15 °C Rethymno, GR
27/11/2022

Απάντηση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Μυλοποτάμου στη ΔΕΥΑΜ για τα θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης της περιοχής

Με αφορμή την απάντηση της ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου για τα έργα ύδρευσης που έχουν γίνει ή σχεδιάζονται να γίνουν στην περιοχή της ΟΜ δήμου Μυλοποτάμου του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται με νέα ανακοίνωσή της καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή, επιρρίπτοντας ευθύνες για τα ζητήματα της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που υπογράφει ο συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Μυλοποτάμου Γιώργος Γιαννουσάκης μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Η δημοσίευση από τη δημοτική Αρχή στον τοπικό τύπο (02.08.22), ως απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ, για τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στον δήμο Μυλοποτάμου, δείχνει ότι οι εκλεγμένοι υπεύθυνοι της επί τετραετίες (ουσία καθεστωτικής) δημοτικής Αρχής του δήμαρχου κ. Δ. Κόκκινου, αισθάνονται και συμπεριφέρονται σαν σε ένα δικό τους φανταστικό κόσμο.

Η δημοσίευση (30.07.22) της ΟΜ Μυλοποτάμου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μιλούσε και δεν ζητούσε απαντήσεις για τα πόσα «θαυμαστά» έργα γίνονται από τη ΔΕΥΑΜ.

Και «απάντηση» (2.08.22) της ΔΕΥΑΜ προς το ΣΥΡΙΖΑ, ναι μεν δεν απαντά στο «βασικό πρόβλημα» της ύδρευσης και αποχέτευσης, είναι αποκαλυπτική απλά και μόνο με τις αντιφάσεις και το ύφος της, για το τι συμβαίνει, πώς σκέφτονται και πώς λειτουργούν οι εκλεγμένοι υπεύθυνοι στον δήμο Μυλοποτάμου.

Δεν απαντά όμως η δημοτική Αρχή Μυλοποτάμου:

– Πώς γίνεται με τόσα έργα, τέτοιο «ενδιαφέρον και οργάνωση», κάθε τόσο να παρουσιάζονται μεγάλα προβλήματα στην ύδρευση των περισσότερων οικισμών; Κι όλο λείπει κι από ένα καλώδιο από την «θαυμάσια» αποθήκη της ΔΕΥΑΜ κι όλο η εφεδρική αντλία δεν λειτουργεί κλπ. κλπ.

Γιατί υπάρχει όντως (στο δήμο Μυλοποτάμου και στη ΔΕΥΑΜ), ενδιαφέρον σε έργα. Όμως αυτό από μόνο του, όπως και να το κοιτάξει κανείς, δεν είναι αρκετό, εάν δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα αυτών των έργων. Γιατί η ουσία για τις τοπικές κοινωνίες είναι το αποτέλεσμα και όχι απλά τα έργα αυτά καθ’ αυτά.

– Κι ύστερα, με τέτοιο «εκπληκτικό έργο» της ΔΕΥΑΜ που λύνει προβλήματα 15ετιών, πώς ο δήμαρχος προβλέπει δημόσια και κατηγορηματικά, ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στο άμεσο μέλλον στους περισσότερους οικισμούς του δήμου από την κακή κατάσταση των δικτύων ύδρευσης ;

Και βασικά, μένει μετέωρο πώς και ποια υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται, όταν:

– Κανείς οικισμός στον δήμο δεν μπορεί να χρησιμοποιεί άφοβα το δημοτικό νερό ως πόσιμο.

– Δεν προφυλάσσονται οι εγκαταστάσεις και όταν δημοτικός σύμβουλος στο ΔΣ (18.07.22), κάνει λόγο για φίδια και ποντίκια μέσα στις δεξαμενές ύδρευσης οι υπεύθυνοι κάνουν πως δεν ακούνε.

– Όταν τα φρεάτια των λυμάτων είναι σε απόσταση λίγων μέτρων από τις εγκαταστάσεις ύδρευσης. Όταν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας από μολυσμένο «πόσιμο» νερό από τη ΔΕΥΑΜ χαρακτηρίζονται ως ένα «ατυχές γεγονός». Όταν δηλώνεται αδυναμία να προβλέψει και να προφτάσει ο δήμος τη μόλυνση στη θάλασσα στο τουριστικό Πάνορμο, «αλλά αρκείται να ειδοποιεί» τους κατοίκους να μην κάνουν μπάνιο.

– Όσο για τους βιολογικούς καθαρισμούς, γνωρίζουμε την επί χρόνια «καλή» λειτουργία και την «καλή» τους συντήρηση από τη δημοτική Αρχή. Αρκεί μαζί με τα τελευταία γεγονότα (μόλυνση και κρούσματα γαστρεντερίτιδας και μόλυνση της θάλασσας στο Πάνορμο), να θυμίσουμε και το ενδεικτικό γεγονός τον Αύγουστο του 2017, που γέμισε βούρκο σε μήκος 150 μ. ο Γεροπόταμος από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού κάτω από το Ρουμελή και η δυσοσμία έφτανε ως τα σπίτια. (το γεγονός και η φωτογραφία είναι από τη σχετική δημοσίευσή μας στον Τοπικό τύπο 13.08.2017).

Καλό θα ήταν η Υγειονομική Υπηρεσία να τα δει και να τα ελέγξει όλα αυτά, γιατί κάθε άλλο παρά μας καθησυχάζουν οι δηλώσεις του επί 32 έτη υπεύθυνου της ΔΕΥΑΜ.

Γιατί είναι πρόκληση στην κοινωνία να έχουμε κρούσματα από μολυσμένο «πόσιμο» νερό και η δημοτική Αρχή Μυλοποτάμου, να μας δηλώνει πως τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αυτή η δημοτική αρχή θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί εδώ και χρόνια.

Γιατί η ευθύνη και για την Ύδρευση – Αποχέτευση, δεν ανήκει ξεχωριστά στη ΔΕΥΑΜ και στην «32χρονης προσφοράς» εκλεγμένη ηγεσίας της, αλλά προσωπικά στον δήμαρχο και σε όλη την ομάδα που επιμένει να τον ακολουθεί. Φυσικά μια τέτοια στάση προϋποθέτει κοινωνική ευαισθησία απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και στον τόπο. Κι αυτό δεν υπάρχει.

Κι επειδή πρόσφατα (ειλικρινώς φαίνεται αυτή τη φορά), ο κ. Δ. Κόκκινος ανακοίνωσε πως δεν θα ξανά είναι υποψήφιος δήμαρχος,

Η ΟΜ Μυλοποτάμου του ΣΥΡΙΖΑ:

– Συστήνει στους όποιους συνεχιστές αυτής της ακραία απαράδεκτης δημοτικής αρχής, πως θα είναι σοφό και χρήσιμο να έχουν καλά στο μυαλό τους ότι η Κοινωνία του Μυλοποτάμου, δεν θα ανεχθεί τη συνέχιση της ίδια καταστροφικής για τον τόπο πολιτικής.

– Καλεί την προοδευτική κοινωνία του Μυλοποτάμου να καταδικάσει και να στείλει οριστικά στο παρελθόν αυτές πολιτικές και τους εκφραστές τους.

– Καλεί να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να ανοίξουμε τον δρόμο της πραγματικής προόδου και του γνήσιου αληθινού πολιτισμού στο Μυλοπόταμο.

Για όλα αυτά, η τοπική ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ (πρώτη πανελλαδικά στη συμμετοχή και εγγραφές νέων μελών), μαζί με όλους τους προοδευτικούς δημότες ανεξάρτητα και έξω από κομματικές επιλογές, θα κάνει το χρέος της».