπορτάζ

«Το διαδίκτυο είναι μια εικονική πραγματικότητα που χρειάζεται διαπαιδαγώγηση»

Ελπίδα Αριστείδου Από Ελπίδα Αριστείδου
08/07/2015 - 5:57 μμ
στην κατηγορία Ειδήσεις Ρεπορτάζ
«Το διαδίκτυο είναι φως αρκεί να χρησιμοποιείται σωστά», τόσο από τα παιδιά όσο και από τους μεγαλύτερους, επεσήμανε σε όλους τους τόνους ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Μανόλης Σφακιανάκης που βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Ρέθυμνο. Ο ίδιος, στη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης με θέμα τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη χρησιμότητα του μέσου το οποίο, όπως υπογράμμισε, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δαιμονοποιείται και να αποκλειστεί από τα παιδιά. Όπως εξήγησε, υπάρχουν κανόνες στη χρήση του και όταν αυτοί τηρούνται, τότε το ίντερνετ αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στη ζωή μας και τη δουλειά μας. Μέσα από την εισήγησή του αναφέρθηκε στα οφέλη, αλλά και τους σοβαρούς κινδύνους του μέσου, οι οποίοι όμως, όπως είπε, με τα «όπλα» που έχει πλέον στη διάθεσή της η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που απευθύνονται σε γονείς, μπορούν να αξιοποιηθούν καταλλήλως ώστε το διαδίκτυο να μην καθίσταται επικίνδυνο.
 
Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αρχή της εισήγησής του στα παιδιά, ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλοι οι Έλληνες πρέπει να μάθουν το διαδίκτυο. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να το διδάξουν στα παιδιά τους. Είναι αδιανόητο για μένα, το 2015 να λες στο παιδάκι σου «μην ακουμπήσεις το ίντερνετ, μη». Το να δαιμονοποιήσουμε το διαδίκτυο, είναι ό,τι χειρότερο. Εμείς όλοι μαζί θα δώσουμε ένα νέο μήνυμα, ότι «το διαδίκτυο είναι φως», το διαδίκτυο είναι αυτό που πρέπει να το μάθουμε εμείς και τα παιδιά μας, αλλά να το μάθουμε με τον σωστό τον τρόπο. Είναι ό,τι χειρότερο το διαδίκτυο αν το πάρουμε ανάποδα και να κάνουμε για παράδειγμα babysitting με το ipad ή με πλακέτες άλλες. Ούτε να δίνουμε στο παιδί ένα ipad επειδή δεν μιλάει και μετά να είναι όλη μέρα έτσι το παιδάκι με το ipad για να περνάει η ώρα του και να εθίζεται και άμα του παίρνεις το ipad μετά να κλαίει και να λέμε ‘τι έχει το παιδάκι μας κι είναι νευρικό’. Θα πρέπει οι μανάδες να ξαναέρθουν και να βάζουν στις αγκαλιές τα παιδιά τους, όχι να τα «παρκάρουνε» στον υπολογιστή και να φεύγουν. Αυτές είναι δυστυχώς διαπιστώσεις, οι οποίες γίνονται καθημερινά και έχουμε πολλά προβλήματα. Άρα λέμε για το διαδίκτυο ότι θα πάρετε αγκαλιά το παιδί σας και θα του μάθετε τους κανόνες μέσα απ’ τα κανάλια που έχουμε χτίσει εμείς. Υπάρχουν κανάλια τα οποία τα έχουν κάνει οι επιστήμονες, οι δικοί μας της ελληνικής αστυνομίας επιστήμονες, μέσα από τα οποία μαθαίνεις βήμα βήμα το διαδίκτυο» και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο το 2015 να πέφτουμε στις παγίδες του διαδικτύου, γιατί δε ρωτήσαμε. 11188, ο αριθμός που σώζει ζωές και καταστάσεις. Τι πιο απλό; Είσαι μέσα σε ένα δίλημμα, είσαι στο σπίτι σου, στο δωμάτιό σου, στο διαδίκτυο και κάθεσαι και βλέπεις κάτι άσχημο, αισθάνεσαι άβολα, λες έχω πέσει σε παγίδα, τι γίνεται; 11188 ή touch screen, πατάς και μιλάς. Δύο κινήσεις κάνεις, για ποιο λόγο να μη ρωτήσεις; Είναι όλα δωρεάν, είναι κοινωνική προσφορά της υπηρεσίας μας προς εσάς, για ποιο λόγο λοιπόν να έχουμε παγιδευμένους ανθρώπους από διάφορες καταστάσεις που δεν πρέπει;».
 
Το διαδίκτυο είναι μια εικονική πραγματικότητα που απαιτεί σωστή διαπαιδαγώγηση γονέων και παιδιών.
 
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. πρωτοπορεί και έχει δεχτεί αρκετές διακρίσεις με τελευταία αυτή για ειδικό λογισμικό σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για μια εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο, σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω touch screen call, αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος. Οι αξιωματικοί διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή που προέρχεται από το διαδίκτυο μέσω ενός σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (Cyber Alert).
 
«Τρία site υπάρχουν στον κόσμο που ‘χει κάνει η αστυνομία κι αφορούν παιδιά τα οποία τα χτίσαμε σε λίγες μέρες. Κάνουμε νέα version, η οποία νέα version θα μας φέρει πρώτους στον κόσμο. Έχουμε πάρει δύο χρυσά βραβεία για εφαρμογή, το ‘χουμε χτίσει σε application, σε κινητά τηλέφωνα, τα οποία όταν το παιδάκι επικίνδυνα ή εσείς ακουμπάτε το τηλέφωνο και μιλάτε με αξιωματικό, αυτός θα μπορέσει να διαχειριστεί το πρόβλημα κι όχι απλώς να το καταγράψει. Αυτό έχει πάρει δύο χρυσά βραβεία και πάει για το τρίτο και το εξάγουμε σε διάφορες χώρες του κόσμου. Αυτά τα χτίζουμε μόνο και μόνο για να αισθάνονται τα ελληνόπουλα ασφάλεια», τόνισε ο κ. Σφακιανάκης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επιστημονική ομάδα που πλαισιώνει την υπηρεσία του, τονίζοντας πως «πλέον μιλάμε για επιστημονική αστυνομία δεν μιλάμε για μια αστυνομία, η οποία έχει να κάνει με τα απλά καθημερινά. Είμαστε μια υπηρεσία του μέλλοντος όπου είχαμε την πρόνοια να επιλέξουμε αξιωματικούς, οι οποίοι ήταν σπουδασμένοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά για να μπορέσουμε να επανδρώσουμε τα τμήματά μας, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο, γιατί πλέον οι νέοι πόλεμοι θα έρθουν μέσα από το διαδίκτυο, κυβερνοπόλεμος, cyberwar είναι κάτι το οποίο ήδη μας έχει έρθει και παράλληλα είμαστε ετοιμοπόλεμοι σε κάθε στιγμή».
 
Οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο
 
 
Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, έχοντας σώσει τις ζωές πάνω από 1.200 ατόμων που είχαν δημοσιοποιήσει μέσω διαδικτύου την πρόθεσή τους να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Ενδεικτικό του μεγάλου αγώνα της υπηρεσίας είναι η διαβεβαίωση του επικεφαλής, Μανώλη Σφακιανάκη, ότι θα συνεχίσουν από Σεπτέμβρη τις περιοδείες σε σχολεία της Ελλάδας, ενώ μόνο σε τέσσερις μήνες, όπως είπε, η ομάδα του έχει επισκεφθεί για ενημερωτικές δράσεις 5.240 σχολικές μονάδες ανά την Ελλάδα.
 
Όπως ανέφερε στη διάρκεια της παρουσίασής του ο κ. Σφακιανάκης το έγκλημα στο διαδίκτυο αποτελεί το 2%, ωστόσο, όπως τόνισε, το ποσοστό αυτό είναι αρκετό για να καταστρέψει ζωές. Χαρακτηριστικά, επεσήμανε πως η ενημέρωση είναι το παν και κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν πρώτα οι ίδιοι μέσα από τις πρωτοποριακές εφαρμογές που έχει δημιουργήσει για τον λόγο αυτό η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ανέφερε: «98 καλά έχει το διαδίκτυο και 2 αρνητικά. Αυτά τα 2 αρνητικά όμως μπορούν να σου καταστρέψουν τη ζωή. Πώς προσέχεις λοιπόν στον ηλεκτρισμό και πας προσεκτικά να μην ακουμπήσεις γιατί θα σε σκοτώσει; Έτσι προσέχεις και στο διαδίκτυο. Κι αυτά που θα τα μάθω; Στο cyber allert, cyber kid είναι πυλώνες επικοινωνίας της δίωξης με τον κόσμο. Λίγο να ασχοληθεί κανείς, 10′ την ημέρα θα καταλάβει. Θέλω να είμαι σε μια χώρα που να είναι ενημερωμένοι οι πολίτες και πάνω απ’ όλα θέλω να ζω σε μια χώρα που τα παιδιά μας να νιώθουν ασφαλή. Να νιώθουν και να είναι ασφαλή. Έτσι κατορθώσαμε και είμαστε ένα κλικ πιο μπροστά από τους απατεώνες γιατί κάναμε το ειδικό τμήμα καινοτομίας και στρατηγικής και προλαβαίνουμε το έγκλημα. Τι συμβαίνει σε 1′ στο διαδίκτυο με απλά λόγια; Σε 1′ γίνονται τα πάντα, εγώ όμως θα σταθώ σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι ότι σε 1′ στο διαδίκτυο 204.000.000 e-mails αλλάζουν από υπολογιστή σε υπολογιστή. Άρα όλη η επικοινωνία έχει περάσει μέσα στο διαδίκτυο και 7 τρισ. εκατομμύρια δολάρια είναι καθημερινά η συναλλαγή μας. Άρα καταλαβαίνετε, εκτός απ’ όλα τα υπόλοιπα και το διαδίκτυο είναι το μέλλον κι αυτή τη στιγμή πρέπει να μάθουμε τους μύθους και τις αλήθειες».
 
Υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι στο διαδίκτυο δεν είμαστε ανώνυμοι και ό,τι γράφεται δεν διαγράφεται: «ο καθένας μας, τη στιγμή που συνδέεται στο διαδίκτυο κι είναι στο υπνοδωμάτιό του ή στο σαλόνι του ή στο γραφείο του, εκείνη τη στιγμή η εταιρία σου δίνει έναν αριθμό, ο αριθμός αυτός είναι όπως το κινητό σου τηλέφωνο. Άρα ό,τι κάνουμε στο διαδίκτυο είναι χαρτογραφημένο και ξέρουμε ποιος το έκανε. Ό,τι ψευδώνυμο και να βάλεις, ό,τι άλλα στοιχεία και να κάνεις, ό,τι προσπαθήσεις να αλλάξεις, είσαι ταυτοποιημένος -κι αν κάποιοι μου πούνε κι αν θα πάω σε ένα Internet café ή σε ένα ελεύθερο wifi- απαντάω ότι τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας τις έχουμε στα internet café και στα wifi. Επίσης ό,τι δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο δεν διαγράφεται. Ό,τι βάζουμε στο διαδίκτυο, μένει για πάντα. Ήδη έχουμε περιπτώσεις αρκετές που διαχειριζόμαστε με Έλληνες του εξωτερικού που έχουν γράψει κάτι εδώ στο εσωτερικό κι έχουν χάσει τις δουλειές τους. Γι’ αυτό το λόγο, προσέχετε τη δημοσιοποίηση και προσέχετε τι γράφετε κάθε μέρα στο διαδίκτυο. Και ειδικά σε κοινωνικά δίκτυα. Αυτά μας ακολουθούν για μια ζωή», ανέφερε.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σφακιανάκης στην εγκυρότητα των όσων γράφονται και διαδίνονται μέσω του διαδικτύου, φέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα ανθρώπων που έπεσαν θύματα τονίζοντας ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί και συγκρατημένοι σε ό,τι διαβάζουμε: «Κάποιοι νομίζουν ότι το διαδίκτυο δεν το γράφουμε εμείς, ότι το διαδίκτυο το γράφει κάποια ανώτατη δύναμη, η οποία είναι αλάνθαστη. Το διαδίκτυο είμαστε εμείς, εμείς το γράφουμε, άρα με απλά λόγια γράφουμε ό,τι θέλουμε. Άρα δεν πάει να πει ότι επειδή το διάβασες στο διαδίκτυο, είναι κι αλήθεια. Είναι μια πηγή που βάζει ο καθένας ό,τι θέλει. Ξέρετε πόσοι αυτή τη στιγμή, τώρα που μιλάμε, είναι με ψυχοφάρμακα στη χώρα μας, γιατί κάποιος έγραψε κάτι γι’ αυτούς και νομίζουν ότι είναι αλήθεια; Ξέρετε πόσοι άνθρωποι εκβιάζονται καθημερινά έμμεσα όχι άμεσα για καταστάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με διάφορα συμφέροντα; Και γράφουν, στήνουν ιστοσελίδες; μια ιστοσελίδα για να γίνει θέλει κάποια λεπτά, 2-3 το πολύ. Άρα καταλαβαίνουμε όλοι μας, και πρέπει εκεί να είμαστε πολύ δυνατοί, ότι στο διαδίκτυο πρέπει να ξεχωρίσουμε τι διαβάζουμε και πως το διαβάζουμε και να έχουμε κριτική σκέψη, γιατί αν θέλω κάποιον να τον εκβιάσω του στήνω μια ιστοσελίδα και τον βρίζω και του γράφω διάφορα. Έτσι λοιπόν να είμαστε συγκρατημένοι και να μη δίνουμε βάρος και σημασία στους «κουκουλοφόρους» του διαδικτύου. Άρα αν κάποιος εκβιάζεται, κάνω έκκληση να έρθει στην υπηρεσία μας και θα δείτε για πόσο καιρό θα εκβιάζεται ακόμα», είπε ο κ. Σφακιανάκης ο οποίος σημείωσε πως δεν είμαστε απόλυτα ασφαλείς στο διαδίκτυο.
 
Πρωτιά της Ελλάδας στον εθισμό του διαδικτύου
 
 
Μπορεί η Κίνα να είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο με τους περισσότερους εθισμένους νέους στο διαδίκτυο, ωστόσο η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά στις 28 χώρες της Ευρώπης στα on line παιχνίδια, σημείωσε ο κ Σφακιανάκης, κάτι που αποδεικνύει ότι οι Έλληνες είναι εθισμένοι στο ίντερνετ.
 
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Κίνα αυτή την στιγμή είναι ο εθισμός στο διαδίκτυο. Έχει αναγνωρισθεί κλινική διαταραχή και τα παιδιά είναι εκατομμύρια, τα οποία τα βάζουν σε στρατόπεδα για να μπορέσουν να τα απεξαρτήσουν από το διαδίκτυο. Η χώρα μας έχει έρθει πρώτη στον εθισμό στο διαδίκτυο στις 28 χώρες. Είμαστε η πρώτη χώρα, η οποία είναι πρώτη σε online games, άρα για να είμαστε πρώτοι στα online games στις 28 χώρες της Ευρώπης, πάει να πει ότι έχουμε και το μεγαλύτερο ποσοστό εθισμού. Πολλά παιδιά, τα οποία είναι εθισμένα, όταν ο διαχειριστής του παιχνιδιού, τα βγάζει απ’ το παιχνίδι, γιατί όταν κάνεις κάποια πράγματα που δεν θέλει το παιχνίδι, ο διαχειριστής σου λέει για δύο ώρες έξω. Αυτά τα παιδιά, -24 περιπτώσεις- έχουν πει ότι αν με βγάλεις έξω από το παιχνίδι εγώ τώρα θα αυτοκτονήσω στη χώρα μου» είπε ο κ. Σφακιανάκης.
 
Ο εθισμός στο διαδίκτυο αποτελεί μια μορφή ψυχικής ασθένειας, όπως τόνισε ο ψυχολόγος της Γενικής Αστυνομικής Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Νάκος, ο οποίος μάλιστα απαρίθμησε ένα προς ένα τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας. «Η ενασχόληση με ένα διαδικτυακό παιχνίδι είναι από τα συχνότερα αίτια διαδικτυακού εθισμού. Η χρήση των ιστότοπων της κοινωνικής δικτύωσης οδηγεί στην επιθυμία να ελέγχουν συνεχώς αν έχει προκύψει κάτι νέο, αν κάποιος έχει επικοινωνήσει μαζί τους, υπάρχει ένας φόβος στους χρήστες να είναι συνέχεια ενημερωμένοι για οποιαδήποτε αλλαγή γίνει. Δυστυχώς, για τα νέα παιδιά φαίνεται ανιαρό να βγουν έξω να παίξουν με τους φίλους τους. Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που οφείλονται στον εθισμό: η υπερβολική χρήση του διαδικτύου με αποτέλεσμα να παραμελούν τις υποχρεώσεις, να αδιαφορούν, να απομονώνονται και να αδιαφορούν ακόμα και για τη σωματική τους υγιεινή, ενώ υπάρχουν και σωματικά συμπτώματα όπως συχνοί πονοκέφαλοι, διαταραχές ύπνου, ημικρανίες. Σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα ασθενειών, ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι μια μορφή ψυχικής ασθένειας».
 

950 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία
 
 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά και στην παιδική πορνογραφία. Ο κ. Σφακιανάκης τόνισε στο κομμάτι αυτό, το αρμόδιο τμήμα έχει κάνει άλματα, με ειδικά συστήματα που ανιχνεύουν όλο το 24ωρο τη διακίνηση του υλικού που περνάει μέσα από το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να εντοπίζουν όλο το υλικό παιδικής πορνογραφίας. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως είπε, έχουν γίνει 950 περίπου συλλήψεις: «Θα πρέπει όλοι σας να ξέρετε ότι η παιδική πορνογραφία είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Όταν πριν 20 χρόνια, την ανέλαβα δυστυχώς δεν υπήρχε πλαίσιο νομοθετικό, είχαμε πολλά προβλήματα, τώρα όμως έχουμε μια απ’ τις καλύτερες νομοθεσίες στον κόσμο. Έτσι έχουμε και νομοθεσία και παράλληλα ένα αρμόδιο τμήμα, το οποίο είναι εξοπλισμένο και πιστοποιημένο διεθνώς και έχουμε μεγάλες επιτυχίες. Η τελευταία μας πιστοποίηση ήταν από την interpol να μπορούμε ισάξια με τους φίλους μας στην Ευρώπη και στην Αμερική να πιστοποιούμε τα θύματα και τους δράστες μέσα από το διαδίκτυο. Είναι μια καινούργια εξέλιξη», είπε, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Χατζηπαναγιώτης, αστυνόμος Β’.
 
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν με τα έργα τους στον Παγκρήτιο διαγωνισμό αφίσας και μαντινάδας με θέμα «Ασφάλεια και Διαδίκτυο», που διοργανώθηκε από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το 15μελές Συμβούλιο Μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 
 
 
 
Share235Tweet147Send
Ελπίδα Αριστείδου

Ελπίδα Αριστείδου

Σχετικά νέα

f0dcb35a-ad6e-475f-b42f-d010a127c787

«Redesign»: ένα διακρατικό πρόγραμμα ενίσχυσης των τοπικών ΚοινΣΕπ του αγροδιατροφικού τομέα

22/05/2025 - 12:22 μμ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

29ο Διεθνές συνέδριο μακροοικονομικής ανάλυσης και διεθνούς χρηματοδότησης στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου

22/05/2025 - 11:30 πμ
Ταλαιπωρία για οδηγούς στον Κόμβο Ατσιποπούλου λόγω εργασιών

Ταλαιπωρία για οδηγούς στον Κόμβο Ατσιποπούλου λόγω εργασιών

22/05/2025 - 11:18 πμ
Εκτάκτως στο Ηράκλειο ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ

Εκτάκτως στο Ηράκλειο ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ

22/05/2025 - 11:02 πμ
Επόμενο άρθρο
Τα βιώματα της Κατοχής

Τα βιώματα της Κατοχής

f0dcb35a-ad6e-475f-b42f-d010a127c787

«Redesign»: ένα διακρατικό πρόγραμμα ενίσχυσης των τοπικών ΚοινΣΕπ του αγροδιατροφικού τομέα

22/05/2025 - 12:22 μμ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

29ο Διεθνές συνέδριο μακροοικονομικής ανάλυσης και διεθνούς χρηματοδότησης στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου

22/05/2025 - 11:30 πμ
Ταλαιπωρία για οδηγούς στον Κόμβο Ατσιποπούλου λόγω εργασιών

Ταλαιπωρία για οδηγούς στον Κόμβο Ατσιποπούλου λόγω εργασιών

22/05/2025 - 11:18 πμ
Νέες καραβιές μεταναστών στην Αγία γαλήνη

Νέες καραβιές μεταναστών στην Αγία γαλήνη

22/05/2025 - 9:31 πμ
ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΗ

Κλειστό σήμερα τα φαράγγια του Κουρταλιώτη και της Σαμαριάς

22/05/2025 - 8:51 πμ
Νάπολη Υπογραφη

Συνεργασία Ρεθύμνου και Νάπολης στον τομέα του πολιτισμού, της παράδοσης και του βιώσιμου τουρισμού

21/05/2025 - 8:47 μμ
ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ
Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr