Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Αθλητικά

Θανάσης Γιαπλές: «Κουβαλάμε βαριά κληρονομιά»

Newsroom Από Newsroom
10/09/2013 - 11:30 πμ
στην κατηγορία Αθλητικά

      Θανάσης Γιαπλές, Γιάννης Καλαμπόκης και Τάσος Τριαντάφυλλος μίλησαν για την βαριά κληρονομιά της 4ης θέσης της περασμένης περιόδου, για τη φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού που παραμένει η ίδια, για τις προσθήκες στο ρόστερ και το σκεπτικό στο οποίο έγιναν αυτές. Επίσης, ανακοινώθηκε πως ο Άρης δεν θα λάβει μέρος στο «Πέτρος Οικονομάκης», με την Βουλγαρική Λουκόιλ Ακαντέμικ να παίρνει τη θέση του.
 
      Ο προπονητής των «κυανόλευκων» ανέλυσε τους άξονες που θα κινηθεί η ομάδα για να δώσει συνέχεια στις περυσινές επιτυχίες. Αποκαλύπτοντας και το μεγάλο «στοίχημα» της φετινής χρονιάς: «Είναι πολύ ευχάριστο να δουλεύω σε μια τόσο όμορφη πόλη, με εξαιρετικούς ανθρώπους και μάλιστα σε ιδανικές συνθήκες εργασίας. Βέβαια αισθάνομαι, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, μεγάλη ευθύνη γιατί τα τελευταία δύο χρόνια καταφέραμε να πετύχουμε πάρα πολλά πράγματα.
 
      Αρχικά, το πρώτο μας μέλημα είναι να μπορέσει η ομάδα να καταξιωθεί στις κορυφαίες της λίγκας και πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα, καθώς κάποιοι παίκτες έχουν αποχωρήσει. Όταν όμως έφυγαν από την ομάδα παίκτες όπως ο Ράιτ και ο Κρίστμας καταφέραμε και βρήκαμε λύσεις και τους αντικαταστήσαμε επάξια. Συνεπώς, η ευθύνη και οι προσδοκίες παραμένουν μεγάλες και αυτό που μετράει είναι η ομαδική δουλειά.
 
   Η λειτουργία της ομάδας θα κινηθεί σε τρεις άξονες. Αρχικά, αλήθεια και εμπιστοσύνη ανάμεσα σε προπονητές, παίκτες και διοικητικό συμβούλιο. Επίσης, άπαντες στην ομάδα να δίνουμε το μάξιμουμ της προσπάθειας, το 100% για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.
      Στη συνέχεια, η ομάδα έχει μία πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει σημειώσει μονάχα επιτυχίες και δεν έχει γνωρίσει την αμφισβήτηση. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε δυνατοί και όλοι μαζί, εάν βιώσουμε δύσκολες καταστάσεις. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για τη φετινή χρονιά.
   Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε η 4η ομάδα στην Ελλάδα. Αυτή την κληρονομιά κουβαλάμε από την περυσινή χρονιά. Ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας θα παραμείνει ο ίδιος. Το γεγονός πως ο Στέργιος Κουφός μου είχε δώσει τη δυνατότητα να έχω ρόλο στις προπονήσεις αλλά και στις επιλογές των παικτών, αυτό μας βοηθάει στο να διατηρήσουμε την ίδια φιλοσοφία. Φυσικά και ευχαριστώ το Στέργιο γι’ αυτό το πράγμα.
      Η ευθύνη, όμως, του να πεις ότι «εγώ αποφασίζω αυτό» είναι μεγάλη και πλέον την έχω εγώ αυτή την ευθύνη. Η δουλειά μας ορισμένες φορές είναι άδικη, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα αποτελέσματα δεν αναδεικνύουν το μέγεθος της δουλειάς που έχουμε κάνει».

«Δουλεύουμε σε βάθος
και βασιζόμενοι
σε ελληνικό κορμό»
 

      Στη συνέχεια, ο Θανάσης Γιαπλές στάθηκε στην κατάρτιση του ρόστερ με παίκτες που υπέγραψαν συμβόλαια μακράς διάρκειας, με τους περισσότερους να είναι Έλληνες.
      «Βέβαια, έχουμε αλλάξει ένα κομμάτι της φιλοσοφίας μας και αυτό φαίνεται από το ότι οι περισσότεροι παίκτες που αποκτήσαμε υπέγραψαν 3ετή συμβόλαια. Αυτό μαρτυρά πως δουλεύουμε σε βάθος και όχι με μοναδικό γνώμονα το παρόν. Σκοπός μας είναι να παντρέψουμε τους παλιούς με τους νέους, βασιζόμενοι σε ελληνικό κορμό. Στο ρόστερ έχουμε παίκτες νέους και ελπιδοφόρους, όπως οι Κανονίδης, Σίνης και Αντωνόπουλος. Επίσης, οι Αμερικανοί είναι σε νεαρή ηλικία, είναι εξελίξιμοι παίκτες και όχι με μονοετή συμβόλαια. Οι παλιοί της ομάδας, οι Καλλινικίδης, Λάτοβιτς και Αγγελόπουλος θα μας βοηθήσουν σε πολλούς τομείς, όπως επίσης και οι πολύπειροι Καλαμπόκης και Κουμπούρας.
      Όσον αφορά το ρόστερ, βρίσκομαι στην ευτυχή θέση να τονίσω πως η διοίκηση εκπλήρωσε στο απόλυτο τις επιθυμίες μας και όποιον παίκτη θελήσαμε, τον αποκτήσαμε. Δημιουργήσαμε ένα ρόστερ 12 παικτών, ένα γεμάτο ρόστερ και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό, στο ότι δηλαδή έχουμε 12 παιδιά τα οποία τα υπολογίζουμε όλα.
      Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες και πλέον έχουμε κοντά μας και τον Γκάμπριελ. Ο Κένι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στο ριμπάουντ και στο μπλοκ και είναι ο παίκτης που ψάχναμε για να αντικαταστήσει τον Πέτγουεϊ και γενικότερα ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία που έχουμε ως ομάδα.
   Όσον αφορά τα φιλικά, μαζί με το ματς του Κυπέλλου, πρόκειται για μία σειρά 12 αγώνων, αριθμός που θέλαμε σαν μία νέα ομάδα που είμαστε. Πρόκειται για μία σειρά με πολύ δυνατά παιχνίδια, όπου και θα αντιμετωπίσουμε τις δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα (Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό), αλλά και τον Πανιώνιο. Επίσης, θα συναντήσουμε και τη Λουκόιλ Ακαντέμικ, που πέρυσι αγωνίστηκε με τη Καντού στα προκριματικά της Ευρωλίγκα. Είναι και φέτος επιπέδου Ευρωλίγκα, παρά το ότι αγωνίζεται στο Euro Cup, διαθέτοντας πολύ υψηλό μπάτζετ».

Γιάννης Καλαμπόκης:
«Σωματικά και πνευματικά έτοιμοι για όλα»
 

      Ο «σταρ» του φετινού Ρέθυμνο Aegean θα είναι δίχως αμφιβολία ο πολύπειρος γκαρντ. Στην τοποθέτησή του στάθηκε στην επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στο Ρέθυμνο και στο τι πρέπει να προσέξει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του.
      «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Ρέθυμνο και σ’ αυτή την ομάδα. Το γεγονός ότι ανήκουμε σ’ αυτή την ομάδα μας δημιουργεί ευθύνες αλλά ελπίζουμε με την συνέπεια που μας διακρίνει ότι θα δώσουμε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και στην εικόνα που δείχνει το Ρέθυμνο τα τελευταία χρόνια.
      Σχετικά με την επιλογή μου να αγωνιστώ στο Ρέθυμνο πιστεύω πως πήρα τη σωστή απόφαση και ελπίζω να δικαιώσω τους ανθρώπους της ομάδας και στο τέλος της σεζόν να πουν και εκείνοι το ίδιο.
      Στην προετοιμασία δουλεύουμε πολύ σκληρά και πρέπει να είμαστε σωματικά και πνευματικά έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε και πράγματα που δε γνωρίζουμε. Μέσα από τα αποδυτήρια, τους παίκτες, τους προπονητές και τη διοίκηση να αντλήσουμε δύναμη για να ανταπεξέλθουμε και σε καταστάσεις ίσως να προκύψουν και δεν γνωρίζουμε.
      Η ομάδα είναι καινούρια, χρειάζεται χρόνος να προσαρμοστούμε και μέσα από τα φιλικά που θα δώσουμε θα επιδιώξουμε να τα καταφέρουμε. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά».

Τάσος Τριαντάφυλλος:
 «Η Λουκόιλ Ακαντέμικ
στη θέση του Άρη»
 

      Ο τιμ μάνατζερ της ρεθυμνιώτικης ΚΑΕ γνωστοποίησε την αλλαγή που επήλθε στις συμμετοχές του «Πέτρος Οικονομάκης», με τη βουλγαρική Ακαντέμικ να παίρνει τη θέση του Άρη.
      «Το ρόστερ μας ολοκληρώθηκε, καθώς και ο Κένι Γκάμπριελ ήρθε στο Ρέθυμνο κι ενσωματώθηκε στις προπονήσεις. Η ομάδα αναχωρεί την Τετάρτη για την Αθήνα, όπου θα δώσει δύο φιλικά παιγνίδια. Την Τετάρτη το απόγευμα ση Χαλκίδα με τον Ίκαρο και την Πέμπτη με την Αγία Παρασκευή (ομάδα Α2) στην Αθήνα. Την Παρασκευή θα προπονηθούμε στην Πάτρα και στη συνέχεια θα λάβουμε μέρος στο τουρνουά του Απόλλωνα. Όσον αφορά το τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης», τη θέση του Άρη θα πάρει η Λουκόιλ Ακαντέμικ, η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας που θα αγωνιστεί και στο Euro Cup. Το πλήρες πρόγραμμα του τουρνουά θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες και οι φίλαθλοί μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αλλεπάλληλους αγώνες και μάλιστα πολύ υψηλού επιπέδου».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share234Tweet146Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Βράβευση για το πείραμα με τίτλο «Ηλεκτρική Ενέργεια από τα θαλάσσια κύματα» για τους μαθητές του ΣΔΕ Ρεθύμνου

17/05/2025 - 9:49 πμ
ΑΝΟΙΑ

Αναγκαία η ενημέρωση και η ενίσχυση της οικογένειας στον ρόλο της ως φροντιστή των ατόμων με άνοια

17/05/2025 - 9:42 πμ
ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Δράσεις ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία στο Ρέθυμνο

17/05/2025 - 9:36 πμ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΠΑΚΑ

Στην Κατερίνα Κόπακα απονεμήθηκε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας

17/05/2025 - 9:28 πμ
Επόμενο άρθρο

Στις λεπτομέρειες έχασε την κούπα

ΑΝΟΙΑ

Αναγκαία η ενημέρωση και η ενίσχυση της οικογένειας στον ρόλο της ως φροντιστή των ατόμων με άνοια

17/05/2025 - 9:42 πμ
ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Δράσεις ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία στο Ρέθυμνο

17/05/2025 - 9:36 πμ
ΠΡΩΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ανακλήθηκε η απόφαση ένταξης του έργου του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου

17/05/2025 - 7:45 πμ
5167070840007001 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Ρεθύμνης

17/05/2025 - 6:00 πμ
Καταγραφή

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης τίμησε τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά

16/05/2025 - 9:16 μμ
ΚΑΙΡΟΣ

Άνω των 33 βαθμών η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα στην Κρήτη  

16/05/2025 - 6:48 μμ
ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ
Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr