Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργάνωσε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024 το 5ο CSD Career Fair στις εγκαταστάσεις του Τμήματος. Η εκδήλωση είχε στόχο να φέρει σε επαφή φορείς της εργασίας από τον χώρο της Επιστήμης Υπολογιστών και των Ψηφιακών Τεχνολογιών με τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών. Η εκδήλωση οργανώθηκε από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές με την υποστήριξη του Τμήματος και της Δομής Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά 35 εταιρίες (Accenture, AnixeNet, ANTISE, ΑΩΖ, Bizrupt, CeHA, Cisco, Codasip, Cyber Logic, Deloitte, Digital Realty, Εθνική Τράπεζα, Enhance Digital Agency, Epignosis, Ernst and Young, Euronet, Exapsys, Fairlo, Intracom Telecom, kaizen, Logicea, Net Mechanics, Neurocom, novibet, Opap, Optasia, OTE Group, OTS, Oxygen, Smart TV Data, Sportradar, Trasys, Traqbeat, Vodafone, Yodeck) με δεκάδες αντιπροσώπους. Συμμετείχαν επίσης εκατοντάδες φοιτητές σε μια ημερίδα γεμάτη δραστηριότητα.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις εταιρείες που στήριξαν την εκδήλωση ως gold sponsors (ΑΩΖ, Cisco, Codasip, Epignosis, Euronet, Ernst and Young, Net Mechanics, novibet, Optasia, OTS, Trasys, yodeck) και ως silver sponsors (Accenture, Cyber Logic, Deloitte, Digital Realty, Enhance Digital Agency, Intracom Telecom, Logicea, Opap, OTE Group).
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με χαιρετισμούς από την Αντιπρύτανι Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης και Ερευνητικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθ. Μαρία Βαμβακάκη και τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών καθ. Αντώνη Σαββίδη, παρουσίαση του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών από τον Πρόεδρο του Τμήματος αν. καθ. Κωνσταντίνο Μαγκούτη, χαιρετισμό εκ μέρους του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) από τον αναπληρωτή διευθυντή του ΙΠ, καθ. Παναγιώτη Τσακαλίδη, και από την συντονίστρια της Δομής Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κα. Ήβη Σπανάκη. Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν δέκα υποτροφίες για την παρακολούθηση σεμιναρίων πιστοποίησης Cisco Certified Network Associate (CCNA) προς φοιτητές του Τμήματος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cisco για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα κ. Αντώνη Τσιμπούκη.
Παράλληλα με την αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων στον χώρο της εκδήλωσης, διεξήχθησαν και τρεις ημίωρες συναντήσεις εργασίας με τίτλους ‘Q&A: Καριέρα στην βιομηχανία’ (διοργάνωση Cisco), ‘Fintech και η εξέλιξη των πληρωμών’ (διοργάνωση Euronet) και ‘Από ένα Career Fair σε μια επιτυχημένη καριέρα στην Τεχνολογία’ (διοργάνωση Epignosis).
Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών συγχαίρει θερμά όλους τους διοργανωτές (εθελοντές φοιτητές της Οργανωτικής Επιτροπής και προσωπικό της Δομής Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης) και τους συμμετέχοντες (εκπροσώπους των εταιριών και φοιτητές) για αυτή την ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση.
Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης λειτουργεί από το 1984, όντας χρονολογικά το δεύτερο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών / Πληροφορικής στην Ελλάδα. Ανήκει στη Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία λειτουργεί στο Ηράκλειο. Ξεκινώντας στις αρχές της δεκαετίας του 1980, το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στελεχώθηκε σταδιακά με εξαίρετους επιστήμονες. Το Τμήμα εξέλεξε τους πρώτους καθηγητές του το 1981 και άρχισε να λειτουργεί το 1984 οπότε δέχθηκε και τους πρώτους προπτυχιακούς φοιτητές. Το Φεβρουάριο του 1985 ιδρύθηκε και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, το πρώτο τέτοιο πρόγραμμα στη χώρα. Σήμερα το τμήμα έχει είκοσι ένα (21) Καθηγητές και φιλοξενεί τακτικά πανεπιστημιακούς υποτρόφους και ερευνητές ως επισκέπτες διδάσκοντες καθηγητές. Το Τμήμα ήταν πρωτοπόρο και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έλευση του Διαδικτύου στην Ελλάδα.
Από το Τμήμα Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης