29 °C Rethymno, GR
08/08/2022

Η ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΤΟΥ ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Αποχαιρέτησε το «χθες», χαμογελάει στο «αύριο»

Η ενόργανη γυμναστική στο Ρέθυμνο έχει πάρει τον δρόμο της… Ο ΟΚΑ Αρκάδι είναι ο οδηγός-σύλλογος ο οποίος φροντίζει με ασφάλεια να φέρει σε πέρας μια δύσκολη, πολυσύνθετη διαδρομή. Να γαλουχίσει, να εμπνεύσει, να δημιουργήσει καλούς χαρακτήρες και καλούς αθλητές -όχι απαραίτητα πρωταθλητές αν και έχει αρχίσει να το επιδιώκει κι αυτό- χτίζοντας συνάμα το δικό του σπίτι, το προπονητήριο δίπλα στο υπάρχον κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Αυτό ήταν και το απόφθεγμα της εσωτερικής γιορτής του τμήματος που έχει στις αγκάλες του ο μεγαλύτερος σύλλογος του Ρεθύμνου. Μια γιορτή για το κλείσιμο της σεζόν μέσα από ένα τελετουργικό το οποίο κράτησε περίπου 3 ώρες με επιδείξεις από τους γυμναστές-στριές του μέσα από όλα τα αγωνίσματα της ενόργανης γυμναστικής (ασκήσεις εδάφους, άλματα, μονόζυγο, δίζυγο, κρίκους) σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
Οι γονείς κατά κύριο λόγο, γέμισαν την κερκίδα του κλειστού γυμναστηρίου χειροκροτώντας όλα τα παιδιά που σμιλεύουν το κορμί τους στο πιο βασικό άθλημα (μαζί με την κολύμβηση) των πρώτων τους χρόνων στη ζωή.
Η μερίδα του λέοντος βέβαια ανήκε στα μεγαλύτερα παιδιά που έδειξαν τις ακροβατικές τους ικανότητες με σάλτα και πιρουέτες που έκαναν το κοινό να μένει με το στόμα ανοικτό.
Δεν είναι κρυφό άλλωστε ότι, το τμήμα ενόργανης γυμναστικής του Αρκαδίου προετοιμάζει την ομάδα του για να συμμετάσχει (το ήδη ξεκινήσει) σε πανελλήνιους αγώνες με σκοπό τον πρωταθλητισμό. Ήδη λίαν προσφάτως, έλαβε ως ομάδα το 2ο βραβείο στο φεστιβάλ γυμναστικής για όλους στην Αθήνα.

Ν. Προβιάς: «Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία»
Η τελετή ωστόσο άνοιξε μέσα από την ομιλία του προέδρου του ΟΚΑ Αρκαδίου, του κ. Νίκου Προβιά και του τεχνικού διευθυντή του τμήματος ενόργανης, του κ. Σπύρου Ελευθερόγλου.
Ο πρόεδρος του ΟΚΑ Αρκάδι έκανε έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς, τόνισε τις αρετές που αποκτά ο σύλλογος και φυσικά έκλεισε με το μεγάλο έργο πνοής που οικοδομείται προς όφελος όλων, το προπονητήριο για το οποίο έχει κοπιάσει τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του και φυσικά η οικογένεια του Αρκαδιου.
«Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της, άλλος ένας κύκλος ολοκληρώνεται επιτυχώς και ένας άλλος κρίκος ξεκινάει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Είναι ευκαιρία λοιπόν να κάνουμε έναν απολογισμό των προσπαθειών και των επιτευγμάτων μας και φυσικά να απολαύσουμε τα παιδιά μας με το τελετουργικό που έχουμε ετοιμάσει.
Αλήθεια είναι ότι έγιναν πολλές επιπλέον δραστηριότητες στο πλαίσιο των προγραμμάτων.
Συμμετείχαμε σε παγκρήτιο και πανελλήνιο πρωταθλήματα με 33 παιδιά στην ενόργανη και 39 παιδιά στην γυμναστική για όλους καθώς και σε διεθνή διοργάνωση στο Κάιρο της Αιγύπτου όπου επιστρέψαμε με ένα χάλκινο μετάλλιο.
Είμαστε ο σύλλογος που είναι πρώτος στην Κρήτη τόσο σε αριθμό συμμετοχών όσο και επιδόσεων σε αγόρια και κορίτσια.
Κατακτήσαμε τα ασημένιο βραβείο καλύτερης ομάδας στο φεστιβάλ γυμναστικής για όλους την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα.
Συγχαρητήρια στους προπονητές μας που προώθησαν τη συμμετοχή των αθλητών μας σε όλες αυτές τις διοργανώσεις οι οποίες εμπλούτισαν το πρόγραμμά μας και έδωσαν τόση χαρά στους αθλητές μας.
«Για την ώρα, χρήματα βάζει ο σύλλογος…»
Εν συνεχεία ο κ. Προβιάς θέλησε να ενημερώσει το κοινό την πορεία του μεγάλου έργου σχετικά με το προπονητικό κέντρο που ανεγείρεται πλησίον του υπάρχοντος γυμναστηρίου αναφέροντας πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα μια και τα χρήματα ή οι χορηγίες που έχουν δοθεί ως τώρα όπως επισημαίνει, είναι από τον σύλλογο και τους ανθρώπους του οικογενειακού του περιβάλλοντος…
«Εκτός τώρα των αγωνιστικών υποχρεώσεων υπογράψαμε τη σύμβαση τον προηγούμενο Νοέμβριο με το πανεπιστήμιο και ξεκινήσαμε την ανέγερση του νέου προπονητηρίου Ενόργανης γυμναστικής στο παρακείμενο οικόπεδο εντός της Πανεπιστημιόπολης Ρεθύμνου.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να γνωρίζετε ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε 4 χρόνια πριν και τώρα φιλοδοξούμε ότι πριν από το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο.
Αξίζει να τονίσουμε ότι η χρηματοδότηση του έργου γίνεται μέχρι σήμερα μόνο από χρήματα του συλλόγου, μια δωρεά από τον κ. Βαρδή και Ιωάννη Βαρδινογιάννη ενώ το υπόλοιπο χρηματοδοτείται από την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Ρεθύμνου έχουν υποσχεθεί ότι θα συνεισφέρουν αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω και μερικούς ακόμη Ρεθεμνιώτες όπως, ο Γιατρός κ. Μανώλης Περπυράκης, καθώς και ο Στέλιος Γαλερός, ο Παντελής Κυριακάκης, ο Σπύρος Καλησπεράκης που θα μας χορηγήσουν τα είδη υγιεινής , τους υαλοπίνακες και τον φωτισμό.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τη μητέρα μου κα Αργυρούλα γιατί όταν με έβλεπε απογοητευμένο όσον αφορά το συγκεκριμένα θέμα, μού έλεγε «προχώρα και θα σε βοηθήσω κι εγώ». Φυσικά ξεχωριστό «ευχαριστώ» και στα αδέρφια μου Αφροδίτη και Δημήτρη που βοηθούν καταλυτικά σ’ αυτή την προσπάθεια, οικονομικά και ηθικά.
Πιστεύουμε ότι η χρονιά απέδωσε τα μέγιστα γιατί το κυριότερο ,όλοι οι συνάδελφοι εργάστηκαν σκληρά σε ένα άριστο κλίμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού. Επιπλέον καθένας προώθησε τις δικές του καινοτομίες σε κάθε ένα από τα τμήματα που ανέλαβε κάνοντας το κλίμα ευχάριστο και δημιουργικό.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους προπονητές που προσέφεραν τα μέγιστα στην αγωγή των παιδιών μας καθώς και την γραμματεία μας που ήταν πάντα δίπλα μας στην ολοκλήρωση του σκοπού.»

 

Σπ. Ελευθερόγλου: «Ευγνώμων για όλους εσάς…»
Τον λόγο πήρε και ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος ενόργανης γυμναστικής του Αρκαδίου, ο κ. Σπύρος Ελευθερόγλου. Ο ιδρυτής της ενόργανης στο Ρέθυμνο τόνισε με έμφαση το πόσο ευγνώμων μπορεί να αισθάνεται για τους γονείς, τους παππούδες και τους αθλητές τους ίδιους που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια σ’ ένα τόσο απαιτητικό πλην όμως, βασικό άθλημα και στο τέλος υπερθεμάτισε λέγοντας πως ο κύριος χρηματοδότης του έργου στο παρακείμενο χώρο του Π.Κ. είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του Αρκαδίου, ο Νίκος Προβιάς…
«Είμαι ευγνώμων που μας έχετε εμπιστευθεί τα παιδιά μας να τα γαλουχήσουμε στον αθλητισμό και να προσφέρουμε τα εφόδια τα οποία χρειάζονται στη ζωή δημιουργώντας χαρακτήρες τέτοιους που αύριο θα κληθούν μέσα στην κοινωνία να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες καθημερινές δυσκολίες.
Είμαι ευγνώμων για τους προπονητές μας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να μπορέσουμε να κρατήσουμε σε τέλειο επίπεδο το προπονητικό έργο που ακολουθούμε.
Τέλος, είμαι ευγνώμων για τον μαθητή μου, αθλητή μου και διάδοχό μου, τον Νίκο Προβιά γιατί είναι ο μέγας χορηγούς για την ανέγερση του νέου προπονητηρίου που ετοιμάζεται. Είναι ο στυλοβάτης για όλη αυτή την προσπάθεια της διοίκησης πέραν όλων των υπολοίπων και στον οικονομικό τομέα.
Κι επειδή πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, το προποντήτριο δεν θα γινόταν ή καλύτερα δεν θα ξεκινούσε αν δεν ήταν το ίδιο το Αρκάδι, ο όμιλος Βαρδινογιάννη με τα 20.000 ευρώ που χορήγησε και το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής υποχρέωσης το οποίο επωμίστηκε ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου μας, ο Νίκος ο Προβιάς.
Χρήματα μας έχει υποσχεθεί και ο δήμος με την Περιφέρεια αλλά όπως όλοι γνωρίζετε οι εκταμιεύσεις για τα κρατικά έργα καθυστερούν.
Εύχομαι οι παππούδες που βλέπουν τα εγγονάκια τους και οι γονείς τα παιδάκια τους, να τα καμαρώνουν. Καλό καλοκαίρι σε όσους.»

Φωτογραφικό υλικό από την επίδειξη: