Ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου έχει πια το Ρέθυμνο Cretan Kings αλλά και δύο ευκαιρίες ακόμα για να φτάσει σε αυτόν μετά τη δεύτερή του νίκη (2-1) επί του “Ηράκλειο” με 62-55. Η επικράτηση και το ροζ φύλλο αγώνα για τους Ρεθεμνιώτες ήρθε μέσω της 5λεπτης παράτασης (καν. αγ. 50-50) που κράτησε σε αγωνία το κοινό που βρέθηκε για άλλη μία φορά στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη”.
Επρόκειτο για μία μάχη σε μια… ξύλινη (παρκέ) σκακιέρα από τους δύο προπονητές αφού αμφότεροι έδωσαν βάση στην πιεστική άμυνα.
Νίκη και για τον Στέβοβιτς
Για το Ρέθυμνο Cretan Kings η αξία της νίκης έχει κι έναν λόγο παραπάνω να πανηγυριστεί καθώς ο Στέβοβιτς αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού αφήνοντας την ομάδα του για 3 δεκάλεπτα δίχως τις γνωστές του επιθετικές λύσεις.
. Για εκείνον αγωνίστηκαν το υπόλοιπο διάστημα οι συμπαίκτες του καλύπτοντας το μεγάλο -επιθετικά- κενό που συνήθως δημιουργεί η απουσία του. Ήταν ένα ματς που έμοιαζε με αδιάκοπο σφυροκόπημα των νεύρων αφού η νίκη μεταφέρονταν, πότε στα χέρια του ενός και πότε του άλλου.
Σ’ αυτό το οποίο βασίστηκε η ρεθεμνιώτικη ομάδα ήταν το πολύ δυνατό ξεκίνημα που επιχείρησε και ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό, το πέτυχε με το 15-6 γιατί, παρ’ ότι έμοιαζε δεδομένο ότι η “ψαλίδα” της διαφοράς θα κλείσει, ανάγκασε το Ηράκλειο να τρέξει και να σε μεγάλο βαθμό να “αδειάσει” από ενέργεια.
Τότε ξεκίνησε το ντέρμπι ξεκίνησε…
Από το β’ δεκάλεπτο επήλθε ισορροπία στο σκοράρισμα όμως, η διαφορά των 8 ή των 10 πόντων παρέμενε με τους παίκτες του Γ. Κούμουλου να κυνηγούν κάθε μπάλα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Το σκορ στο ημίχρονο έκλεισε σε πολύ χαμηλά επίπεδα με 27-18.
Στην επανάληψη, το Ρέθυμνο που και πάλι είχε έναν Μπορμπίδη με πολύ καθαρό μυαλό, (έφτασε και πάλι τους 15π.) η διαφορά “άνοιξε” προ στιγμής στους 11π. (32-21) αλλά στη συνέχεια, παρ’ ότι “έβγαιναν” οι άμυνες υπήρξε μεγάλη νευρικότητα στην επίθεση. Αυτό είχε ως συνέπεια οι Ηρακλειώτες να το εκμεταλλευτούν και αργά αλλά σταθερά, όχι απλώς να μειώνουν αλλά να περνούν μπροστά στο 28’ με 32-33!
Ζουμπουλάκης και Τασιούδης αποτράβηξαν τους Ρεθεμνιώτες από τους 32 πόντους όμως, το ματς είχε γυρίσει για τα καλά από πλευράς Ηρακλείου παρ’ ότι ο Λεφής έμεινε “κλειδωμένος” στους 5 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 37-41 αλλά και πάλι το ματς είχε αρκετές γραμμένες σελίδες σεναρίου με έντονο το μυστήριο της συνέχειας.
Φοβερό δ’ δεκάλεπτο
Το Ρέθυμνο στο δ’ δεκάλεπτο που είχε “πάρει φωτιά” δήλωσε και πάλι “παρών”. Οι Μπορμπίδης, Τασιούδης, Δουλγεράκης και Ζουμπουλάκης σημείωσαν κομβικά καλάθια για το 49-43 όμως και πάλι το Ηράκλειο επέστρεψε για να οδηγήσει το ματς στην παράταση (50-50).
Το “τελειωτικό χτύπημα”
Στον έξτρα χρόνο κι εκεί όπου η μπάλα “ζύγιζε” πολλά κιλά, οι Δουλγεράκης, Κατσούρρι, έλαβαν τις μεγάλες αποφάσεις και σούταραν από το τρίποντο σκοράροντας αμφότεροι και κάνοντας το γήπεδο να κοχλάζει!
Το 61-55 έφερε τους Ρεθεμνιώτες “στο 44’ αγκαλιά με τη νίκη” με αποτέλεσμα στο τέλος να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη.
Τα 10λεπτα: 15-6, 27-18, 37-35, 50-50 κ.α., (62-55 παρ.)
ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS (Κούμουλος): Γιάννης, Μπορμπίδης 15(1), Ζουμπουλάκης 16, Κατσούρρι 6(1), Γεραναστάσης, Στέβοβιτς 3, Ηλιάδης, Τασιούδης 17(2), Δουλγεράκης 6(1), Κυρίτση, Φωτάκης, Βαρδάκης.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Πετράκης): Αγορίτσας 2, Μακράκης, Καραγιαννάκης 1, Μαρής, Λεφής 5, Εκίσογλου 14(4), Δαγαλάκης 4, Σαρρής 2, Χλαπάνης 10, Μεταξάκης, Πετράκης 4, Μεταξωτός 13(1).
Το υπόλοιπο των αγώνων:
Δ’ αγώνας: Τετάρτη 21 Μαΐου, 19.30
Λίντο: Ηράκλειο – Ρέθυμνο C.K.
Ε’ αγώνας: Σάββατο 24 Μαΐου, 19.30 (αν χρειαστεί)
“Μ. Μερκούρη”: Ρέθυμνο C.K. – Ηράκλειο