Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Κρήτη

Ξεκίνησε το 13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Newsroom Από Newsroom
22/03/2025 - 12:03 μμ
στην κατηγορία Κρήτη, Τουρισμός
5118769916655443 1I4A5136

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον αγροδιατροφικό τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό ξεκίνησε πριν από λίγο η κορυφαία επιχειρηματική διοργάνωση της Κρήτης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ)

Στο φετινό, 13ο  Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market, μετέχουν 227 παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, 28 μεταποιητές από τον βιοτεχνικό τομέα, 71 όμιλοι ξενοδοχείων που εκπροσωπούν 249 ξενοδοχεία, 3 Super Markets, 9 Δίκτυα Διανομής και 2 επιχειρήσεις εστίασης.

Από το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με παλιούς και εν δυνάμει συνεργάτες  σε προκαθορισμένα ραντεβού και να συζητήσουν το ενδεχόμενο επέκτασης ή έναρξης της συνεργασίας τους, αντίστοιχα.

«Είναι πλέον ένας θεσμός για την επιχειρηματική κοινότητα της Κρήτης, ο οποίος αποδεδειγμένα συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση των αγροτικών προϊόντων στον τόπο που παράγονται» τόνισε ο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου δυναμώνει χρόνο με το χρόνο καλύπτοντας την πάγια ανάγκη για συνεργασία και σε άλλους τομείς.

Το Φόρουμ περιλαμβάνει συναντήσεις για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις  με  βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ), ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

Το 13ο Παγκρήτιο Forum διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, με τη στήριξη και υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και της Περιφέρειας Κρήτης.

Η  δράση εντάσσεται στο έργο «Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» και έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα 12 προηγούμενα χρόνια, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα  απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια  οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Το Παγκρήτιο Forum – το οποίο ξεκίνησε το 2012 με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου –  περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες και βιοτέχνες σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, καθώς και προβολή προϊόντων.

 

Tags: sidebar_nowΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Share236Tweet148Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

13ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM στο ΔΕΚΚ

Το Σάββατο στο Ηράκλειο το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

18/03/2025 - 6:25 μμ
Επόμενο άρθρο
AEAA?IE A?I OCI AOOOIIIEA OOCI AEIEEC IAI ?NAAA?AO - CAIOIAIEOOAO (EUROKINISSI/AEUNAIO AOOOAEEIO)

Εκατοντάδες τροχονομικές παραβάσεις μέσα σε μια μέρα στο Ηράκλειο -Συνελήφθησαν έξι ανήλικοι χωρίς δίπλωμα και σε κατάσταση μέθης

«Γιορτάζουμε τις μητέρες» στο Δημοτικό κήπο Ρεθύμνου (ΦΩΤΟ)

«Γιορτάζουμε τις μητέρες» στο Δημοτικό κήπο Ρεθύμνου (ΦΩΤΟ)

10/05/2025 - 12:21 μμ
ΣΥΜΠΑΝ - ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ

Η πρόοδος της επιστήμης ανοίγει τον δρόμο για τον αποικισμό του διαστήματος

10/05/2025 - 10:00 πμ
ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

«Τα φυσικά προϊόντα δεν είναι απλώς μια τάση – είναι τρόπος ζωής που φροντίζει το δέρμα και το περιβάλλον»

10/05/2025 - 10:00 πμ
84a95fb5-739c-4a7c-a4ae-fa2a6caf3c7e (1)

Νέα σελίδα για την προστασία και διαχείριση του φαραγγιού του Κουρταλιώτη

09/05/2025 - 11:00 μμ
Εγκαίνια στο φαράγγι του Κουρταλιώτη

Εγκαίνια στο φαράγγι του Κουρταλιώτη

09/05/2025 - 8:45 μμ
1

«Αγγελιανά: μια ιδιαίτερη πολιτιστική εκδήλωση για το ελαιόλαδο»

09/05/2025 - 8:00 μμ
ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ
Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr